Hirdetés

Mit adjak enni a halaimnak?

Több
15 éve 9 hónapja #77401 Írta: csababa
csababa válaszolt a témára: jó lenne, ha valaki olyan is írna, aki ért hozzá, nem én
Nem hinném, hogy megromlott, ugyanolyan a szaga/illata, mint egy frissnek. Lebomlani nem tudom mennyire tud egy száraz táp száraz, zárt környezetben(a fehérje/szénhidrát/zsír pl. nem hinném, de tévedhetek). Nekem más dolgokban sem szent a szavatossági ido, szag/íz/stb. próbát szoktam tenni, mielott ítélek. Az biztos, hogy nem olyan, mint új korában, de azt remélem, nem árthatnék vele. Persze valószínuleg nem fogom halaknak adni, a lemezes valahogy nem vált be nálam eddig, de lehet, hogy a csigák értékelni fogják (a külön csigás, növényes akiban).

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 9 hónapja #77395 Írta: csababa
csababa válaszolt a témára: kincs (ami nincs?)
Sziasztok!

Találtam egy kb. 10 éves nagy doboz lemezes tápot. Látszatra semmi baja. Történhetett olyan dolog, ami miatt nem adhatom a halaknak?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 hónapja #73969 Írta: kristof78
kristof78 válaszolt a témára:
Lehet, hogy a boltban olvadt ki, tehát nem a gyártó a hunyó, ezt nem tudtam megállapítani, de végülis ez nem is lényeg :S

Köszi a tippet, nekem is szimpatikusabbnak tunik a kiolvasztott formában odaadni a halacsoknak.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 hónapja #73958 Írta: WebM
WebM válaszolt a témára: Re: fagyasztott vörös szúnyoglárva - milyet?
kristof78: a boltban vásárolt fagyasztottat eddig én mindig egy pici szurobe tettem, és langyos vizet engedtem rá, amíg ki nem olvadt, így már átmosva kapták.

Szomorú, hogy a gyártók mostanában nem figyelnek oda arra, hogy mit fagyasztanak le... Régebben a vörösszúnyog lárva szinte világított, olyan élénk piros volt a kiolvasztás után, mostanában kevésbé élénk, tele van barnás-sárgás lárvákkal is... No comment.

Jah, egyébként az van ráírva, hogy sokkfagyasztott. Nem tudom, hogy ez pontosan mit jelent, gondolom, hogy valamivel gyorsabban csökkentik le a homérsékletét, mintha csak simán beteszem a fagyasztóba.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 hónapja #73955 Írta: kristof78
kristof78 válaszolt a témára:

Hencsi wrote: nyáron mire hazérek vele,addiga rég kiolvad és újrafagyasztani elvileg nem túl jó ötlet....

Hát ezaz, én is ezért nem merek fagyasztottat venni.
Plusz a múltkor már a boltban láttam, hogy a fagyasztott zacsis kaja egyik sarkában fagyott folyadék volt -- azaz már lehet, hogy már újrafagyasztott volt. Ezért inkább DIY.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 hónapja #73953 Írta: Genius_93
Genius_93 válaszolt a témára:
Én pár darabot szoktam nekik adni egyszerre és aszt beledobom teljesen a vízbe! De tényleg picire kell vágni oket mert nem tudják szerintem tulzottan elcsipkedni! De próbáld meg aszt ahogy Hencsi irta lentebb és a szugyoglárvatartási módszere is nagyon jó nyáron én is igy szoktam!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 hónapja #73952 Írta: kristof78
kristof78 válaszolt a témára:

Genius_93 wrote: de szerintem nem árt ha étöblíted lehet benne valami bár igazából ha lefagyasztás elott átmosod akkor nem lehet benne károsabb anyag mint elotte!

Igen, úgy gondoltam, hogy az élot átmosom ==> zacsiba be ==> lapítás ==> fagyasztás.

Asszem szúnyoglárvával kezdem, tubit meszelt lábúként még nem merek, arról sok rémhírt hallottam/olvastam.

Köszi! :wink:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 hónapja #73951 Írta: TomesSzilvi
TomesSzilvi válaszolt a témára:

Hencsi wrote:
Ha van horgászbolt a környéken,ott biztos találsz élo csali szúnyogot,picit nagyobb mint a normál szúnyog,de összevágva átmosva gond nélkül etetheto.
Vagy,marha-pulyka szív,hártya levágva,lefagyasztva,apró reszelon lereszelve gond nélkül ismét etetheto.
Nyáron szabadban valamilyen 10-20 literes vödörben ha tartasz vizet,ott meg a szúnyogok fognak lepetézni és már kelnek is a friss szúnyoglárvák.

Koszi,eleg nagy a varos biztos akad horgaszbolt is :wink:
Sajnos-hálaisten szúnyog is lesz majd nyáron,igaz nem sok,de majd vadásszuk :D

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 hónapja #73950 Írta: Hencsi
Hencsi válaszolt a témára:
Én fagyottan adom,nem bíbelodök vele,mert milelott lefagyasztom boven átmosom,igy semmi káros anyag nem megy a vízbe.

15 éve igy csinálom és semmi gondom nem volt,ellentétben a fagyasztottal,nyáron mire hazérek vele,addiga rég kiolvad és újrafagyasztani elvileg nem túl jó ötlet....

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 hónapja #73949 Írta: TomesSzilvi
TomesSzilvi válaszolt a témára:

Genius_93 wrote: Szerintem meg lehet próbálni nyers máj mértékkel való etetését (az én halaim nagyon szeretik) De arra figyelni kell hogy a halak könnyen elhízhatnak tole!

Szia,köszi az ötletet,meg fogom probalni!
Ehhez egy kérdés: ha a májat apróbbra vágom és mondjuk 1-1 darabot rátuzök hurkapálcára úgy jó,vagy te hogy szoktad?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 hónapja #73948 Írta: Genius_93
Genius_93 válaszolt a témára:
hogy öszinte legyek én élovel etetek csak de szerintem nem árt ha étöblíted lehet benne valami bár igazából ha lefagyasztás elott átmosod akkor nem lehet benne károsabb anyag mint elotte!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 hónapja #73947 Írta: kristof78
kristof78 válaszolt a témára: Re: fagyasztott vörös szúnyoglárva - milyet?

Genius_93 wrote: ha jól tudom igazából szárazjéggel fagyasztják de igy is jó aszért!

OK, akkor hétfon megyek élo kajáért és fagyasztom :-)

Még egy kérdés: mi a tapasztalatotok, hogy jobb odaadni a halacsoknak a fagyasztott eleséget? Fagyottan vagy kiolvasztva? Valahol olvastam, hogy olvadás közben (igazából a kajában lévo víz olvadása közben) káros anyagok szabadulnak fel, ezért nem szabad fagyottan az akiba tenni...

Nálatok mi a tapasztalat?
Köszi! :wink:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 hónapja #73946 Írta: Hencsi
Hencsi válaszolt a témára:

TomesSzilvi wrote: Sziasztok!!!

Jelenleg Iroszagban elunk,es az a gondunk hogy nem talalunk olyan uzletet ahol elo eleseget lehetne venni.Itt minden mu,a kajától elkezdve a novenyekig minden....elo novenyt is egyetlen helyen tudtunk beszerezni csak....most csak vitakraftos es tetramin kajat kapnak :( ma probalkozom majd salataval,ubival...vmi otlet esetleg???

Ha van horgászbolt a környéken,ott biztos találsz élo csali szúnyogot,picit nagyobb mint a normál szúnyog,de összevágva átmosva gond nélkül etetheto.
Vagy,marha-pulyka szív,hártya levágva,lefagyasztva,apró reszelon lereszelve gond nélkül ismét etetheto.
Nyáron szabadban valamilyen 10-20 literes vödörben ha tartasz vizet,ott meg a szúnyogok fognak lepetézni és már kelnek is a friss szúnyoglárvák.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 hónapja #73945 Írta: Genius_93
Genius_93 válaszolt a témára: Re: fagyasztott vörös szúnyoglárva - milyet?

kristof78 wrote:

Hencsi wrote: átmosod,lapokban lefagyasztod.

hoppá, ezt lehet így házilag is? azaz a fagyasztott eleség is a hétköznapi értelemben vett fagyasztással készül?
vagy ez csak nekem újdonság? :rolleyes:
ha tényleg csak ennyi, akkor én is így fogom csinálni!ha jól tudom igazából szárazjéggel fagyasztják de igy is jó aszért!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 hónapja #73944 Írta: Genius_93
Genius_93 válaszolt a témára:
Szerintem meg lehet próbálni nyers máj mértékkel való etetését (az én halaim nagyon szeretik) De arra figyelni kell hogy a halak könnyen elhízhatnak tole!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 hónapja #73942 Írta: TomesSzilvi
TomesSzilvi válaszolt a témára:
Sziasztok!!!

Jelenleg Iroszagban elunk,es az a gondunk hogy nem talalunk olyan uzletet ahol elo eleseget lehetne venni.Itt minden mu,a kajától elkezdve a novenyekig minden....elo novenyt is egyetlen helyen tudtunk beszerezni csak....most csak vitakraftos es tetramin kajat kapnak :( ma probalkozom majd salataval,ubival...vmi otlet esetleg???

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 hónapja #73941 Írta: Hencsi
Hencsi válaszolt a témára:
Én vastagabb uzsonnás zsacskóba szoktam beletenni,muanyag tálcára rá,el lapítom és be a fagyasztóba.
Talán lehet olyan pontosan adagolni(nekem sikerül),de az,hogy friss anyaggal dolgozol és frissen készíted,azt hiszem az adagolás nem annyira fontos.Vagy csináld jégkocka tartóba....
Nagyon ritkán veszek fagyasztottat,ha nem kapok élot,de még a halaim sem akarják megenni,csak köpködik kifele.
Szerintem akinek van lehetosége egyszer próbálja ki és meglátja a különbséget :D

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 hónapja #73927 Írta: WebM
WebM válaszolt a témára: Re: fagyasztott vörös szúnyoglárva - milyet?
Már nekem is eszembe jutott, hogy házilag fagyasszak, csak így nem lehet (ill. nehéz) olyan szépen kiporciózni, mintha készen veszem, ráadásul eddig nem volt problémám sem vele. Nyilván ha nem sikerül megfelelo minoségu elore fagyasztottat találnom, akkor ez lesz a végso megoldás.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 hónapja #73911 Írta: kristof78
kristof78 válaszolt a témára: Re: fagyasztott vörös szúnyoglárva - milyet?

Hencsi wrote: átmosod,lapokban lefagyasztod.

hoppá, ezt lehet így házilag is? azaz a fagyasztott eleség is a hétköznapi értelemben vett fagyasztással készül?
vagy ez csak nekem újdonság? :rolleyes:
ha tényleg csak ennyi, akkor én is így fogom csinálni!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 hónapja #73904 Írta: Hencsi
Hencsi válaszolt a témára: Re: fagyasztott vörös szúnyoglárva - milyet?

WebM wrote: Ki milyen márkájú fagyasztott vörös szúnyoglárvát vesz? Eddig Lila Sárkányt vettem, de az utóbbi 2 alkalommal nem olyan szép, sok benne a "romlott" lárva. :(

Míért nem veszel élot nagyobb adagban,átmosod,lapokban lefagyasztod.
Én mindig egy litert veszek és azt fagyasztom le,soha nincs egy döglött sem közöttük és tudom,hogy friss.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.513 másodperc
Product Tour

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Menu

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 705 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top