Hirdetés

Szájköltő halak

Több
13 éve 9 hónapja #94001 Írta: criss48
criss48 válaszolt a témára: Re: forgatás

akvaristarobi wrote: Sziasztok !

Érdeklodnék szerintetek mirol ismerhetem fel a forgató halat, viszonylag korai stádiumban ?
Sajnos még nem járatos a szemem -e téren?

AR

+ nem táplálkozik és nem tátog,csak dadogva
Téma zárolva.
Több
14 éve 1 hónapja #87747 Írta: csui
csui válaszolt a témára:
Szia!
A tokájáról!!!!
Üdv
Téma zárolva.
Több
14 éve 1 hónapja #87713 Írta: akvaristarobi
akvaristarobi válaszolt a témára: forgatás
Sziasztok !

Érdeklodnék szerintetek mirol ismerhetem fel a forgató halat, viszonylag korai stádiumban ?
Sajnos még nem járatos a szemem -e téren?

AR
Téma zárolva.
Több
14 éve 1 hónapja #87255 Írta: blac
blac válaszolt a témára: szájkölt
Hi!

Létezhet-e olyan, hogy egy nostény bölcsoszájú (hím hiányában) egyedül ívik le és forgatja is egy ideig a megtermékenyítetlen ikrákat? aztán persze lassan vége a költésnek... :S

kösz
Téma zárolva.
Több
14 éve 5 hónapja #79785 Írta: baleee
baleee válaszolt a témára: hi
hello érdkelödnék itt is irtam már tenyésztös topikba de ott nem irnak visza itt hátha! van 5 frontosam burundi 1 him 4 nösti fel áálsá szép nagyon szaporodnak is! de hoygan tudnám megmaradó ivadékok számát növelni! hallotam valahol hoy ki kell vele köpetni ikrát 8O !? vagy csak egyszerüen forgató nöstényt tegyem külön? azt mondták az okosok hogy 6 hétig forgat a nöstény! mit tegyek?
Téma zárolva.
Több
14 éve 8 hónapja #70002 Írta: blac
blac válaszolt a témára: Geophagus steindachneri
Hi!

Mindenhol azt olvasom, hogy a Geophagus steindachneri anyai szájkölto.
Nekem van egy fiatal párom, akik már másodszor ívnak le és eddig még mindkétszer az apa forgatott (ugyan nem túl sokáig, mert mindkétszer túl türelmetlennek, vagy egyszeruen csak túl éhesnek bizonyult a szájköltéshez...).
Lehet-e a dolog oka egyszeruen a fiatal anya viszonylag kis mérete (mármint a sok ikrához) és idovel változhat-e ez az eddig nem túl sikeres szerepcsere?
Eddig én magam is bizonytalan voltam, mert nem volt annyira egyértelmu az ivarok közti különbség, most viszont már világosan látszik, ki a fiú, ki a lány. A fiú homloka púposodik-pirosodik, mérete nagyobb, úszói színesednek.

Szerintetek örülnöm kell, hogy éppen ok az elsok a dologban, vagy bánkódjak, mert így nem sok jövoje van az ifjú pár gyermekáldásának?

Elore is köszi
üdv
L
Téma zárolva.
Több
17 éve 4 hete #22821 Írta: boci
boci válaszolt a témára:
dumber, tudomásom szerint az ój neve nem Haplochromis multicolor, hanem Pseudocrenilabrus multicolor.
üdv, boci
Téma zárolva.
Több
18 éve 3 hete #7642 Írta: Dumber
Dumber válaszolt a témára:
Nekem is van 1 pár Haplochromis multicolor-om.
Küf-el ellentétben nekem a dél-amerikai medencében vannak. ) Tévedésbol kaptam oket, de nem volt szíven visszavinni)

Ebben a medencében a kezdetekben 22 Gh-s és 8 PH-s víz volt.
Ekkor egy egész szájnyi (kb 30 db ) ivadékot forgatott. (Ebbol most csak 6 db óvodás van, de szépen nonek (már elérik a 9 mm -is :-) ))

Nemrég beállítottam a vizet 10 Gh-ra és 7 Ph-ra.
Most megvan a második kb. 30 db-os család.. (3 napja engedte ki)

Ebbol levonva a következtetést: a lágyabb vízben is szépen szaporodnak. Kezdoknek (magam is az lennék :-) ) ajánlom.
Téma zárolva.
Több
18 éve 8 hónapja #2553 Írta: zolisz
zolisz válaszolt a témára:
Chubbe!

...Hogy állsz azóta a témával? Vettél valami halat, vagy akarsz még?!

Üdv!
Téma zárolva.
Több
18 éve 9 hónapja #2027 Írta: zolisz
zolisz válaszolt a témára:
Én afrikázok és most már mondhatom, hogy "komolyabb" vagyis inkább nehezebben tartható és tenyészheto fajokkal próbálkozom. Ezt csak azért mondtam el mert én is afrikai szájkölto fajokat ajánlanék neked.
Én elsonek Melanochromis auratus -t (türkíz-aranysügér)tartottam és tenyésztettem e halak közül! Ezt a fajt nyugodtan ajánlom hiszen mint ezen sügerek többsége o is nagyon szívós és igazán igénytelennek bizonyult. Egyetlen hátrány a fajnak hogy igen agresszív tud lenni de ha jól széttagolod akváriumodat akkár több hím is teljes pompában díszeleghet akváriumodban. Én 6 évig tenyészgettem és sokat tanultam rajta keresztul az akvarisztika ezen szegmensérol. Úgyanúgy ajánlom én is a Labidochromis caeruleus spec. yellow -t (aranysügér), Melanochromis johanni -t (indigósügér), ill asszem nyugodtan mondhatom a Pseudotropheus zebra spec. rote-rote -ot is!
Persze még ezeken a fajokon kívul is rengeteg akár kezdoknek (ilyen téren) is nyugodtan ajánlható faj létezik, és érheto el ma is Mo.-n.
Ha bovebben érdekel a dolog az afrikai szájköltokkel kapcsolatban szívesen válaszolok rá, ha tudok!

Ui.:és remélem nem kavar be az ívásserkentos írásom! :-)
Téma zárolva.
Több
18 éve 10 hónapja #1742 Írta: kuf
kuf válaszolt a témára:

chubbe wrote: küf! Akarsz róla beszélni?Ha már ilyen szépen kérsz :wink:
Elozo akvarista életemben már tartottam Haplochromis multicolor-t, amit akkor nílusi szájköltohal-nak hívtak. Szaporodtak is rendesen. Most is sikerült beszereznem 6 db 2,5-3 centis ifjoncot (Piggy), és az elevenszülos akváriumba tettem, mert ott majdnem csapvíz keménységu vízben vannak a halak. Ezen tevékenyégem következményeképpen egy új változatú guppit sikerült létrehoznom, mely hímjének a farka szinte minden példánynál cirka 0,5 cm-rel lett rövidebb. Ha jól alkalmazom ismereteimet, csak fenotípus változásról lehet szó. :D (Most rendszertani vitába nem szeretnék bonyolódni nómenklatúrát (nomenclatura) illetoen, valamint faj, fajta, alfaj és hasonló kifejezések tekintetében, szóval kéretik nem belém kötni :rolleyes: )
Amint szájköltoim elérték a 4-5 centiméteres hosszt, számuk kezdett fogyatkozni, de holttestet nem találtam. Párszor viszont rajtakaptam egy-egy példányt, amint a Hydor pico szuro kifolyócsövébol csak a farka lóg ki, és o szembeúszva keményen az áramlással, bent van a csoben. (ld. még hasonló jelenetet az x. cápa fimben, ahol az anyacápa farkának hasonló megjelenítése mindenkiben az elszörnyedés és rettegés legmagasabb fokát okozta) Szóval, a szurot leállítva és a kilógó testrészt (farok=tail, cauda, etc. mert tudok én is külföldiül) egy hurkapálcával finoman megpiszkálva nagy nehezen rá lehetett bírni a halat arra, hogy kihátráljon. A fejükön több-kevesebb sérülés volt, de túlélték. Hogy hová tunt mégis a 4 db, valószínuleg nostény szájkölto, a mai napig rejtély, mint ahogy az is, miért ragaszkodtak a szuro kifolyójához. A két megmaradt hal sejtésem szerint hím. Én szeretem oket, már csak a régi idokre tekintettel is. Mindent megesznek, amit eléjük rak az ember. Rejtélyes eltunésük izgat, most próbálok beszerezni még pár nostényt. Az a baj, hogy az elevenszülos kivételével csupa lágyvizes akváriumom van, nem tudom oket máshova tenni.
Hát így jártam...

Téma zárolva.
Több
18 éve 10 hónapja #1740 Írta: lamprologus
lamprologus válaszolt a témára: Re: Szajkolto halak

chubbe wrote: Ki mit ajanl egy kezdo szajkoltosnek, mivel kezdje? Milyenek ALTALABAN az igenyek, milyen halakat (es altalaban milyen arfekvesben) lehet itthon kereskedelmi forgalomban kapni?

Hali!

Ha számodra az afrikai sügerek megfelelnek, akkor kezdetnek ajánlanám a Labidochromis caeruleus spec. yellow (aranysügér).
Kemény vízben érzi jól magát. Nem túl veszekedos. Nálam közös akváriumban is rendszeresen szaporodnak, de a forgató nostényt 2-3 hét után külön szoktam tenni, mert az ivadékokat a többi hal álltalában eltünteti.
Mostanában láttan boltban 2-3cm-es növendékeket 600Ft/db áron. kicsinek és drágának találtam oket, valszeg kis utánjárással olcsóbban és nagyobbakat is lehet kapni. ( Esetleg ha Sopron felé jársz nekem van 40-50db növendékem )

Miklós
Téma zárolva.
Több
18 éve 10 hónapja #1719 Írta: aemit
aemit létrehozta a témát: szajkoltok
Szerintem kuf-tol kerdezzed, neki vannak szajkoltoi. A multkor belementek a nemtommilyen kifolyocsobe es leongyilkoltak magukat. De meg maradt asszem ketto. Szoval kuftol elsokezbol szerezhetsz informaciokat.
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.568 másodperc
Product Tour

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Menu

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 326 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top