Hirdetés

Haldoktor

Több
12 éve 2 hónapja #129817 Írta: Emperor_
Emperor_ válaszolt a témára:
Na kérem le van zárva vagy nincs.
Téma zárolva.
Több
12 éve 2 hónapja #129742 Írta: janiboy
janiboy válaszolt a témára:
Szia! Nálunk ugyanilyen volt: leszívtuk az összes vizet a tóból megvártuk, hogy a kútból beletöltöbb víz melegedjen kicsit és beleraktuk a halakat. Másnapra az összes hal megdöglött és nem tudtuk miért. Pont jött egy ÁNTSZ-es faszi, hogy ellenőrizze az ivóvizet és kitaláltuk, elküldünk vele a laborba egy kis mintát a kútból. 2 hét múlva megjött az eredmény: a nitráttartalom a megengedett 5-szöröse és ez embereknek is veszélyes mennyiség. Nem tudtuk honnan benne az a sok nitrát ezért keresgettem neten és kiderült, hogy a sok permetszer és műtrágya okozza amit az új SZOMSZÉDUNK szór a földjére(2 naponta bi 58-al permetez és büdös mint az állat). Azóta a kerti tóban csak tündérróza van.
Téma zárolva.
Több
12 éve 2 hónapja #129741 Írta: janiboy
janiboy válaszolt a témára:
Szia!Ez hasvízkór barátom. Kidülledt szemek, véraláfutások. Mehet bele a sera baktopur direkt. Ha hülyeséget mondtam valaki szóljon!
Téma zárolva.
Több
12 éve 3 hónapja #127265 Írta: Paige
Paige válaszolt a témára: help!
Hello!Sürgős segítség kéne! 3 aranyhalam van úgy 2 hónapja.. az első hónapban semmi gond nem volt velük aztán az egyik elkezdett furcsán viselkedni. Etetés után úgy egy fél órával küzdenie kellett, hogy le tudjon menni az akvi aljára, hogy ha elengedte magát rögtön följött hassal felfelé. Arra gondoltam, hogy talán túl sok levegő van benne.. kevesebb kaját kapott és részleges vízcserét csináltam. Rendbe is jött. Most viszont a teleszkópszeműmnek lett valami baja. Nem nagyon akar enni és 2 napja időről időre csak úgy felfekszik hassal felfelé a vízfelszínre.. aztán leúszik és úgy tűnik semmi baja... most viszont úgy 3 órája csak fekszik az oldalán és néha néha kicsit evez meg lélegzik de elég ijesztő. Kivettem az akváriumból nehogy a többit is megfertőzze. Az úszói olyanok mintha kicsit megrágcsálták volna őket. Légyszi szegítsetek!
Téma zárolva.
Több
12 éve 5 hónapja #119789 Írta: tomeewap
tomeewap válaszolt a témára: hello
Sikerült rá megoldást találni? Nálam is ez a gond. Előre is köszönöm a segítséget!
Téma zárolva.
Több
13 éve 2 hónapja #107719 Írta: dcsabesz
dcsabesz válaszolt a témára: Aranyhal
Sziasztok! Aranyhallal volna nekem is gondom. Képet is mellékelek, hátha így könyebb válaszolni. Szóval a hasán van vörös folt és a testén is van egy fátyolszerű bevonat. A legérdekesebb az, hogy a többieknek semmi bajuk. Mit gondoltok? Menthető még? Sajnálnám a túlvilágraküldeni, de azt sem akarom, hogy szenvedjen illetve, hogy a többiek is elkapják a kórt.http://kepfeltoltes.hu/view/090513/P5134034_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Ui: az előzmény csak véletlenül került a hozzászólásomba, bocsi.Csabesz
Téma zárolva.
Több
13 éve 3 hónapja #107134 Írta: kistigjis
kistigjis válaszolt a témára: Segítség, hullanak a halaim!
Sziasztok! Számomra elég nagy problémával fordulok Hozzátok, remélem tudtok segíteni, és/vagy tanácsot adni. Leírom az előzményeket is, hogy könnyebben érthető legyen a probléma. Kb. fél éve költöztünk ide, ahol most lakunk, és ahol a tulajdonos létesített egy kerti tavat, 10 aranyhal számára. ?k most már a mi 10 aranyhalunk, akiket úgy etettünk, ahogy az előző tulaj mondta, illetve ahogy a kajásdobozon volt. A tavat már több alkalommal is kitakarítottuk azóta, rendszeresen etettük őket, a telet is minden gond nélkül átvészelték, és algagátló szert is adtunk a tóhoz. Eddig minden szépen és rendben ment, egészen máig. Tegnap tisztítottuk ki a tavat, csak úgy mint az előző alkalmakkor. Már kb. egy héttel ezelőtt ki akartuk takarítani a medencét, de sajnos a munka közbeszólt. Tudni kell, hogy ekkor már elég algás volt a víz. Tehát, tegnap kitakarítottuk a tavat, feltöltöttük friss kútvízzel (amivel mindig is szoktuk), majd visszatettük a halakat a tóba. Azonban ma reggelre az egyik hal sajnos elpusztult. Arra gondoltunk, hogy biztos beteg volt már régebb óta: elég fakó volt a színe, ritkán jött ki, de akkor evett, nem nagyon érintkezett a többi hallal, és ha megijesztették, nagyon gyorsan visszaúszott a rejtekhelyére. Délután viszont hoztunk három új halat, akiket hozzászoktattunk a víz hőmérsékletéhez, és egy olyan óra múlva beengedtük őket a tóba. ?k szépen úszkálnak azóta is, ismerkednek az új hellyel. A régi halaink, szokásukhoz híven, a tó sekélyebb részeiben lebegnek. Viszont egy olyan fél órája fedeztük fel, hogy újabb hal pusztult el. Próbáltuk tüzetesebben átnézni, hogy látszik-e rajta valami, valami betegség, hogy mi történt vele. Csak a fején, valamint a mellúszói tetején látni pici fehér pöttyöket. Nem igazán értek az akvarisztikához, eddig nem volt velük semmi gond, most viszont nagyon aggódom, nem szeretném, ha elhullana az összes hal. Arra gondoltam, hogy talán darakóros lehetett, de úgy hiszem, hogy akkor az egész testét be kellett volna, hogy borítsa..Kérlek Titeket, ha valakinek van ötlete, hogy mi lehet a gond, kérem, ossza meg velem, de hétfőn mindenképp felhívok egy szakembert, hogy mit kéne tenni, de addig is, ha tudtok valamit, kérlek, írjatok.Üdv: kistigjis
Téma zárolva.
Több
13 éve 8 hónapja #97758 Írta: laccy88
laccy88 válaszolt a témára:
sziasztok!Nagy az én gondom, már jópár halam elpusztult, és nem tudom az okát!Augusztusban indítottam be új,hátteres akváriumomat(54l). Nem volt 1-2 hónapig semmi gond, de az utóbbi időkben egyre több halam elpusztult. Kezdődött a zebráimmal, 4ből 3 elpusztult, úgy hogy szinte semmi tünet nem volt. Egy-két guppim ugyanezen a módon távozott el.van egy neonom, ami úgy néz ki mintha hiányoznának pikkelyei, de azthiszem őt a társai bántottákmost a ramirezimen vettem észre, hogy a fej részén fehér foltok, esetleg lyukak jelentek meg. Mi lehet a gond? vízcsere rendszeres, heti 20% kb.szűrés a belsőszűrővel,ami a háttér mögött van.táplálás:száraz táppal(lemezes,szemcsés,tibufex,bolha,gyógytáp)néha valami növényi eredetű(vmi zöldség).Nem tudom mi lehet a gond, kérlek segítsetek!!!
Téma zárolva.
Több
13 éve 8 hónapja #97642 Írta: Bmw318d
Bmw318d válaszolt a témára: Szia
Szia! Nálam is ugyan ez volt én azt csináltam hogy egy egyliteres befőttesüvegbe beleraktam majd metalinkéket adtam neki de csak pár cseppet pár nap múlva voala egészséges!!!
Téma zárolva.
Több
13 éve 8 hónapja #97641 Írta: katehell
katehell válaszolt a témára: betta
Sziasztok,A betta hímem beteg lett, és nem tudom hogy mi a baja. Kellene nekem a betegsége neve hogy tudjam mivel kellene őt kezelnem.Tettem fel róla képet:<a href=\"http://www.flickr.com/photos/katehell/3067597619/\">www.flickr.com/photos/katehell/3067597619/[/url] Valami sebszerűség van a fején és a száján, bár lehet hogy esetleg valami parazita , mert néha látok kis fehér szálat is. A testén pedig mintha halpenész lenne, mert olyan néha mintha pókhálóba úszott volna. A halpenészről azt olvastam hogy kísérő betegség, szóval lehet hogy a száján és a fején tényleg valami parazita van.Az uszonyainak nincs baja.Van itthon: Costapur, Bactopur, Xantakridin...Nem tudom melyiket adagoljam neki!
Téma zárolva.
Több
13 éve 8 hónapja #97637 Írta: Chelona
Chelona válaszolt a témára:
Rendben, köszönöm!
Téma zárolva.
Több
13 éve 8 hónapja #97636 Írta: Bmw318d
Bmw318d válaszolt a témára: Szia
Nyugi vissza fog nőni de egy kicsit rakd külön...
Téma zárolva.
Több
13 éve 8 hónapja #97635 Írta: Chelona
Chelona válaszolt a témára:
Sziasztok!Minden halra igaz, hogy visszanő a leszakadt farka? Csak az uszony sérült, a hússal, csonttal semmi baj. Guppiról van szó. Elkülönítsem esetleg? Köszi!
Téma zárolva.
Több
13 éve 8 hónapja #97412 Írta: colett
colett válaszolt a témára:
Sziasztok!Egy kis segítségre lenne szükségem! A hím bettám egész nap csak fekszik az akvárium alján! Pedig idáig mindig úszkált! Az étvágya nagyon jó mint mindig. És amikor megpróbál felúszni a víz felszínére akkor is rögtön elsüllyed.Nagyon félek hogy valami baja van! Kérlek segítsetek!
A válaszokat elore is köszi:Colett
Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #35511 Írta: encink
encink válaszolt a témára:
Haldoktor

Szia BIGYO!
Nekem is volt bettám, aranyos kis jószág..., csak sajnos beteg lett és meghalt!!Nekem is társas akim volt, és a volt egy halam, ami a többi halak farkát szabdalta! Semmi gond nem történt mert kivettem oket, és kinott újra! Én úgy tudom hogy csak a kopoltyú nem no ki újra, de az más...
Szerintem nem kell aggódnod mert kino!Eloször a halaim farka még nem volt színes, csak akkor kezdett színezodni amikor már kinott...
Szerintem nálad is ez lesz!
De ha nincs igazam, a többiek biztos szólnak... :oops:
Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #35497 Írta: bigyo
bigyo válaszolt a témára: Betta
Haldoktor

Sziasztok!

Nemrég vettem egy betta hímet trektol, és történt vele egy baleset a közös akváriumban. Ma a szokásos kéthetenkénti vízcserekor ez a halacska túl közel úszott a leszívó csohöz, és hiába volt a háló a cso elején, beszippantotta a halat, és félig letépte a hátuszonyát. Tudom, az én tudatlanságom okozta ezt a balesetet.
A kérdés, hogy meggyógyul-e a halam, vagy külön karanténba tegyem-e esetleg valamilyen gyógyszerre szüksége van-e.

Köszi
:| :|
Téma zárolva.
Több
16 éve 5 hónapja #34139 Írta: encink
encink válaszolt a témára:
Haldoktor

Köszi Almamag!
Azóta eltávoztak a halaim, így csak 3 guppim van abból a sokból....pedig kitakarítottam az akváriumot is,és kezelem sera baktropur direct-el...
semmi változás!!
most 2 lány és 1 fiú van, gondoltam majd szaporodnak,de a csigákon kívül semmi nem szaporodik...! :(
azonkívül szerintem ok sem bírják sokáig.....
fogalmam sincs mit tehetnék ezellen!!!!
azért köszönöm!!
Téma zárolva.
Több
16 éve 5 hónapja #34137 Írta: szter
szter válaszolt a témára:
Haldoktor

Amennyiben túlélik,nem okoznak újabb sérüléseket egymáson,esetleg nem támadja meg valamilyen fertozés a sebeket, akkor biztosan. De miért nem teremtjük meg a megfelelo életkörülményeket, aztán meg megyünk el halat venni?! :evil:
Téma zárolva.
Több
16 éve 5 hónapja #34136 Írta: koppanylegeny
koppanylegeny válaszolt a témára: Márványsügérek
Haldoktor

Sziasztok!

A minap vásároltam 3 kb. 8-10 cm-es márványsügért. Egy 45 literes aksiba tettem oket 3 napig, amíg az új, jóval nagyobb aksi elkészül. Azt vettem észre, hogy egymást bántják az oldalukról hiányoznak a pikkelyek egy-egy helyen, elég csúnya sérüléseik vannak. Gondolom mindez a szuk hely miatt. Az lenne a kérdésem, hogy amikor átteszem oket a nagy aksiba, ahol nyugodtan tudnak növögetni akkor el fognak múlni ezek a "sebek", sérülések a növéssel, vagy ezek már örök életre szólnak?
Téma zárolva.
Több
16 éve 5 hónapja #34135 Írta: lil
lil válaszolt a témára: fejen állva
Haldoktor

Sziasztok!

Kerestem a szakirodalomban magyarázatot, de nem igazán találtam arra, hogy mitol lehet az, hogy az egyik nostény guppim fejen állva kószál már lassan egy napja. Tegnap azt vettem észre rajta, hogy kedvetlen, depressziós, ma meg a hímek unszolására csak fejen állva hajlandó helyet változtatni. :( Kezd aggasztani az állapota, bár kívülrol semmi nem utal betegségre. Se nem puffadt, se nem sovány, és a bore is a szokásos. Egyszeruen fejen áll... Mitol lehet ez?

Lil
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.698 másodperc
Product Tour

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Menu

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 1022 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top