Hirdetés

Lexikon

 

L333 Hypancistrus spec. (New Queen Arabesque)

 

A Loricariidae családba tartozó, L333 egy kistestű, 8-10 cm méretűre növő Hypancistrus faj. Igen tetszetős mintázatú, megfelelő körülmények között (vízminőség) színük sötétbarna, sárgásfehér csíkokkal. Formára nagyon hasonlít a fekete-fehér mintázatú L46 Hypancistrus zebrára, de talán kevésbé tetszetős, mint drágább rokona.


Brazíliából, a Rio Xinguból származik, ahol enyhén savas, meleg, 26.0-31.0°C hőmérsékletű, közepesen lágy vízben él.

Már régóta terveztük, hogy a könnyebben tartható Ancistrus fajok után megpróbálunk más, kissé több gyakorlatot igénylő, a Loricariidae családba tartozó fajt tenyészteni.


2012 tavaszán sikerült egy kisebb, ivarérettség küszöbén álló csapatra szert tenni, egy Németországban élő ismerősünk segítségével.
A halak 24 órás utazás után sikeresen megérkeztek, és mivel előző tulajdonosuknál is csapvízben úsztak, gond nélkül sikerült őket akklimatizálni.
A vízparaméterekből a keménységre, és Ph-ra kevésbé, a nitrátra, nitritre, hőmérsékletre inkább érzékenyek.

Bővebben...

 

Következő cikkemmel szeretném kicsit rendbe tenni a pirayákat övező tévhiteket és kicsit segíteni a tartásukban vagy akár lebeszélni róla

pirayak a pontylazacok családjába, azon belül is Serrasalmus nemzetségbe tartoznak.

 

Közös ismertetőjegyeik, melyek szinte kivétel nélkül minden fajuknál megtalálhatóak a tömzsi, rombusz alakú, izmos test és a bulldogszerű, erősen izmolt pofa, melyben háromszög alakú borotvaéles fogak sorakoznak.

Bővebben...

Innen  tudjátok letölteni a cikket.

A kevesek által ismert és tartott, mégis talán az egyik legszebbek a díszhalak között:

 

a Nothobranchius fajok

 

 

 

Bővebben...

 

Útmutató a banánféreg tartásához.

 

Az ikrából frissen kikelt apró halivadékok felnevelése sokszor okoz problémát az akvaristáknak, mert nehéz beszerezni olyan kis méretű élő eleséget, amit a halak képesek megenni.

Akvarisztikai könyvekben gyakran említik, hogy az ilyen apró kishalakat az első napokban összemorzsolt főtt tojássárgájával lehet etetni, de ez gyorsan leronthatja a vízminőséget, mert az el nem fogyasztott ételmaradék bomlása során kénhidrogén termelődik. A Mikró (Turbatrix aceti) is nagyon jó élő eleség, de a mérete miatt (1,5-2 mm) csak a nagyobb ivadékok képesek megenni, az ikrából frissen kikelt halak gyakran nem.

 

Ekkor jön a képbe a banánféreg (Helicotylenchus multicinctus) ami csak 1-1,5 mm hosszú és rendkívül gyorsan szaporodik. Eredetileg a banánfák gyökerein él, és a banántermesztők mint kártevőt tartják számon, mivel rendkívül szívósak és riasztó mértékben képesek 
elszaporodni.

Bővebben...

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 4336 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top