Hirdetés

Mit adjak enni a halaimnak?

Több
16 éve 3 hónapja #25324 Írta: szter
szter válaszolt a témára:
Bellcanto Örülök is ,hogy csak így "terem" a kertben a halcsemege.Ilyen szempontból nagyon szerencsések vagyunk. El sem tudom már képzelni mondjuk egy panelban, (ahol 15 évig éltem)lemondani ezekrol a szuper lehetoségekrol.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 3 hónapja #25323 Írta: szter
szter válaszolt a témára:
Nem hiszem, hogy bárki is lenézné a magyar termékeket,sot. Csupán elmeséltem, hogy az egyik akvarisztikai bolt nagyon készséges és igen beszédes tulaja elmesélte nekem, hogy egy Németországi útja alkalmával volt módja egy ilyet meglátogatni, ami lenyugözo volt, de árban sajnos nem megfizetheto.Ettol függetlenül mi is azt használjuk ,ami itthon készül. :wink:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 3 hónapja #25262 Írta: Bellcanto
Bellcanto válaszolt a témára:
Eszter, azért azon ne keseregj, hogy az esovizes hordóban nincs annyi, hogy fagyasztani tudd, hiszen ami megmarad, az hamar ki is kel...
Egyébként meg szerintem az élo azért jobb, mint a fagyasztott, így ha a hordótokban "csak" annyi van, hogy pár naponta tudsz a halaknak adni egy adagot, az máris több, mint amit egy "átlag akvarista" biztosítani tud a halainak ;)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 3 hónapja #25235 Írta: keszeg
keszeg válaszolt a témára:
Elvileg az eloállító garantálja, már ha garantálja. Bár nem hiszem, hogy az eleségekre lenne bármiféle garancia. Megveszed, és ha nem tetszik, legközelebb másikat próbálsz ki. Mint mindenben, ebben is van némi kockázat.
Így jártam a Vitakraft magkeverékekkel. Nyüzsögtek benne a gabonamoly hernyói, pedig egy elismert német termékcsoportról van szó. Mit tehettem mást, minthogy kerestem egy új márkát.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 3 hónapja #25232 Írta: rostratus
rostratus válaszolt a témára:
Most nem azért de ki garatálja, hogy a külföldi "jó" minoségu fagyasztott, illetve gyorsfagyasztott valóban olyan tökéletes?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 3 hónapja #25229 Írta: szter
szter válaszolt a témára:
:mrgreen:A halaknál legalább könnyebben kontrolálhatjuk, hogy mit is kapnak.(Nekünk meg marad az akciós .......gazdaságos termék)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 3 hónapja #25228 Írta: keszeg
keszeg válaszolt a témára:

eszter wrote: Egyébként én már valahogy úgy vagyok vele, nem is akarom tudni,mit eszek,mert ha tudnám mi mibol készül, akkor éhenhalnék.Ahogy mondani szokták: "Sose tudod mitol hízol". Illetve: "Hunyjuk be a szemünket, oszt úgy falatozzunk" (Bendegúz, Indul a bakterház).

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 3 hónapja #25227 Írta: szter
szter válaszolt a témára:
Az esovizes hordóban mi is rendszeresen pecázunk a halaknak, de sajna az kevés volna a fagyasztáshoz,azonnal megeszik az egészet. Egyébként én már valahogy úgy vagyok vele, nem is akarom tudni,mit eszek,mert ha tudnám mi mibol készül, akkor éhenhalnék.Nagyon szomorú de igaz. Németországban van olyan cég, aki szúnyogokat tenyészt,illetve nem jól fejezem ki magam. Mesterséges körülmények között "készít" szúnyoglárvát,betartva minden higiéniai óvintézkedést. Ez nem a mi pénztálcánknak való. :S

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 3 hónapja #25226 Írta: gordoneva
gordoneva válaszolt a témára:
Most rögtön megyek, és begyujtöm a kertben lévo esovizes edénybol az utóbbi idoben elszaporodott szúnyoglárvákat! Ezt még csak fertotlenítenem sem kell :lol: , de kiváló ötletnek tartom az ismeretlen helyrol származó lárvák "egészségügyi fürdo"-jét. Hogy ti milyen okosak vagytok!
(Én már egyébként bolti kenyeret sem eszek, mióta találtam benn egy s mást. :evil: )

Évi

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 3 hónapja #25210 Írta: szter
szter válaszolt a témára:
Igen,tényleg teljesen logikus amit írtok. Nem is értem,hogy nem jutott eszembe. :rolleyes: De többek között ezért is nagyon jó ez a fórum, hogy kamatoztathatjuk mások tapasztalatait. Azt hiszem én is magam fogom fagyasztani.Köszi :-)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 3 hónapja #25208 Írta: Bellcanto
Bellcanto válaszolt a témára:
arról nem is beszélve, hogy ah otthon sajátkezuleg fagyasztod le, akkro a vízet nem teszed bele, és olyan vastagságúra csinálod, ahogy az neked kényelmes. Így pedig nem okoz gondot, ha csak egy kis darabkát akarsz letörni egy kis kiegészítés gyanánt.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 3 hónapja #25202 Írta: rambo
rambo válaszolt a témára:

keszeg wrote: Hát igen, akárcsak a hentesnél. Ha egybe kéred a húst, azt látod, hogy milyen. De ki tudja a darálthúsba, kenomájasba, párizsiba miket csempésznek bele.Hehe. Egy ismerosöm már dolgozott húsfeldolgozó üzemben. Azóta leszokott a májkrém és hasonlók evésérol :-)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 3 hónapja #25200 Írta: rambo
rambo válaszolt a témára:
Én sajna messze vagyok élo tupbi fellelheto helytol, így mindig veszek egy adagot ha arra járok. Hazaviszem, etetem, mikor látom hogy már kezdenek hullani, lefagyasztom...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 3 hónapja #25198 Írta: keszeg
keszeg válaszolt a témára:
Hát igen, akárcsak a hentesnél. Ha egybe kéred a húst, azt látod, hogy milyen. De ki tudja a darálthúsba, kenomájasba, párizsiba miket csempésznek bele.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 3 hónapja #25196 Írta: szter
szter válaszolt a témára:
Milyen naív vagyok. Ez annyira kézenfekvo. Olyan, mint amikor az üdítoreklámnál elhiszed,hogy válogatott narancsokból facsarják a juicét. Mert én úgy gondoltam,hogy a kiváló minoségu,élo szúnyoglárvákat,hirtelen nagyon alacsony hofokon, élve lefagyasztják és hogy ennél otthoni körülmények között csak satnyább eredményt produkálhatok. De sajna igazatok lehet.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 3 hónapja #25194 Írta: keszeg
keszeg válaszolt a témára:
Úgy vettem észre az élo általában jobb minoségu, ezért én is otthon szoktam lefagyasztani. Egy boltos ismerostol hallottam, hogy a javát éloként adják el a "termelok", a maradékot - ami már úgyis döglött és gyenge tápértéku - pedig fagyasztott formában értékesítik. Megaztán az élo kimérten valamivel olcsóbb is, mint a fagyi. Persze ez boltonként eltéro.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 3 hónapja #25193 Írta: szter
szter válaszolt a témára:
Miért akarod otthon lefagyasztani,miért nem veszel a bolban fagyasztottat? Azért az mégis csak biztonságosabbnak tunik.? :wink:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 3 hónapja #25167 Írta: rostratus
rostratus válaszolt a témára: vörös szúnyog és a darakór
SZisztok!
Én úgy akartam (akarom), hogy veszek kereskedonél, illetve rendeklek kb 1-2 liter élo vörösszúnyoglárvát, otthon jól átmosom, egy kicsit gyorsfürdos oldatban beáztatom, kb 1 órára, utána megint jól kimosom csapvízbe és lefagyasztom.
Az az igazság, régen a tetrának volt a "steril" vörösszúnyolárva és daphnia konzerve, de sjan az már megszunt,mint termék, és más cég nem gyárt ilyen technológiájú terméket.
A jbl eleségekkel van valakinek tapasztalata, ki szeretném most azt is próbálni!
Köszi!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 4 hónapja #25056 Írta: Feca
Feca válaszolt a témára:
Én úgy tudom a "darakór" parazitái gazdaállat nélkül 3-4 nap után elpusztulnak. Nem hiszem, hogy túlélnék a hibernálást. :S
(persze amikor én küzdtem velük volt, hogy csodöt mondott a szakirodalom.)

Viszont vannak baktériumok amik betokozódnak, és túlélik a fagyasztást. Ezért hutik le az eleséget hirtelen nagyon alacsony fokra
(cca. -80 celsius), hogy ne legyen idejük betokozódni.(legalábbis a jobb helyeken)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 4 hónapja #25055 Írta: szter
szter válaszolt a témára:
A paraziták nem élik túl a" hibernálást",viszont a kiolvasztástól az etetésig van lehetoség számos hibát elkövetni. Mondjuk ha túletetsz és ezáltal a vízed bebuggyan, abban kiválóan érzik magukat a paraziták.Vagy ha felolvad és nem frissen eteted meg velük. Esetleg az is elofordulhat,hogy már amikor megveszed nem megfelelo a minosége.(mondjuk újrafagyasztották, de azt a megvételkor látod rajta. Szerintem ha kello körültekintéssel használod nem okozhat semilyen problémát. :wink:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.863 másodperc
Product Tour

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Menu

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 651 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top