Hirdetés

Biotóp Akváriumok

Több
14 éve 5 hónapja #77149 Írta: szlev
szlev válaszolt a témára:
sziasztok.én évekkel ezelött a cég irodájában levö akváriumban.3 db balint,és 3 kiskárászt tartottam,kb egyformanagyok voltak,2 évig éltek vidáman,aztán elkelett jönnöm és a halak a dunába kerü[url=http://ltek.kb/">ltek.kb[/url] 400 literes volt a medence külsö szürövel ellátva.nekem tetszett és mindenkinek aki látta.Szerintem sok odafigyeléssel és némi pénzzel kivitelezhetö.
Téma zárolva.
Több
15 éve 2 hónapja #58610 Írta: Viasz
Viasz válaszolt a témára:

szabina wrote: Sziasztok!!

Még most kezdem az akvárium összerakását és ugy gondoltam hogy eloször egy biotóp akváriumot szeretnék összerakni. Már néztem olyat (Tanganyika-tó) ahol csak köves de elobb olyat szeretnék ahol homokos, sok növgénnyel mivel csigákat is szeretnék. Tudna valaki olyan párosításokat ahol homokos aljzatú aksit lehet összerakni??nagyon megköszönném!!

Ezt már eleve meg akartam kérdezni valamelyik biotópostól, hogy homokon lehet-e csigát tartani, mert nálam csak a kavicsos aljzatban álltak be, mintha nem bírnák a homokot.. vélemény?

Béke és szerelem: Viasz
Téma zárolva.
Több
15 éve 2 hónapja #58608 Írta: Viasz
Viasz válaszolt a témára:
Frenky: én sügerek mellett semmi egyéb halat nem tartanék.

Béke és szerelem: Viasz
Téma zárolva.
Több
15 éve 2 hónapja #58572 Írta: Melobe
Melobe válaszolt a témára:
Szia Frenky,
nos én díszmárnát, gurámit és dániát tartottam együtt (ezen kívül volt még vitrolás, pleco, cory és tori). Évekig semmi gond sem volt, de mára sajnos a gurámik kiöregedtek :(.
Téma zárolva.
Több
15 éve 7 hónapja #48878 Írta: Frenky
Frenky válaszolt a témára: ázsiai biotóp(féle)
az lenne a kérdésem h egy ázsiai biotóp akváriumba (vagy természetközelibe, a topik fejtegetései nyomán:-)) lehet e tenni kéksügért(<i>badis badis</i>) vagy pettyes indiai tarkasügért(<i>etroplus macalatus</i>) vagy indiai üvegsügért, na egyszóval ázsiai sügérek közül tehetek e bele

a konkrét elképzelés az lenne hogy lennének díszmárnák, razbórák, esetleg dániók(bár azthiszem ez necces a márnák miatt)
gurámi betta felejtos szintén a márnák miatt, de szeretnék még vmilyen halat bele, ezért gondoltam esetleg sügerekre

most nem tudom h esetleg keményebb vizet igényelnek (mint a sügérek általában)vagy nem férnek össze, meg lehet ezt oldani?
vagy maradjak a márnáknál és ne eroltessem a sügéreket
ha sügért nem lehet akkor mit tudtok ajánlani a márnák mellé még?

elore is köszi a válaszokat


u.i.: még a méretrol annyit h olyan 140-180 litert tervezek, az aki hossza 85 centi lehet majd, a magasságon&mélységen még vívódok
Téma zárolva.
Több
15 éve 8 hónapja #45841 Írta: Dooom
Dooom válaszolt a témára:
Ha sok növényes biotóp aksit szertél akkor javaslom mondjuk a Délkelet- Ázsiait. Azt meg lehet pakolni boségesen növénnyel... Halakból mehet bele valamilyen gurámi, betta, dániófélék, razbórafélék vagy mehet egy kicsit alacsonyabb hovel diszmárnás dánios aksi. Az is szép tud lenni. Estleg még egy Közép-Amerikás eleven szüklos is jó lehet homok + sok növény párosításban.
Téma zárolva.
Több
15 éve 8 hónapja #45849 Írta: szabina
szabina válaszolt a témára:
Sziasztok!!

Még most kezdem az akvárium összerakását és ugy gondoltam hogy eloször egy biotóp akváriumot szeretnék összerakni. Már néztem olyat (Tanganyika-tó) ahol csak köves de elobb olyat szeretnék ahol homokos, sok növgénnyel mivel csigákat is szeretnék. Tudna valaki olyan párosításokat ahol homokos aljzatú aksit lehet összerakni??nagyon megköszönném!!
Téma zárolva.
Több
15 éve 9 hónapja #44531 Írta: Szil666
Szil666 válaszolt a témára: Halak viselkedése
Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi ha összerakok egy fajta halat egy teljessen máshol honos teljessen más féle viselkedésu hallal, az felismeri e olyan szinten hogy képes megszokni és együtt élni vele. MOndok egy példát pl a vegyes akima amibe van gurámi és viti abba betennék egy sügeret. A gurámi utánna megy és érdeklodve tapogatja ,hogy "jé egy új lakótárs ki ez, mi ez?"és ennyi.Szóvval ha megszokják egymást vagyis egyáltalán képesek e arra hogy megszokják egymást? Mert én pl. sok olyan halat tartok együtt amit nem lenne szabad mert nem egy helyen honosak, szóvval nagyon vegyes és mégsem problémáztak eddig még soha.
Mondjuk erre igazából azért lennék kíváncsi mert nálam pl. pont ez a szitu. És be is tettem a sügit az akiba és nem volt semmi gondunk eddig meg neki se a többiekkel.Úgy tunik nem lesz háború.Bár ha kicsi jelét is látom a veszekedésnek kiszedem a sügit. Tudom hogy nem lenne szabad ezt tennem, de úgy gondolom elég alkalmazkodók a halaim már amennyit megismertem róluk a legfiatalabb halam is 4 éves.
Lehet hogy rossz topikot választottam de igazából nagyon nem találtam mást.
Elore is köszi
Téma zárolva.
Több
16 éve 4 hónapja #35773 Írta: zlacza
zlacza válaszolt a témára: igazi biotopok
Hello,

Mar regota probalok igazi, akvariumban is beallithato biotopokat talalni a termeszetben. Nezzetek meg itt, hogy evek alatt miket gyujtottem ossze fotokon:

http://homepage.mac.com/zlacza/Akvarisztika/Personal41.html

Nekem egyebkent ugy tunik, hogy igenis van par olyan eset, amit siman meg lehet csinalni akvariumban, egyszeruen azert, mert a termeszetben is igen kicsi helyen, limitalt fajszammal alakul ki egy-egy kis tavacska. Persze a Nigert vagy a Tanganyika tavat nemigen lehet a szobaba hozni, de az imitacio is er valamit.
Téma zárolva.
Több
16 éve 6 hónapja #32102 Írta: AmBalaj
AmBalaj válaszolt a témára:
Na persze a szezonhalak esetében világos, hogy ellentmond a naiv elméletemnek, de a corydorasoknál ez nekem újdonság 8O . Talán csak azért nem fér a fejembe, mert kezdo vagyok, de nem értem. A stressz váltaná ki a páncélosharcsák ívását? :rolleyes:
Tudom, hogy most nagyon nem ide kellett volna írnom a sükket kérdéseket, de na... :|
Azért pü-t szívesen fogadok a témában
Téma zárolva.
Több
16 éve 6 hónapja #32093 Írta: ehran
ehran válaszolt a témára:

AmBalaj wrote: Mert ha szaporodnak, azt tudtom szerint nem azért teszik, mert vesztüket érzik, hanem mert megtalálták a következo nemzedéknek a megfelelo helyet.Erröl a killiseket és a cory-tenyésztöket kellene megkérdezni. :-)

Téma zárolva.
Több
16 éve 6 hónapja #32043 Írta: AmBalaj
AmBalaj válaszolt a témára:
Szal nem mondom, hogy nem érdemes foglalkozni a biotóp megkozelítésével, de részemrol tökéletesen megelégszem azzal, ha egy régióból/földrészrol származó halakat és növényeket teszek (persze a jóízlés határain belül) egy akváriumba. De nem az a fontos, hogy az akvaristánakvagy a szomszédbácsinak tetsszen az a medence, hanem, hogy a halak jól érezzék magukat, szaporodjanak. Mert ha szaporodnak, azt tudtom szerint nem azért teszik, mert vesztüket érzik, hanem mert megtalálták a következo nemzedéknek a megfelelo helyet.
Ez egy marhára kezdo vélemnye és lehet, hogy fele sem igaz, most lehet köveket dobálni
Téma zárolva.
Több
17 éve 7 hónapja #12550 Írta: sasa
sasa válaszolt a témára:
Hali kolléga :wink: !
Nah a téma az, hogy jelenleg van benn:
-1 vörösszárnyú
-1 kárász
-1 keszeg
-1 sügér
-1 törpeharcsa
-1 balin

Sajnos kihaltak már:
- 2 folyami rák (megette a sügér oket :evil: )
- 1 felpillantó küllo (azzal is a sügér :evil: )
- 1 csuka (sajnos sebes lett, amikor kifogtuk, borén fehér vattaszeru gomba jött ki, asszem halpenész és a gyógykezelés alatt elpusztult)

Hát ennyi, de most hogy belegondolok, milyen káros az a sügér! :evil:
Téma zárolva.
Több
17 éve 7 hónapja #12546 Írta: zolcsitacsi
zolcsitacsi válaszolt a témára: Üdv!
Nos örülök a sok hozzászólásnak!
Természetesen a hazai halak nem annyira színesek mint a trópusiak ez igaz.De lehetnek szépek azok is.SZERINTEM!
Meg gondoljunk bele jön vki. látogatóba hozzánk.De szép akvárium,és vazzeg az egy csuka! na ez a meglepi.
vISZONT ÉRDEKLODNÉK A 300L TIszai biotopos kollegától,hogy milyen halakat tart benne?
Addig is hali és BUÉK
SZERINTEM
:mrgreen:
Téma zárolva.
Több
17 éve 7 hónapja #12370 Írta: zozo
zozo válaszolt a témára:
Hali!

Hát mindenkinek megvan az izlése, ezt természetesen illik tiszteletben tartani. Én azért órákig el tudnám nézegetni a hazai halakat is. (Még a TESCO-ban is megállok egy percre, pedig az tényleg szörnyu néha).
A csuka meg a süllo egyébként nagyon is szép tud lenni.
A 150 literes akiba valóban nem való ponty, inkább szivárványos ökle (védett hal), kicsi ezüst, ill. cigánykárász, keszegek. Ha jól érzik magukat, nagyon szép kis halak ezek is. Szerintem! :D

Üdv: Zozo
Téma zárolva.
Több
17 éve 7 hónapja #12363 Írta: sasa
sasa válaszolt a témára:
nekünkm van egy ilyen tiszai biotópunk, nincs vele gon :wink: 300l
Téma zárolva.
Több
17 éve 7 hónapja #12362 Írta: Zsolti
Zsolti válaszolt a témára:
Multkor a Tropikáriumot bejárva, és tanulmányozva elso lépésben a "magyar faunával" találkoztam.

Hááát nem is tudom, valahogy hogy is mondjam, azok a halak tök fakók :mrgreen: ! A maguk rendjében és világában szépek, és kecsesek, de valahogy nem az igazi...
Néhány hal szép, nem mondom, például a pisztráng, és a naphal, esetleg a cselle..lenyugözoek...de egyikük sem éri fel a trópusi halak szépségét!

Egy hidegvízu biotóp "hazai" akvárium meglátásaim szerint nem díszként szolgál(hat), inkább tanulmánynak!
Ráadásul ezek a halak marha sokat ürítenek, ezért értelmetlen belso szurovel tartani oket :lol: ! Szóval egy nagy vagyont kiadni értük, nem is tudom...
Egy közeli ismerosöm próbálkozott ilyennel, egy 150 literesben. A piacon veheto pontyokat és törpeharcsákat hjasználta fel kísérleti alanyként...
Az egész kárba ment, mégpedig a hatalmas mennyiségu ürülék miatt...

Én maradok a trópusinál (míg nem változik a véleményem :mrgreen: )...

Mi a véleményetek?

Üdv.:
Téma zárolva.
Több
17 éve 7 hónapja #11914 Írta: zolcsitacsi
zolcsitacsi válaszolt a témára:
Üdv!
Magam voltam aki a hazai halas kérdét feldobta.
Érdekes kérdéseket és még érdekesebb válaszokat olvastam.
A legérdekesebb a patak medence volt.
Jó ötlet!
Az élettér nagyságát feszigeto kérdés is érdekes volt.
A halak egy része amiket tartanak az akvaristatársak nagyobb folyókban élnek mint a mi hazai folyónk együttvéve.
Tudja -e valaki,hogy mekkora a stendal hal vagy a cápamárna a természetben?És mekkora akváriumi körülmények között?
A ponty valóban no két nyár alatt akkorát,de akváriumban no-e?
A hideg meleg kérdése.Volt -e már a balaton 25-28 fok-os?
Szerintem igen.
Persze pataki halakat nem lehet meleg vízbe tatrani,de a ponty és oshonos halaink többsége nem patakban él.
Nem tudom,hogy ezek a halak mennyire növekednek akváriumban,de etikai kérdést mindaddig míg a bevásárlóközpontokban egymást érik a nem 30-40 dkg pntyok,szerintem nem szabad.
A halkinzó horgászokat magam is elitélem,de az akváriumi haltartást nem nevezném kínzásnak,legyen az akármilyen hal ponty , vitorláshal vagy sügér.

Nos ennyi.
zozo
Téma zárolva.
Több
17 éve 8 hónapja #11851 Írta: pupa
pupa válaszolt a témára:
Szép_J !

biztos (sokat) várnotok kell, de mindenkit szivesen tájékoztatni fogok.

sztem nem-igen lesznek egyedi megoldások :( , mindenbol a leheto legjobbat (gyárit, profeszionálist) és drágábbat fogom alkalmazni. 8O

ohne krativizás...bocs de 'biztosra akarok menni. de attól még szép és egyedi lesz :-) remélem.


ja és igen. betartom a lépcsóket eloször akvarista tapasztalatokat kell gyujtebem,,,amihez -ezúttal is köszöböm- sokban hozzájárultok ;)
Téma zárolva.
Több
17 éve 8 hónapja #11778 Írta: pupa
pupa válaszolt a témára:
eloször is elnézést kérek mindenkitol akit személyes vitáimmal zavartam.

csatlakozom az elöttem szólóhoz, mert legfeljebb egy 1/2 négyzetméteres pocsolya élovilágát lehet teljes biotópisággal megjeleníteni...

de attól még beszélhetünk biotóp aksiról , mert csak mindenki belead apait anyait , hogy a legtermészetesebben tudjon felmutatni egy makro környetezetet.

az én (lassan ) fixaideámat úgy kezdeném el megcsinálni, hogy elobb csak az élohelyet, majd hetekre rá a kissebb mikro élolényeket, gammaruszokat, tegzes lárvákat honosítanám és mikor talán hónapok alatt beállna, csak utánna tenném bele a 'húzósabb fajokat.

még a vizet is eredeti környezetbol kívábnom hozni.más.

úgy néz ki feb-ben repülök dél amerikába...lehet összegyujtök ezt azt :wink:
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.671 másodperc
Product Tour

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Menu

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 407 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top