Hirdetés

 

fotó:  Dorka & Mur

Szolotoke

 

A klasszikus akvarisztikai ágak, gyökerek elsosorban a szaküzletekben kaphatóak, de saját magunk is gyujhetünk szép formájúakácgyökeretszolotokét, amit ha elég kitartóan áztatunk, lesüllyed az akváriumban. A leázó kérget, szennyezodéseket eros kefével távolítsuk el, vagy tegyük oket olyan akváriumba, ahol szorgos segítoink akadnak és rákokkal, csigákkal végeztethetjük el ezt a feladatot. A kisebb darabokat ki is fozhetjük, ami jelentosen felgyorsítja a folyamatot. Ha saját magunk gyujtünk ágakat, gyökereket az akváriumunkba, járjunk el nagyon körültekintoen, hiszen akár káros anyagok is kioldódhatnak belolük (pl. korábbi permetezés vegyszere), ami az akvárium állományának pusztulásához vezethet!

 

fotó:  Dorka & Mur
Mopani-fa (vasfa)

 

Mopani-fa Afrika déli sivatagos területeirol származik. Az akvarisztikában elsosorban vasfának nevezik, amit annak köszönhet, hogy meglehetosen tömör és nehéz. Egyik oldala erosen strukturált, csomókkal, barázdákkal változatosan szabdalt és sötét, míg a másik oldala sima és világos színu. Egész nagy darabok is kaphatók belole. Jelentos mennyiségu csersavat tartalmaz, így erosen színezi a vizet. Az akvárium vizében ázva idovel némileg felpuhul, amitol az algázók is szívesen "fogyasztják".

 

fotó:  Dorka & Mur
Szavanna-fa

 

A nehéz és kemény szavanna-fa Közép-Afrika sivatagos területeirol származik. Bár az akvárium vizében azonnal elmerül, azért célszeru eloáztatni vagy legalább eros kefével forró vízben lesúrolni. Mivel csekély mennyiségu csersavat tartalmaz, így gyakorlatilag nem színezi az akvárium vizét. Az akvárium vizében ázva idovel némileg felpuhul, amitol az algázók is szívesen "fogyasztják".

fotó:  Dorka & Mur
Opuwa-fa

A világosabb színu Opuwa-fa Közép-Afrikából származik, egyébkéntGuinea-fának is nevezik. Általában kisebb (10-25 cm), szép formájú, homokfúvott darabokban kapható, így remek dísze lehet a kisebb akváriumoknak. Nagyon kemény, az akvárium vizét kevéssé színezi,. Eltarthat egy darabig, míg lesullyed az akváriumban.

fotó:  Dorka & Mur
Vörös tozeglápgyökér

tozeglápgyökér általában európai tozeglápokról származik és a tozegfeldolgozás "melléktermékei". Rengeteg huminsavat tartalmaz és erosen színezi az akvárium vizét. Általában nehezen sullyed le az akvárium vizében, ilyenkor érdemes pl. egy nagyobb ko segítségével rögzíteni. Mivel a tozeglápgyökér általában puha, így kedvelik az algázók.

fotó:  Dorka & Mur
Mangrove

mangrove a trópusi tengerpartok mocsaras erdeibol származik. Elágazó, látványos formák, vörösesbarna alapszín jellemzik. Egész nagy darabok is kaphatók belole. Mivel elég könnyu, általában hosszabb áztatást igényel, hogy lesüllyedjen az akváriumban. Erosen színezi az akvárium vizét és puhasága miatt nagy kedvence az algázóknak.

fotó:  Dorka & Mur
Yati-fa

Yati-fa durva struktúrájú, a mangróvénál keményebb, a vasfánál valamivel puhább uszadékfa.

 

fotó: Santaremfotó: Santaremfotó: Santaremfotó: Santaremfotó: Santaremfotó:  Dorka & Murfotó:  Dorka & Murfotó: Santaremfotó: Santaremfotó: Santaremfotó: Santaremfotó:  Dorka & Mur


 

 

Like-old a Facebook-on, +1-eld a Google-n, twitteld vagy osszd meg egyéb helyeken!


Written by
Super User

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 365 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top