Hirdetés

Mivel daraboljam a nagytáblás fagyasztott halkaját?

Több
12 éve 4 hónapja #30704 Írta: Bellcanto
Bellcanto válaszolt a témára:
hát addig spórolni kell, majd egy befektetés tmegér, hogy legyen egy SAJÁT metszoollód, nem?? : :lol:
Téma zárolva.
Több
12 éve 4 hónapja #30571 Írta: Lord
Lord válaszolt a témára:
Nálam az egyenes élu (ún. rózsa-)metszoolló jött be. Tavasszal lesz is verekedés, amikor asszony vinné vissza a kertbe...
Téma zárolva.
Több
12 éve 4 hónapja #30523 Írta: sasa
sasa válaszolt a témára:

trek wrote:

kovacspepe wrote: nem tudom ti mire gondoltok...Nem boltira, házi jellegure... :lol:
Asztal oldala + vasfurész rásegítés.

Lehet ilyet boltba is kapni. Én is ott veszem, mert olcsóbb a nagy kiszerelés...

Téma zárolva.
Több
12 éve 4 hónapja #30508 Írta: xyz
xyz válaszolt a témára:
ta a két élét tátobot attor tet let bat
szval kés élét, na:)
Téma zárolva.
Több
12 éve 4 hónapja #30507 Írta: xyz
xyz válaszolt a témára:
nem tudom ezt már írta-e valaki, én spec rendszeresítettem egy kést, és az alábbi sorrendben etetek: konyhában tuzhely begyújtása, két élét rádobom, lemegyek fagyiért a fagyasztóba, felhozom (közben nézem a halakat, meg elvagyok, szóval ez 3-4 perc), fel a konyhába, le a kést, és simán szel, csak vigyázni kell hogy a (muanyag) nyelét az ember ne nagyon tegye a tuz fölé ill h ne maradjon ott sokáig az éle se:))

és így még fel sem olvad;)
Téma zárolva.
Több
12 éve 4 hónapja #30504 Írta: koarpi
koarpi válaszolt a témára: csigaevo
szokásos e az hogy a csiga evo halam nem szokot csak nagyon ritkán elojonni? még etetésnél se naon?! :|
Vajon meg fog elni 3 him betta spenders egymás mellett? :S
VAn VALAKINEK ALBINÓ BETTÁJA?Ú
Téma zárolva.
Több
12 éve 4 hónapja #29928 Írta: brasem
brasem válaszolt a témára:
Én a konyhapadlót használom fel ,mint darabolóeszköz :mrgreen: :mrgreen: Néha még így is fárasztó.
Téma zárolva.
Több
12 éve 4 hónapja #29864 Írta: donpedro
donpedro válaszolt a témára:
Én is törni szoktam, és amekkora letörik, annyit esznek! :wink:
Téma zárolva.
Több
12 éve 4 hónapja #29860 Írta: sasa
sasa válaszolt a témára:
még amikor megveszem, nem tépem fel a zacskóját, hanem a pince betonjához vagdosom finoman, noiesen :evil: Eléggé ripityára törik, ha nagyon masszív rásegítek egy kalapáccsal :mrgreen:


utána már sima ügy.
Téma zárolva.
Több
12 éve 4 hónapja #29847 Írta: kovacspepe
kovacspepe válaszolt a témára:
nem tudom ti mire gondoltok de erre mifelénk olyan mintában lehet kapni a fagyasztott kaját mint a táblás boci csoki és azt kézzel simán lehet törni . Nekem eddig ment :mrgreen:
Téma zárolva.
Több
12 éve 4 hónapja #29845 Írta: Almamag
Almamag válaszolt a témára: PVM
Homályosítsatok fel légyszi: mi az a PVM??

Almamag
Téma zárolva.
Több
13 éve 8 hónapja #8794 Írta: Most
Most válaszolt a témára:
Én odarakom az asztal szélére, kicsit ráütök és érdekes mód mindig a kívánt méret törik le. :-)
Téma zárolva.
Több
13 éve 8 hónapja #8773 Írta: Konvex
Konvex válaszolt a témára:
Kedvenc halasomnál láttam a nagytáblás kajából történo vágást. Csak úgy simán egy vasfurész lappal vagdossa. :-)
Téma zárolva.
Több
13 éve 8 hónapja #8762 Írta: Bellcanto
Bellcanto válaszolt a témára:
Nekem a harapófogó vált be :-) Nem töri össze az egészet, nagyon pontosan lehet a kívánt mennyiséget levágni.
Téma zárolva.
Több
14 éve 5 hónapja #2841 Írta: kuf
kuf válaszolt a témára:
Amíg a férjem kutyát sétáltat, az o jó késével szoktam úgy, hogy azt ráteszem a fagyi kajára, és a fokára baltával vagy húsklopfolóval mérek csapásokat.
:wink:
Téma zárolva.
Több
14 éve 5 hónapja #2837 Írta: kasimatyi
kasimatyi válaszolt a témára:
Én beteszem egy zacskóba, és párszor földhöz vágom. A kaja darabokra törik, így annyit olvasztok fel, amennyi kell. De a kalapács se rossz! Ki kéne még próbálni a csákányt, a betonkeverot, és a légkalapácsot! De a flex sem utolsó... Éljenek a barbár halasok!
Téma zárolva.
Több
14 éve 6 hónapja #2050 Írta: Misu
Misu válaszolt a témára:
Tisztább lesz az akvárium vize. :D
Téma zárolva.
Több
14 éve 6 hónapja #2040 Írta: gyandi
gyandi válaszolt a témára:
Sziasztok!

Lehet hogy többen megköveznek, de elmesélem hogy jártam a múlt héten. Elfelejtettem este viszatenni a mélyhutobe a fagyasztott táblás haleledelt. PVM volt, meg egy tengeri vörösplankton. reggelre teljesen kiolvadt (Le is szúrtam alakótársunkat, miért hagy kint húst a pulton... :-) folyt a leve rendesen). a levét megpróbáltam kicsorgatni, amennyire tudtam, a töbit meg vissza tettem a hutobe. Nem mondom hogy nem tartottam az elso etetéstol, de túl sok volt a kiolvadt halkaja.
Azóta is azzal etetünk és nem történt semmi.
Mit gondoltok? Elképzelheto, hogy a késobbiekben valamilyen betegség fellép emiatt?

Üdv, Andi
Téma zárolva.
Több
14 éve 7 hónapja #1838 Írta: labeo_75
labeo_75 válaszolt a témára:
Nem tudom, hogy a hétvégén voltál-e eloadáson - az algázóson -, de az algázók etetésére kidolgozott mix elkészítésekor kb. 3-4 kiolvasztás és visszafagyasztás került szóba.
Szerintem ha a kiolvasztás csak a jégkása szintjéig megy akkor nem baj. A tejet is 4°C alatt tárolva szállítják nem pedig fagyasztva, mert ilyen alacsony homérsékleten már leáll a legtöbb baci szaporodása.
Téma zárolva.
Több
14 éve 10 hónapja #1315 Írta: newman
newman válaszolt a témára:
A spontán bekövetkezo fagyasztva száradás otthoni hutoszekrényben elég jó biztonsággal kizárható! :-)
Az idegen szóval liofilizálás (fagyasztva szárítás) egy igen kíméletes szárítási forma. Bizonyos instant italporokat is így állítanak elo. Célja az, hogy az oldott állapotban lévo anyagok a szárítás (az oldat töményedése) során ne kezdjenek el kristályosodni, mert az így keletkezo kristályok lassabban oldódnak, és nagy méretükkel összeroncsolják a megkímélni kívánt struktúrákat (pl vörös szúnyoglárva szöveteket) és az esetlegesen létrejövo elegykristályok és eutektikumok más problémákat is okozhatnak. Menete pedig az, hogy a szárítani kívánt anyagot jó gyorsan megfagyasztják, és exikátorba teszik, amely minden folyadékot elvon a levegobol. Így a jég szépen elszublimál, a többi meg ottmarad vízmentesen. A hutoszekrényben a páratartalom oly magas, hogy inkább nedvesednek benne a tárgyak, és nem száradnak. Ezért is kell gondoskodni a kondenz víz elvezetésérol a fidzsiderben.

Más: Csatlakozom ahhoz, hogy a picit megpuhult fagyi már nem igazán jó. Még a -30C fokos húsban is van valamennyi folyékony halmazállapotú víz, amelyben bacik koslatnak lassú tempóban, így még fagyasztott állapotban is romlanak a husik. Aki nem hiszi szagoljon be a mélyhutonkbe. :-) És persze visszafagyasztás után már ismét nem muködnek a dögök, viszont az anyagcseretermékeiket otthagyják, mérgezve vele a halacskáinkat.
Üdv: Newman
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.843 másodperc
Product Tour

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Menu

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 306 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top