Hirdetés

Felháborító

Több
10 éve 5 hónapja #168658 Írta: Gyufff
Gyufff válaszolt a témára:
Nem tudom Peti nekem pozitív tapasztalataim vannak Brekkel kapcsolatban. Nálam megérkezett a kért hal időben egészségesen és úgy, hogy hogy még ki sem volt fizetve utólag utaltam át az összeget. Megbízott a vevőben. Én meg voltam vele elégedve maximálisan az pedig, hogy \készleten\ nem lévő hal nem érkezik meg időben arról nem ő tehet. Persze én megértelek téged is de biztos vagyok benne, hogy hamarosan meg fogja oldani a problémádat! Ne támadjunk egyszerre, legalább mi akvaristák legyünk nyugodtabbak ha már mindannyian ezt a szép hobbyt űzzük!
Téma zárolva.
Több
10 éve 5 hónapja #168657 Írta: Peti53
Peti53 válaszolt a témára:
Törölve.Kérlek pü-ben rendezd.A kék szín moderátorok részére van fenntartva. k. pontadmin9 >
>Az alábbi levél érkezett melyett az irójának kérésre ide másoltam. 2012.01.02. admin9
A tisztesség,-és neveltetésem úgy kívánja,hogy Brekk -t -Amazonas-t a nyilvánosság előtt megkövessem !/több dologgal nem azonosulok,de/Ma (igaz késéssel és 2 hiánnyal)de megrendelésem I.oszt.postai szállítással(tulajdonképpen amiért leginkább felháborodtam- a szállítást illetően) megérkezett-élve! ebben a mínusz 13 fok C hidegben is !-Köszönöm.Telefonon jeleztem,megbeszéltük,-és elnézést kértem V.L.Úrtól is.Üdv: Péter(Peti53)
Téma zárolva.
Több
10 éve 8 hónapja #160968 Írta: katonajanos
katonajanos válaszolt a témára:
Köszönöm Gábor, biztosan úgy lesz! Majd próbálok fotózni mint legutóbb ;)!
Téma zárolva.
Több
10 éve 8 hónapja #160967 Írta: halőrXXL
halőrXXL válaszolt a témára:
Tudod mikor tavaly a börze előtt találkoztunk pontosan ezt az emberséget láttam meg benned legelőször..ezért is hiányoltalak nyáron mikor nem voltál itt-vagy csak keveset!A film csak kis adagokban fogyasztható...ma vacsorára étolajos kenyeret ettem paradicsommal-paprikával.Valahogy nem ment volna a húsipar remekeinek fogyasztása..A hozzászólásoddal maximálisan egyértek,sőt van amit lehetetlen lett volna jobban megfogalmazni..ezért idézek tőled:\.......mindenki csak FELEL?SSÉGGEL vásároljon élőlényeket, ha TÉNYLEG megfelelően tudja tartani, képes rá, hogy GONDJÁT VISELJE!!Tegyen (és igen, vegyen) meg mindent ami ahhoz kell! Mindent!Ha sokba kerül, hát sokat költsön! Ha nem teheti meg vagy várjon vele, vagy felejtse el!\E miatt a gondolatod miatt is:<img src=\"http://www.akvarista.hu/fckeditor/editor/images/smiley/msn/34.gif\" alt=\"\" /><img src=\"http://www.akvarista.hu/fckeditor/editor/images/smiley/msn/30.gif\" alt=\"\" />!!Holnap érezd jól magad,a legjobbakat nektek:Gábor
Téma zárolva.
Több
10 éve 8 hónapja #160955 Írta: katonajanos
katonajanos válaszolt a témára:
Nincs azon mit szégyellni, ha esetleg bűntudatot érzel Gábor mások tettei miatt is, mert az felelős jellemre vall. Nagyon nehéz végignézni, de szerintem egyszerűen kötelező mindenkinek! Ami a filmben van, jól láthatóan nem megrendezett anyag, az \csak\ simán a valóság. Nem kell nekünk semmiféle űrlényeket meg soselétezett zombi vírusokat kitalálnunk, elég ha körülnézünk és LÁTUNK! Sokkal borzalmasabb!Egy fórumon ezt írta valaki : \Ha van valahol egy piros gomb, amit ha megnyomnak vége az emberiségnek, hát most tegye meg aki megteheti! Eljött az idő, mehetünk!\Eléggé így érzem én is most!És csak azért most linkeltem, hogy mindenki csak FELEL?SSÉGGEL vásároljon élőlényeket, ha TÉNYLEG megfelelően tudja tartani, képes rá, hogy GONDJÁT VISELJE!!Tegyen (és igen, vegyen) meg mindent ami ahhoz kell! Mindent!Ha sokba kerül, hát sokat költsön! Ha nem teheti meg vagy várjon vele, vagy felejtse el!Mert (lehet hülyén hangzik) hiszem, hogy annál sokkal többre hivatott az ember, mint ami ma!
Téma zárolva.
Több
10 éve 8 hónapja #160929 Írta: halőrXXL
halőrXXL válaszolt a témára:
Lehet hogy nem a legjobb helyet választottam Katonajanos linkjének,de kérem mozgassátok át ha van jobb helye.Maga a videó csak kifejezetten erős idegzetű és olyan embereknek való akik merik továbbgondolni:mik is vagyunk mi emberek...Én még csak a malacokig jutottam-nem szégyenlem:megkönnyeztem amit láttam.Sokkoló,borzalmas...de nincsenek is szavak melyek hűen tükröznék azt a megdöbbenést amit kiváltott belőlem eddig.
Téma zárolva.
Több
10 éve 9 hónapja #159952 Írta: luuna
luuna válaszolt a témára: Vigyázat csaló!
Az elődömhöz hasonlóan én is rendeltem egy akváriumot Székesfehérvárról (D. Ferenc), én 36000 forintot utaltam át neki és futhatok a pénzem után. Megrendelés után közel 2 héttel szállított volna, de csúszott a szállítás arról nem szólt, véletlenül én hívtam fel. Új időpontot adott, akkor egész napra ki volt kapcsolva. Másnap mese: megfeszítették az akváriumot előlap berepedt, szerdai igéret , amely szintén elmaradt pedig délután beszéltünk (én hívtam, később ő nem, hogy mégsem jön). Csütörtökön újra én hívtam, akkor már azzal a mesével állt elő, hogy az akvárium háttere repedt be és újra kellett építeni, este hozza. Nem hozta, de ígéret következő vasárnap.Akkor már megjelent egy nem általam rendelt hátterű akváriummal, kritikán aluli minőségben. Pl.: nem kértem a háttérbe szűrőkialakítást, ő belerakott az akvárium hátterébe egy kétkamrás szűrőkialakítást (miközben megírtam, hogy baloldalon fogom bevezetni az akvárium szűrőjét.A bútor legvadabb álmaimat is felülmúlta. Szerintem dekopírral vágta a bútorlapot, így mindenhol lepattogva (nem volt ép 1 cm sem). Az élvasalás letöredezve, eltöredezve, gyakorlatilag rálehelve kézzel le lehetett fejteni. Félrefúrta az ajtópántot (amit az ajtó legszélére szerelt fel) az ajtó oldalán átjött a csavar stb.... A hibákat személyesen és írásban is elismerte!!!A szűrőnél szerinte én voltam a hunyó, mert ha szólók kiveszi. Szóltam, hogy nem kértem ő azt reagálta nem fog az zavarni...Azóta hiteget, hogy visszaadja a pénzt, majd ekkor, majd akkor, most járunk a 4. időpontnál.... A történet 3 gépelt oldal, próbáltam rövidíteni, elnézést, ha hosszú voltam.Ha esetleg valakit szintén megkárosított kérem jelentkezzen privátban.
Téma zárolva.
Több
10 éve 9 hónapja #159620 Írta: szantocs
szantocs válaszolt a témára: Vigyázat csaló!
Sziasztok,Sajnos ez az első bejegyzésem a fórumon. Nem olyan rég döntöttem el, h belefogok az akvarisztikába. Egy barátomnak van egy akváriuma, ami indított el engem is a téma felé.Mást nem ismerve Yodá-val (V. Tamás) hozott össze a sors és egy elég komoly összeget adtam neki az akvárium megépítésére előre.Na most úgy néz ki mehetek a pénzem után, mert a hazudozás az megy hetek óta. Történt már vele minden, közbejött minden de egy liter vizet se tudott felmutatni meg egy 60-as izzót.Jobb ha szóba se áll vele senki és ha tudtok más elérhetőséget a telefonon kívül azt megköszönném.Üdv,cs
Téma zárolva.
Több
11 éve 2 hete #156961 Írta: halőrXXL
halőrXXL válaszolt a témára:
:)Talán nem is kell bemutatnom magam,anélkül is tudjátok:pillanatok alatt fejjel megyek a falnak ha valami nem tetszik,és pillanatok alatt térek észhez ha olyat tapasztalok ami a változást indokolja..Ki kell jelentenem:rengetegszer \betámadom\ Zolit.Számomra mindig elérhető...éppen ezen csodálkozom is!Legyen az chat,vagy pü.de gondolom telefonon is el tudnám érni..sokszor,rengetegszer vannak vele kapcsolatos gondolataim a ténykedését illetően.Több dolgot azonban el kell ismernem:hatalmas tudású,és igenis kompromisszumképes.Pedig elhihetitek hogy ha ketten privátban chatelünk akkor szókimondó a szöveg:)!Én bármiben kértem eddig a segítségét,mindig segített...lehet hogy időhiányában később,de nem feledkezett meg a dologról!Az előbbi hozzászólásai,és nagyon hasznos információi engem arra sarkallnak,hogy a továbbiakban ne háborgassam éppen felvetődő hírek valóságtartalmával..eddig ugrottam mindenre.Higgadtsága tetszik..Brekk!További jó munkát,ahogy a fórum számos pontján írtam már:tevékenységed ebben a formában áldásos,és becsülendő!Külön köszönet a nagyszerű és tanulságos táblázatért,melynek linkjét a \Hazai haltenyésztés..\topicban helyezted el!/Ha ilyen vagy akkor nem is igaz az a gyanúm hogy privilegizált vagy..mea culpa,bocs!:)/T.:Gábor
Téma zárolva.
Több
11 éve 2 hete #156950 Írta: Brekk
Brekk válaszolt a témára:
Nem hárítani akarok, de néhány érdekesség a gép túloldaláról is. Érdekes vevői viselkedések, eladói idegeket borzoló megoldások. Noha Lpocak írt már erről egy blogot, kicsit más oldalról írnám le a leggyakoribbakat.

Egy típus az, aki tudatosan megrendel valamilyen halat \nagyjából a jövő hétre meglesz\, oké, megvárja! Majd a beszerzést követően jelzi, hogy vagy elírta és neki nem piros, hanem citromsárga márványsügér kellett volna és nem tudta, hogy a red az nem az aranysárg a nevet jelöli, vagy hibásan gondolta egy netes képről... esetleg elnézte és nem hím akarái vannak, amikhez nőstényt keres, hanem pont fordítva!
Ezeknek a száma szerencsére alacsony, ilyenkor a tévesen kért halat meghirdetem az oldalon.

Az is előfordul, hogy a válaszban megkapom, hogy szuper, kell a hal, nagyon rég vár már rá, végre megvan. De még nincs hozzá akvárium, még nem sikerült eladni a korábbi halakat, mégsem nősült meg a srác, akinek adta volna ajándékba a rájákat, meg kellene várni talán a karácsonyt stb.

Van eset, amikor 2-3 levelet küldök, telefonálok és egyáltalán nem érni el a vevőt, ilyenkor általában 3-5 hónappal később ír, hogy figyelj, sorry, remélem amit anno rendeltem már eladtad, így most más hal kellene...Ezekkel is szoktam foglalkozni.

Előfordul évente 2-3 eset, bár újabban csak csigákat postázok, hogy gond van a vásárlónál, a halat átveszi, de nem akar fizetni. Ez személyes átadásnál is előfordul, megbízom a vevőkben, előleget nem kérek, részletfizetésbe is belemegyek időnként. Pl. felvállalja, hogy igen, x összeggel jön még, majd jövő héten, majd jövő héten elutalja és rendezni fogja a számláját, majd hirtelen kapok egy levelet 2-3-6 hónap után, hogy meggondolta magát, ő mégsem ilyen halat képzelt el, már nem élnek az állatok, mire fel fizessen ő bármit is? Különben is, a 10-ből 3 egyed gerinchibás lett amire 4-ről 15 centisre megnőtt, azokért ne is próbáljak pénzt felszámítani, sőt visszaküldené! És ha lehet a maradék 7-ből 5-öt sem fizetne ki, mert már egy pár kivállt, neki az is elég, vigyem a többit!
Ugyanakkor nem is rég volt egy csigás eset, ahol a megrendelő egyik rokona vette át a csomagot és véletlenül elfelejtette átadni a címzettnek. A futár kézbesített, a csomag átvéve, a vevő tagad, tartósan, szomszédoknál sincs, hozzá semmi nem került. Majd előkerül 2 héttel később a csomag valamelyik szekrényből, már élettelen csigákkal. Ilyenkor az első reakció, hogy Biztosan csak házakat küldtem és benéztem, a hiba az én készülékemben volt. Élve érkezési garanciát vállaltam, ő pedig csak akkor vette át... Küldjek újakat. Zárom a kapcsolatot, elkönyvelek 2-3 ezer Ft minuszt, megesik. Ezzel is jár a kereskedelem. Ilyenkor előfordul, hogy pár napig új vevők nem érnek el. Vagy hárítok, ha véletlenül valaki ugyanabból a csigából véletlenül pont a szomszéd házba próbálna rendelni...erre is van példa időnként.

A hatéridők kérdése, tartása nagyon gyakran reménytelen, épp ezért inkább már csak nagyjából saccolt érkezésre dátumra veszek fel rendeléseket. Előfordul, hogy amikor egy megrendelő hozzám fordul, az ő hala még valamelyik folyóban úszik a világ másik felén és 6-8 ember közreműködése kell, hogy tényleg ideérkezzen... Az utóbbi időben viszonylagos rendszerességgel utazok ki Németországba, Hollandia közelébe, Csehországba. Ilyenkor előfordul, hogy pl. az esti érkezési időben, útközben megcsúszva este 8 helyett reggel 4-re érek haza, a vevőket pedig csak egy autópálya melletti mcdonalds free wifi-jét használva, vagy Győrtől sms-ben tudom értesíteni... Nem is olyan rég, volt olyan aki 2 órát várt a lakásom előtt, mert ő aztán haza nem megy, ha még csak most léptem át a határt, akkor is megvár, legyenek biztonságban, kipakolva a halai mielőbb! Ezek is emlékezetesek maradnak. Megoldás talán az 50-100 fajos helyett egy 2000, vagy méginkább 5000 halfajos raktárkészlet lenne, kiírva, lévén ritkaságokkal foglalkozom, hogy Aquarium Glaser Hungary... De majd talán annak is eljön az ideje. :)
Téma zárolva.
Több
11 éve 2 hete #156943 Írta: Brekk
Brekk válaszolt a témára:
A visszajelzéseket köszönöm és próbálok belőlük profitálni. Vaterán is lászik, hogy általában hasonló okokból adódik, hogy a tranzakciók 2-3%-a sikertelenül végződik, a változtatáson rajta vagyok.
Téma zárolva.
Több
11 éve 2 hete #156706 Írta: szakapa
szakapa válaszolt a témára: chat
Az utolsó mondatodhoz, hiába találod meg a chat-en, nem válaszol vagy lelép, habár lehet, h ez csak egyéni \szimpátia \ kérdése nála:(.Üdv. szakapa
Téma zárolva.
Több
11 éve 2 hete #156926 Írta: Brekk
Brekk válaszolt a témára:
A dolgot szerintem tiztáztuk a topictól függetlenül is, a megrendelés a megbeszélt átadás napján lemondásra került, a garnélákat, ha a késés ellenére a napokban megérkeznek meghirdtem majd eladásra.
Téma zárolva.
Több
11 éve 2 hete #156925 Írta: Doli
Doli válaszolt a témára: ...
Ha egy boltban megrendelsz 6db garnélát és nem kapod meg időre, az illetőt akivel megbeszélted hogy mi, mikorra kell pedig nem találod, kivered a dilit? Azonnal kéred a ,,panaszkönyvet\ vagy pedig tudomásul veszed azt hogy egy állat beszerzése nem mindig zökkenőmentes és esetleg visszamész párnap múlva?Szerintem akkor lenne igazán a felháborodásra, ha már előre fizettél volna, vagy nagy mennyiségről lenne szó, amit neked is időre kellene szállítanod..., nem pedig 6db garni késése miatt szaladni a fórumra panaszkodni...Hogy igazságosak legyünk, persze az sem normális hogy egy héten keresztül elérhetetlen volt számodra Brekk, de ha felnéztél volna chatre akkor megtalálod;)
Téma zárolva.
Több
11 éve 2 hete #156923 Írta: Cace
Cace válaszolt a témára:
\Ahogy privátban írtam\ nem ez volt megbeszélve, így már nem tartok igényt rájuk. Ma kellett volna eladnod őket és 9.-e óta nem írtál vissza. Köszönöm, hogy végre legalább ilyen módon megbeszéltük!
Téma zárolva.
Több
11 éve 2 hete #156920 Írta: Brekk
Brekk válaszolt a témára:
Ahogy privátban írtam, úgy itt is kérlek, hogy légy türelemmel a garnélák beszerzését illetően.
Téma zárolva.
Több
11 éve 2 hete #156919 Írta: Cace
Cace válaszolt a témára:
Sziasztok!Először is nemrég regisztáltam a fórumra, mert szerettem volna garnélákat vásárolni. Sikerült az első embernek átvernie. A neve: Brekk. Sikerült megbeszélni, hogy mikor és merre tudunk találkozni és elad 6 garnélát. A telefonszámom is megadtam, de a találka elötti napokba egyáltalán nem tudtam utolérni. Még csak annyit sem írt, hogy bocsi mégse tudok eladni garnélákat. Nem tudtam, hogy hova írjam ezt a tapasztalatom, de itt találtam megfelelőnek. Lehet ez az ember nem annyi ideje van itt a fórumon, mint én, de annyi tisztesség lehetett volna benne, hogy legalább 1 levelemre válaszol és tájékoztat....
Itt is megköszönöm neki a kedvességét!!!!
Remélem mással ez nem fordul elő.
Téma zárolva.
Több
12 éve 1 hónapja #127874 Írta: Mamika
Mamika válaszolt a témára:
Sziasztok! Debrecenben is van 1-2 bolt amit messzire elkerülök.Először is a szálas növény már délutánra belerohadt a vízbe...Algaevőt kértem, torokátóharcsát adtak...Rézlazac helyett Schubert-díszmárnát adtak...A tök szívósnak mondott igénytelen vízihortenzia egy hét alatt megdöglött...Szóval keményen utána kell olvasni mindennek, mielőtt bemegy az ember egy boltba...Azóta a szükséges dolgokat akvarista ismerősöktől szerzem be :D
Téma zárolva.
Több
12 éve 1 hónapja #127235 Írta: raymund
raymund válaszolt a témára: ...
Heló! Ezek a módosítások nem az élőlénytartás megfelelő módjairól, hanem leginkább a kereskedések kinézetéről, és az itt lévő növény és díszhal tartásáról szól, ezek inkább ilyen fogyasztóvédelmi dolgok!Tehát ne keverjük össze a gazdaságpolitikát ezen a téren a háziállat trtásáról szóló szabályozásokkal!Ezek gazdasági szabályozások, melyek nem azért jöttek létre, hogy szegény halak ne senyveggyenek...ezek amolyan kiegészítések a szakértelmet és megfelelő körülményeket előállító szolgáltatások tekintetében!Ez olyan pl, mintha azt szabályoznák, hogy a hentes mossa meg a kezét, mikor a disznóhúshoz nyúl, illetve vegyen fel védőkesztyűt, de ezt nem a hentes egészséséért teszi, hanem mert higiéniai előírások vannak...s így jobban el lehet adni, amit el kell, mert a szolgáltatás minősége lesz tőle jobb!Nekem annyi gondom van ezekkel a módosításokkal, hogy drágábbak lesznek még a mostanitól is a kereskedések, legnkább a kiskereskedések, ahol a legtöb ember vásárol!
Téma zárolva.
Több
12 éve 3 hónapja #123467 Írta: mark24
mark24 válaszolt a témára:
Mindenesetre az biztosan nem árt, hogy ismerik a neveket, mert nem is egy rosszul kiírt névvel találkoztam már.
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.715 másodperc
Product Tour

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Menu

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 615 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top