Hirdetés

 

A Super Princess Bee-k, a Blue Brown Bee garnélákhoz hasonlóan a Paracaridina név alá tartoznak. Ők is Ázsiából származnak, egész pontosan Vietnámból. Azonban a BBB-től eltérően ők könnyen (az akvárium méretétől és a benne található garnélák számától függően) elérhetik akár a 2 cm-es nagyságot is.

Ahogy a képeken is látszik, mind a hímek, mind a nőstények testét szép, kontrasztos fekete/sötétbarna és fehér sávok borítják.

A nőstények kb 4 hétig hordják a petéket melyekből egyből a kisgarnélák bújnak elő. Érdekes, hogy a kisgarnélák nem átlátszóak a születés utána, hanem vöresesbarnák és alig található rajtuk fehér.

Azonban 0,5-0,8 cm-es nagyság elérése után már ugyanolyan a mintázatuk, mint a kifejlett egyedeké.

Tartásuk illetve szaporításuk már egy fokkal macerásabb, mint a Blue Brown Bee-knek vagy az egyszerű Neocaridina fajoknak, ugyanis enyhén savanyú és lágy vizet igényelnek. Mi jelenleg egy kisebb (kb 30 literes) és egy nagyobb (kb 70 literes) akváriumban tartjuk őket, melyekben egyaránt szépen szaporodnak. A kisebb akvárium egy fenti szobában található, ezért a hőmérséklete 20-24 fok között mozog. A nagyobb az új állványon van, ahol stabil 23-24 fok van. A kis akváriumban aktív talaj, míg a nagyban akadama és égetett agyaggranulátum található.

Enni ugyanazt kapják, mint a többi garnéla.

Bátran ajánlom mindenkinek, aki tudja számukra biztosítani a lágy vizet és megpróbálkozna egy kicsit komolyabb kihívással.

Like-old a Facebook-on, +1-eld a Google-n, twitteld vagy osszd meg egyéb helyeken!


Written by
Super User

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 1245 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top