Hirdetés

HEJE-SÍRÁS

Több
12 éve 5 hónapja #122362 Írta: Ch4os
Ch4os válaszolt a témára:
Mindig elégséges voltam nyelvtanból, de akkor az úr meg -3!http://akvarista.hu/index.php?oldal=36&show=posts&topic=891&post=214242#214242
Téma zárolva.
Több
13 éve 4 hete #110332 Írta: taksoft
taksoft válaszolt a témára:
nekem csak az a balyom hogy naon nehéz értemmezni az ijen hozzászolásokat amikben sem vesszõ sem pont sincs és még a helyresírásuk is borzalmatos ha szólni mer valaki akkor megkapja nem helye-hulya sírás fórum ez külömben is senkinek semmi köze hozzá és tavaj is elsõ lett a heji nyevtani versenyen mindenki úgy fejezi ki a mondandólyát ahogy akarlya Szóval: központozás, helyesírás ellenõrzés, leginkább a magunkkal szembeni igényesség, és a mások tisztelete miatt. Meg hogy olvasható legyen, és ne kelljen percekig értelmezni egy-egy ilyen szóhalmazt. (Fájt, mire leírtam.)
Téma zárolva.
Több
13 éve 4 hete #110331 Írta: facsiga
facsiga válaszolt a témára:
Már a \régieknek\ is voltak gondjaik.Ha van időtök, nézzetek bele.üdv.facsiga
Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #7367 Írta: kopuler
kopuler válaszolt a témára:
Hail Aquad!

Bocsika, az értékrendet úgy értettem, hogy mindenki másként ítéli meg a dolgokat. Neked fontos, hogy helyesen legyen leírva a szöveg nekem inkább maga az ember fontos. Egyébként meg majd az figyeld ki, amikor nem írok, hanem mutogatok (mármint tisztességes dolgokat). Bár annak foleg nem ismerem a szabályait. És szerintem, aki nem tud írni az olvasni se olvasson, mert felesleges.


Egyébként ezt a szöveget beraktam, word-be helyesírás ellenorzésre. A Bocsika szó pirosan alá húzva! Mit ajánl fel helyette tehetséges microsoft rendszer? Hát azt, hogy Bocsiak, Bocsija. Nem tudom, ki hogy van ezzel, de felesleges ilyen progikat használni. A magyar helyesírás az egyik legbonyolultabb a világon. Ami mondjuk nem baj, de ki lesz azaz épeszu aki ezt mind hibátlanul le is programozza. Szerintem ezért bele se kellett volna fogniuk, de mégis megtették. Mi pedig ezt a programot használjuk. Nem borzalmas? Szóval mutasson valaki olyan progit, ami ezt teljesíti. Nekem nem az ly-n fog múlni a dolog.
Ha azért nem kap valaki megfelelo megbecsülést, mert nem tud helyesen írni, hát …

Ezen szöveg részemrol minden sértést melloz.

Köszönettel Kopuler akinek nem mindent sikerült megtanulnia az iskolában, spec. énekelni sem. Bár ez lehet örökletes?!
Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #7364 Írta: Dr-OGA
Dr-OGA válaszolt a témára:
Üdv

Szép_J:

:idea: Most én mondom, hogy: egyet értek veled :idea: .


chubbe:

Szerintem te sem fogsz engem meggyozni és én sem foglak téged meggyozni :-) .
Részemrol ezért a'sszem 'abbafejezem' (mármint a vitát, meg a topicot).
Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #7353 Írta: Dr-OGA
Dr-OGA válaszolt a témára:

chubbe wrote: Dr Oga!

Ha elolvastad volna a hozzászólásom (a legutóbbit) akkor szerintem egyértelmuen megértetted volna, hogy nem fogalmaztam egyértelmuen az hiteltelenséggel és nevetségességgel kapcsolatban, elso hozzászólásaimban. Ezt be is láttam és bocsánatot is kértem azoktól akiket megbántottam.

Oké, értem, remélem azért nincs harag.

Viszont a matekos dologhoz visszatérve:
Ahhoz, hogy matekot megfeleloen alkalmazzuk kell hozzá érzék is, mert például én ismertem valakit, -akit korepetáltam is matekból, és szerncsétlennek abszolut semmi érzéke nem volt a matekhoz, ezért a "seggelos" technikával kellett tanulnia azt, és tényleg hülyére tanulta magát, de hiába tudta tökéletesem az elméletet, (szabályokat, tételeket, stb...) egyszeruen nem tudta megfeleloen alkalmazni oket, mert nem tudott matematikailag gondolkodni és nem látta rendesen az összefüggéseket.
Egy több lépésbol álló feladatnál már nem tudta, hogy induljon el, mit számoljon ki, hogy tovább tudjon lépni, és ott mit számoljon ki, hogy stb...
Az egyes lépéseket ugyan tudta, mert ha csak azokra kérdeztem, azt meg tudta oldani, és így el lehetett vezetni a megoldáshoz, de saját maga ezt egyszeruen képtelen volt megtenni. A több lépcsosoknél mondom, hogy egyszeruen nem tudta átlátni.

Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy (szerintem mind a mateknál, mind a helyesírásnál) egy dolog tudni az elméletét, de más dolog azt a gyakorlatban, megfeleloen alkalmazni!!!
És ahhoz, hogy megfeleloen alkalmazzuk, valamennyi érzék kell hozzá, különben, nem fog menni.
Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #7349 Írta: Dr-OGA
Dr-OGA válaszolt a témára:
Szép_J:
Örülök, hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel.

Chubbe:
Oké értelek, de a jóval elöbbi hozászólásaidból nekem úgy tünt, hogy te magad tartod nevetségesnek és hiteltelennek:

chubbe wrote: ...
aki nem tud írni, csupán nevetségessé válik. Aki nevetséges számomra, az hiteltelen is. Ennyi.

De oké lépjünk túl ezen, én most inkább ezzen kijelentéseddel vitáznék:

chubbe wrote: a helyesírás nem érzék kérdése. Szabályokból áll a magyar nyelvtan úgy mint minden nyelv. Ezen szabályokat általános és középiskolában megtanítják.

Ez szerintem nem helytálló, a helyesíráshoz azirányú érzék sokat jelent, a te példáddal világítva meg, például a matematika is szabályokból és összefüggésekbol áll, amit megtanítanak általánosban és középiskolában, de ha nincs valakinek érzéke hozzá, soha nem fogja tudni megfeleloen használni, és ez nincs másképp a helyesírással sem.
Legalábbis szerintem.
Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #7335 Írta: Dr-OGA
Dr-OGA válaszolt a témára:
Nos mikor elindult ez a topic nem akartam hozzászólni, de már annyira elburjánzott, és szélsoségesnek tuno hozzászólásokkal terhes, hogy a'sszem most már leírom a véleményem.

Kezdenék egy idézettel:

aquad wrote: Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul. Aki nem tud helyesen írni, az ne irogasson mindenféle fórumokra. Vagy elobb tanuljon meg! Vagy, ha képtelen rá, csak olvasgasson!

Nos aquad, nem tudok egyetérteni veled, és a példád is szerintem helytelen, mert oké, hogy aki egyáltalán nem tud arabusul az nem is fog soha arabusul beszélni, (így aki nem tud egyáltalán írni, az sem fog soha írni) de ha esetleg tud valamennyire, bár nem hibátlanul, attól még esetleg például ha nyelvtani hibáktól terhesen is de útba tud igazítani egy arabusul beszélo turistát, és a turista valószínuleg örülni fog mint majom a farkának, hogy valaki bár nem tökéletes nyelvhasználattal, de elgagyarászta, hogy merre is kell mennie.

Remélem közértheto amit ezzel ki akartam fejezni.

Én személy szerint pocsék helyesíró vagyok ezt tudom is magamról, ezért ugyan elnézést kérek, de nem direkt van.
Például a magyar éretségim nyelvtan írásbelije ezért lett 1-es, (szóbelin persze javítottam), a mellyel-szót például összesen négyszer írtam le de az háromféleképpen (az egyik azért jó volt :D ).
Bár az egyik osztálytársam, volt a csúcstartó, akinek nemcsak a helyesírása problémás de a szépírása is, az írásbeli éretségin neki visszakelett olvasnia mit írt és azt legépelték :!: És ez komoly, nem vicc!
De ettol függetlenül mi ketten voltunk a legjobbak matekból, kémiából...
Tehát ha valaki nem tud helyesen írni, attól lehet hitelt érdemlo amit ír!

Például, ha valakinek korszakalkotó ötlete támad, azt csupán azért hiteltelennek, és nevetségesnek tartani mert nem jó helyesírással írta azt le, szerintem orültség!!!

Ha akartok kövezetek meg, de ez az én véleményem.
Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #7324 Írta: kokx
kokx válaszolt a témára:
Most

Quote: Sajnálattal hallom, hogy nem tekinthetlek barátomnak

Bocs, nem akartalak megbántani, de én nem szoktam hazudni. Amirol Te beszélsz, oda azért más is kell. Talán majd egyszer...
Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #7318 Írta: kasimatyi
kasimatyi válaszolt a témára:
Ennyire unatkoztok?
Ezt én is észrevettem, de valahogy fontosabbnak tartom azt, hogy tartsuk magunkat az akvarisztikához, mint hogy azt nézzük, hogy ki hogyan irja le a szavakat. És szerintem nincs senkinek se joga birálni a másik helyesirási tudását. Mi köze hozzá? Én például, ha a "hosszú I" gombot nyomom le, ez lesz:§. Elég zavaró elolvasni a mondataimat igy, amikor tudom, hogy ez hosszú I. Egyszeruen nem tudok hosszú I-t irni .(Na tessék!)
És érdekes módon mindig megértettem más hozzászólását is, még ha nem is Grétsy László irta! A helyesiráshoz érzék kell, nem lehet csak úgy megtanulni. Ez olyan, mint a matek. És attól, hogy nem fújom fejbol a trigonometriás egyenleteket, még tudok számolni.
Szóval részemrol ez a topik nem más, mint az itt már sajnos egyre megszokottabb teljesen felesleges kötözködés.
Elég szomorú, hogy ilyennel tölti valaki az idejét egy akvarisztikával foglalkozó oldalon!
Részemrol ennyi!
Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #7287 Írta: Most
Most válaszolt a témára:

ehran wrote: Viszont butaságnak tartom csak azért nem megfogadni egy hozzáértöbb tanácsát, mert akad helyesírási hiba a szövegében. Ráadásul nem szívesen nélkülözném szillac, Bale vagy herkules hozzászólásait kicsiny fórumunkon, akik egyedi stílusukkal kis színt visznek az üzenetek szürke tömegébe. :D

Egyetértek.
Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #7285 Írta: ehran
ehran válaszolt a témára:
Hmm, kezdenek kissé elszabadulni az indulatok Uraim. Csak langsam spazieren!, ha szabad kérnem. Szerintem mindkét oldalnak van némi igazsága, szerintem sem ártana kissé jobban odafigyelnünk a helyesírásra, hiszen egy fórum hozzászólásra több idönk van, mint mondjuk a chaten egy mondatra, ezért talán valóban nem nagy gond még egyszer átfutnunk szerkesztés közben az üzenetünket, helyesírási hibákat keresve. Aki meg már szívott az Index fórumán egy nagyobb hozzászólás nyom nélküli elvesztésével a rendszer hibájából (elsöre hibályát írtam :D ), az meg amúgy is a Most által javasolt módszert követi. :-)
Viszont butaságnak tartom csak azért nem megfogadni egy hozzáértöbb tanácsát, mert akad helyesírási hiba a szövegében. Ráadásul nem szívesen nélkülözném szillac, Bale vagy herkules hozzászólásait kicsiny fórumunkon, akik egyedi stílusukkal kis színt visznek az üzenetek szürke tömegébe. :D

ehran voltam, aki szintén szokott helyesírási hibákat véteni, és ezért elnézést kér, de úgy gondolja, ez a jövöben is elö fog fordulni.

Ui.: Szándékosan nem használok hosszú ö-t, mert úgyis csak kérdöjelek maradnak utána.
Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #7283 Írta: Most
Most válaszolt a témára:

Most wrote: hogy minden felhasználó gépén van helyesírás-ellenorzo beépítve a szövegszerkesztojében!! Annyit azért mindenki meg tud tenni, hogy ezzel leellenorizteti a hozzászólását. (A nagyobb hibákat kiszuri, ha nem is mindet.)

kokx wrote: most
Én ugyan nem vagyok a barátod, de annyit azért elárulhatok, hogy csak annak van helyesírási progija a számítógépen, aki feltelepíti magának, pl. az Office-t, vagy van külön Word programja. Ez egy sima jegyzettömbbol nem fog menni. Különben az Office-ban sincs benne a teljes magyar helyesírás szabályai, - úgy en bloc. Még az akadémiai MoBiMouse-ban sem! Elo kellene venni azt a fránya könyvet, - néha-néha...

Kedves Kokx!

Sajnálattal hallom, hogy nem tekinthetlek barátomnak :( . Én azért még tisztelhetlek tudásodért?
Én a hozzászólásomban szövegszerkesztorol beszéltem, azt hiszem, hogy a jegyzettömb nem az :-) . Azt sem állítottam, hogy az office-ban benne van a teljes magyar helyesírás szabályrendszere.

Azt nem tudom, hogy rászálltunk e név nélkül bárkire, nekem ez nem volt szándékomban.

Akinek nem lenne office a gépén:
http://hu.openoffice.org/about-downloads.html

Most

Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #7276 Írta: kokx
kokx válaszolt a témára:
Nem gondoltam volna, hogy egy egyszeru 'humornak szánt beírás után, egy külön topic születik a Magyar HEJE-SÍRÁS miatt. Talán ezt nem kellett volna! Ez egyenesen undorító, hogy szinte egyöntetuen szálltok rá egy emberre, igaz név nélkül, de ezt nem kellene! Mindenki hibázik, ti is, - én is! Miért kell egy embert, aki nem nagyon ismeri a helyesírási szabályokat ilyen nyíltan a sárba taposni? Azért, mert valamit nem tanult meg az általános isiben? Attól még írhat jó dolgokat, igaz kissé komolytalannak tunhet az egész, de akkor is! Tudjátok egyáltalán mit miért tesztek? Különben ez az egész topic tele van helyesírási hibákkal, ha így vesszük, - na, akkor most mi van? Javítsam ki az egész bandát? Szerintem, igencsak lenne meglepi!

most
Én ugyan nem vagyok a barátod, de annyit azért elárulhatok, hogy csak annak van helyesírási progija a számítógépen, aki feltelepíti magának, pl. az Office-t, vagy van külön Word programja. Ez egy sima jegyzettömbbol nem fog menni. Különben az Office-ban sincs benne a teljes magyar helyesírás szabályai, - úgy en bloc. Még az akadémiai MoBiMouse-ban sem! Elo kellene venni azt a fránya könyvet, - néha-néha...
Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #7272 Írta: fwolfy
fwolfy válaszolt a témára:
Támogatom az észrevételt,h legalább egy helyesírás ellenorzo progit futtasunk át az irományunkon, de attól,h vki nem tud helyesen írni még nem lehet neki megtíltani,h segítséget kérjen ha vmit nem tud. Ezt ugye nem gondoltad komolyan?!?!?!?!?!?!?!
Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #7271 Írta: aquad
aquad válaszolt a témára:
A helyesen írás és az anyanyelv nem értékrend kérdése.
Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul. Aki nem tud helyesen írni, az ne irogasson mindenféle fórumokra. Vagy elobb tanuljon meg! Vagy, ha képtelen rá, csak olvasgasson!
Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #7254 Írta: kopuler
kopuler válaszolt a témára:
Hail Chubbe!

Teljesen egyet értek veled, de mindenkinek más és más az értékrendje. Te ezt tartod fontosnak, más meg egyéb dolgokat. Ezért megkérnélek, hogy ha bármelyik hozzászólásomban hibát találnál, azt légyél szíves javítsd ki, akár szakmai akár nyelvi hiba, hogy a hitelem ne veszítsem. Ezt most nem rossz szándékkal közöltem, hanem, mert helyesírásban sosem voltam jó :(
Köszönettel
Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #7252 Írta: kokx
kokx válaszolt a témára:
Attibva

Én már meg sem merek szólalni :-)
Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #7247 Írta: Most
Most válaszolt a témára:
Kedves Barátom, Chubbe!

Én kérek elnézést ezért! Azt hiszem, ha az elején nem poénkodom el, akkor nem ez sül ki a dologból!!!

Úgy gondolom - és ez most komoly - hogy minden felhasználó gépén van helyesírás-ellenorzo beépítve a szövegszerkesztojében!! Annyit azért mindenki meg tud tenni, hogy ezzel leellenorizteti a hozzászólását. (A nagyobb hibákat kiszuri, ha nem is mindet.)

Most
Téma zárolva.
Több
18 éve 1 hónapja #7245 Írta: Attibva
Attibva válaszolt a témára:

murci wrote: Attivba:

Ne mondj már ilyeneket!Oké Murci, bár nagyon szórakoztató volt!!!
:-)

Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.672 másodperc
Product Tour

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Menu

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 321 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top