Hirdetés

Haldokik

Több
13 éve 3 hónapja #36538 Írta: Emperor_
Emperor_ válaszolt a témára:
Haldokik

delphynee wrote: ... Mostmár egy ideje meg sem mozdul, és szinte fejjel lefelé van függolegesben.

Mi lehet a baja szerintetek? Korábban írtam a fórumba, hogy elég sárga a víz, ami esetleg betudható annak, hogy a fa színezi a vizet. ...

A rossz vízminoséget jelzi ez a testtartás, cserélj gyakrabban vizet.
Téma zárolva.
Több
13 éve 3 hónapja #36537 Írta: szter
szter válaszolt a témára:
Haldokik

Az elevenszülo nostények folyamatosan terhesek,kb négyhetente szülnek és a megfelelo topicban minden infót megtalálsz ezzel kapcsolatban.
Téma zárolva.
Több
13 éve 3 hónapja #36535 Írta: Mesy
Mesy válaszolt a témára:
Haldokik

Hello mindenkinek!

Nos az új helyzet az, hogy ma vettem 2 guppi lányt. A boldogság nem maradt el, szerelem elso látásra :-)... a két fiu most boldog!
Kérdésem: honnan tudom majd, hogy a lányok teherbe estek? Vagy majd akkor ha gömbölyödni kezdenek? Mikor kell a lányt külön venni? szülés elott?

üdv
Mesi
Téma zárolva.
Több
13 éve 3 hónapja #36528 Írta: szter
szter válaszolt a témára:
Haldokik

OFF:Bocsi,tudom,hogy nem ebbe a topicba való,csak gondoltam válaszolok,ha már itt került fel a kérdés,úgy is átrendezitek ezt a topicot,ami rá is fér,hiszen már nem arról szól,ami a neve.
Téma zárolva.
Több
13 éve 3 hónapja #36527 Írta: szter
szter válaszolt a témára:
Haldokik

Nem kell kifozni elég forró vízzel alaposan megmosni.Természetesen ez ízlés dolga,de nálam a szines kövek és a munövények szóba sem jöhetnek.Én azokat a dekorációs tárgyakat tudnám javasolni,amelyek természetesen is elofordulhatnak a halak élohelyén.Kövek,fa dekoráció,és sok szép élo növény. A vizet erre alkalmas tesztekkel tudod vizsgálni,amiket be tudsz szerezni a kereskedésekben.
Téma zárolva.
Több
13 éve 3 hónapja #36522 Írta: Mesy
Mesy válaszolt a témára:
Haldokik

Akkor jol cselekedtem, hogy nem hagytam égni a villanyt....
Gondolom rájöttetek, hogy én is egy kezdo akvarista vagyok... igy lenne még egy pár kérdésem amelyekre nagyjábol tudom a választ, de hallani szeretném mások véleményét is.
1. mielott a boltban vásárolt szines köveket beteszem az akiba, ki kell fozni?? sokan mondják, hogy igen, sokan meg azt, hogy nem.
2. akváriumot 5ös 6os üvegbol kell csinálni ugye?
3. összeragasztani átlátszó szilóval???
4. milyen növény elonyösebb? mu vagy élo?
5. hogyan tudom ellenorizni a víz keménységét és ph-ját?
6. milyen dekoráció elonyös egy akiban ahol kistestu halak vannak?
7. a folyóparton szedett köveket ki kell fozni?

Válaszotokat elore is köszönöm... Ja és képzeljétek már a halaim nagyon jóizüen esznek! Eleinte nem akartak, de most már falatoznak nagyokat!

Mesi
Téma zárolva.
Több
13 éve 3 hónapja #36521 Írta: delphynee
delphynee válaszolt a témára:
Haldokik

Mesy!

A hal él, azért is könnyu megállapítani, mert a másik hal, akit mi lánynak vélünk idonként megkergeti. Sot szerintünk meg is csípkedte már, mert a hasúszója sokkal kissebb, mit a másiké, de mégis intenzívebb vörös, mint a lányé. De tegnap már ott tartottunk, hogy lehet mindketto fiú, mert akkor mintha mindegyiké piros lett volna. Ezek így változtatják a színuket?
Ma megyek 2 lányért, hátha megszunik a perpatvar, és lehet a fiúnak nincs is baja, csak a civakodás és a sérülések miatt viselkedik így.

De ha Ti nem így gondoljátok, akkor várom az építo ötleteket.
Téma zárolva.
Több
13 éve 3 hónapja #36504 Írta: Mesy
Mesy válaszolt a témára:
Haldokik

delphynee!!!

Ha a halad fejjel lefelé van egy jó ideje akkor nem lehet, hogy már nincs az élok között?? Nekem is döglött meg halam, fejjel lefelé volt, vagy volt amelyik a viz tetején volt. aludni szerintem tuti nem alszik... jobb lenne ha kivennéd és megnéznéd, hogy szárazon vergodike... ha igen akkor okés, ha nem akkor...sajnos... :(

Nekem lenne egy kérdésem: fontos az, hogy fény legyen a guppiknak egész éjjel? ugye elvannak ok sötétben is.....

Válazsokat köszönöm!
Mesy
ja és igy utólag: KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET!
:oops: :lol:
Téma zárolva.
Több
13 éve 3 hónapja #36496 Írta: delphynee
delphynee válaszolt a témára:
Haldokik

Sziasztok!

Azt hiszem nem stimmel valami az egyik halunknál. Csütörtökön vettünk egy algaevot, pénteken pedig hoztunk haza 2 szumátrai díszmárnát. Úgy tunt elég jól elvannak. Sajnos 2 napig muszáj volt egyedül hagynunk oket, de ma ahogy megérkeztünk, észrevettük, hogy a lány most sokkal aktívabb, a fiú meg mindig elbújik. Mostmár egy ideje meg sem mozdul, és szinte fejjel lefelé van függolegesben.

Mi lehet a baja szerintetek? Korábban írtam a fórumba, hogy elég sárga a víz, ami esetleg betudható annak, hogy a fa színezi a vizet. De gondolom ha a víznek lenne baja, a többiek is így csinálnának. Mondjuk az algaevo is eléggé lelassult, elso éjszaka pedig nagyon pörgött, most meg meghúzza magát egy levélen.

Van valakinek tippe?
Segítsetek!
Téma zárolva.
Több
13 éve 3 hónapja #36459 Írta: szter
szter válaszolt a témára:
Haldokik

A két hím guppi mellé minimum 2 nostényt vennék,de ha elfér az akváriumodban,nyugottan vehetsz akár 4-et is. Sajnos nincs rá garancia,hogy biztosan megoldódik a problémád,van olyan guppihím,aki agresszivebb a kelleténél és akár a nostényt is a halálba kergeti. Minél több növény van az akváriumodban,annál kevésbé vannak folyamatosan szem elott egymás számára a halaid,és elbújhatnak az ilyen kellemetlenségek elol. Amúgy a kagyló nem a legjobb dekoráció,mert a belole kioldódó anyagok keményítik a vizet. Igen,természetesen 24 órás szurésre van szükség az akváriumban.
Téma zárolva.
Több
13 éve 3 hónapja #36457 Írta: Mesy
Mesy válaszolt a témára:
Haldokik

Sziasztok!

Köszönöm a váléaszokat és a tanácsokat! Mivel ünnep van és minden zárva ezért nem tudtam nosényt venni, de amint kinyitnak a boltok szerzek egyet mert már a csipkelodés addig fajult, hogy az egyik guppi -amelyet kergetett a másik- már a kagylók közé húzódik!
De ugye nem a nostényt fogja majd csipkedni?
Amugy a levegozteto gondolom mindig kell menjen... futocsövet nem mindig kapcsoljuk be mert a viz átlagban tartja azt a 20-21 fokot, amelyet szeretnek a guppik!
Válaszotokat köszönöm
Mesy!
Téma zárolva.
Több
13 éve 3 hónapja #36455 Írta: szter
szter válaszolt a témára:
Haldokik

A darakór olyan gyakran merült fel mint probléma,hogy nem tudnék újat hozzátenni. Olvasd végig a halbetegség topicot és kövesd a tanácsokat. A halválasztás terén viszont ha megengedsz egy tanácsot. A 2 dánió kevés,ok többen éreznék jól magukat,csakúgy,mint a corydorasok,a vitorlások pedig nagyra nonek. Nekik hosszú távon nem tudsz elegendo teret biztosítani ekkora akváriumban.
Téma zárolva.
Több
13 éve 3 hónapja #36414 Írta: csibe
csibe válaszolt a témára:
Haldokik

Hellóka! Eléggé kezdo vagyok az akvarisztika terén, 2 hónappal ezelott kezdtem egy 5 l-es kicsi akrival (1 pár Guppy) aztán most vettem egy 65 l-es akrit, amiben jelenleg 17 halam van (az elozo guppy pár, 1pár szifó, 1pár black-molly, 2anci, 1pár vitorlás, 1pár ecsetfarkú platti, 2 zebradánió, 3 rózsaszinu páncélosharcsa). Nagyon szép lett, szép növények meg minden, de ahogy meghoztam az új halakat (a zebradániokat, plattikat, 1ancit, 1harcsát) magukkal hozták a darakórt ! Eloször nem ismertem fel és sajnos csak kb. 2 nap után kezdtük el kezelni oket, még pedig ugy hogy 30-31fokos vizükbe AQUA MEDIK-et öntöttünk,50ml-ert!Egy éjszakát és egy du.-tán ment eddig a szuro hogy ne fojjenek meg a halacskák, de ugy néz ki hogy javulás sem mutatnak!! mit tegyek???? gyors segitség kellene! elore is köszönöm ! Csibe
Téma zárolva.
Több
13 éve 3 hónapja #36406 Írta: szter
szter válaszolt a témára:
Haldokik

Az a legnagyobb gond,hogy2 guppid van és mindketto hím. Talán néhány hölgy beszerzésével hígithtnál az ivararányon és így a teljesen természetes rivalizálás,ami megfigyelheto a halaidnál talán egészséges határokon belül maradna.Az általad felsorolt eleségek teljesen megfelelnek az igényeiknek,ha nem megfelelo az étvágyuk,akkor másban keresendo a probléma forrása. Esetleg valamilyen tényezo nem megfelelo atartási körülméányek terén.Vízminoség,homérséklet,szurés...
OFF:látom,hogy új vagy még az oldalon,kérlek a jövoben kis betuvel és picit árnyaltabb fogalmazásban írj. :wink:
Téma zárolva.
Több
13 éve 3 hónapja #36404 Írta: Mesy
Mesy válaszolt a témára:
Haldokik

SZIIASZTOK!

lENNE EGY NAGYPN FONTOS KÉRDÉSEM! VAN 2 DARAB GUPPIM, FIUK ÉS AZ EGYIK GUPPI MOSTANÁBAN ELKEZDTE BASZTATNI A MÁSIK GUPPIT! MINTHA CSIPKEDNI AKARNÁ A FARKÁT, PERSZE A MÁSIK NEM HAGYJA MAGÁT. NÉHA KERGETI IS A KIS GUPPIT, NÉHA MEG ELVANNAK EGYMÁS MELLETT. NÉHA MEG OLYAN MINTHA TERRORIZÁLNÁ A MÁSIKAT. MIT TEGYEK? MIÉRT CSINÁLJA EZT? KB EGYIDOSEK LEHETNEK ÉS MIND A KETTO FIU SZAL ARRÓL SEM LEHET SZÓ, HOGY ESETLEG KANOS LENNE 8O
SEGÍTSETEKKKKKKKK PLÍÍÍZZZZZZ!!!!
MINÉL HAMARABB!
KÖSZIKE!
JA ÉS MÉG VALAMI : MIT ESZNEK MEG UGY IGAZÁN A GUPPIK MERT A VIZIBOLHA NEM ANNYIRA NYERO, SZUNYOGLÁRVA CSAK ELENYÉSZO MÉRTÉKBEN, TUBIFEX NAGYON KEVÉS... VAGY CSAK NEKEM VANNAK ENNYIRE KÉNYES HALAIM????? :evil: :lol:
Téma zárolva.
Több
13 éve 3 hónapja #36379 Írta: vitriol
vitriol válaszolt a témára:
Haldokik

Ami biztos van otthon, az a TetraMedica+ Fungi Stop, ami a nevével ellentétben azt állítja magáról, hogy bacik ellen is jó. Egyelore csak azzal tudom megpróbálni sajna, mert nem hiszem, hogy odaérek idoben bármilyen boltba. Megpróbálom mindenesetre, mert nagyon nem örülnék, ha egy ilyen csúnya halálesettel kezdodne (újra) az akvarista karrierem, arról nem is beszélve, hogy annyira szép halacska, meg még jófej is! Tök rossz nézni, hogy ennyire szenved. :(
Igyekszem.
Köszi a segítséget,
Vé.
Téma zárolva.
Több
13 éve 3 hónapja #36366 Írta: Acanthurus
Acanthurus válaszolt a témára:
Haldokik

Vitriol:

A betegséget egy Aeromonas nevu baktérium okozza, ami nem csak a pontyfélékre veszélyes, hanem más fajokat is megbetegíthet.

Azt írtad, hogy a vérzés, majd a fekély csak a szájnál jelent meg, az Aeromonas pedig általában az egész testre kiterjed (úszókra, kopoltyúkra is). Persze az is elofordulhat, hogy csak ott volt egy seb, mert ennek a bacinak az kell, hogy bejusson és elváltozást okozzon.

A kezelésre jó esély van, ha idoben történik. Tedd külön a gurámit mindenképpen és ott kezeld, ha a többi halon még nem látod a tüneteket. Foleg a coryk miatt, azokra ennyi gyógyszert ráereszteni nem célszeru.

A leírt kezelésben az ectopurt túlzásnak tartom, a többi mehet. Az ectopur azért szerepel a füzetben, mert a legtöbb esetben a paraziták okozta sebeken hatolnak be a bacik.

Acanthurus
Téma zárolva.
Több
13 éve 3 hónapja #36364 Írta: Almamag
Almamag válaszolt a témára:
Haldokik

Szia vitriol!

Úgy látom, másnak sincs az általad találtnál jobb ötlete. Még mindig elobbre vagy, ha kipróbálod, mintha tétlenül várod a végkifejletet.

Almamag
Téma zárolva.
Több
13 éve 3 hónapja #36356 Írta: vitriol
vitriol válaszolt a témára:
Ide is leírom, amit a haldokikhoz is, hátha valaki elolvassa és megmondja a tutit! Szóval ez van:
Van egy Sera tanácsadó füzetem, amiben halbetegségek és kezelésük van. Most vettem észre, hogy van egy leírás, ami teljesen passzol az én gurámimra, csakhogy arról a betegségrol azt írja a kisokos, hogy ez egy pontybetegség. Lehet ilyen egy guráminak?
Errol van szó: Erythrodermatitis bakteriális fertozés, a betegség 'kezdetén vöröses foltok jelennek meg a borön, majd véres fekélyekké fejlodnek.' ill. 'az importált halak eloször egészséges benyomást keltenek, de pár héten belül vérvörös kinövések jelennek meg rajtuk, majd röviddel ezután véres kelésekkel elpusztulnak.'
Én pont ezt tapasztaltam a gurámimnál!!!!! Lehetséges?
A kezelésre 3 dolgot mond egyszerre: sera ectopur, sera bactopur direct (ez csak az elso nap) és még sera cyprinopur is (összesen 5 napon keresztül). Természetesen utána egy 50%os vízcserével.
Érdemes megpróbálnom?

Vé.
Téma zárolva.
Több
13 éve 3 hónapja #36300 Írta: vitriol
vitriol válaszolt a témára:
Haldokik

Valaki mondjon okosat, plííííz!

Van egy törpe gurámim, aminek kisebesedett a szája. Nem tudom, hogy pontosan hogy csinálta, megsebezte magát vagy spontán nott rá a bibi, de majdnem 2 hete történt és nem múlik el az istennek sem.
Eloször alaposan fel volt dagadva közvetlenül az alsó ajka alatt, piros is volt, de nem úgy tunt, mint egy nyílt seb, csak egy duzzanat. Egy ido után lelappadt, de már egyértelmuen sebesnek tunt. Csak annyit tudtam tenni, hogy a további fertozések megelozésére adtam egy kis Tetra Medica FungiStop-ot, de nem tudom, mi mást tehetnék.
Ma reggel már a lemezes tápot sem ette meg, bekapott egy falatot, de ennyi. Szerintem fáj neki. Egész mostanáig jó étvágya volt, evett rendesen, ez egy új fejlemény, de valószínuleg nem fog javulni.
Tudok valamit tenni az érdekében, vagy csak nézni, ahogy lassan éhen hal?
Lehet, hogy ez valalmi fertozo, és a páncélos harcsáim eddig csak véletlenül úszták meg a megbetegedést? Mert eddig úgy tunik, nincs semmi bajuk...
Ha valakinek van hasonló jelenséggel kapcsolatos tapasztalata, akkor kérem, segítsen!

Elore is köszönöm,

Vé.
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.835 másodperc
Product Tour

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Menu

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 417 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top