Hirdetés

Házilag fagyasztott kaja készítés

Több
12 éve 2 hónapja #112687 Írta: MRSA
MRSA válaszolt a témára: Sügér kaja
A sügereknek milyen kihagyhatatlan összetevőket javasolnátok?Alapvetően milyen tápanyagok a fontosak szerintetek egy afrikai sügérnek? Magas protein tartalom?Rostok? Növények?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 2 hónapja #92408 Írta: fasnail
fasnail válaszolt a témára:
talán kicsit kilóg a témából.
Ma vettem fél kiló élo vörös szúnyoglárvát.
Szépen meg is kaptam egy nagy papír újságban. Java megy lefagyasztásra, de miben tároljam a maradékot, hogy élve maradjon?
Maradhat a vízes papírban? Vagy rakjam vízbe oket és úgy maradjanak a hutoben?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 2 hónapja #91634 Írta: Dempsey
Dempsey válaszolt a témára:
Köszi Hencsi.
Ha pulykaszív ízlik nekik akkor valószínuleg az összes
szárnyasszív oké :D .

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 2 hónapja #91591 Írta: Hencsi
Hencsi válaszolt a témára:

Dempsey wrote: Sziasztok

Szerintetek a marhaszívet lehet csirkeszívvel helyetesíteni a mixben?
(gondolom nagyjából hasonló íze lehet)

Pulykaszívet szoktak helyette ,de azt is jól le kell hártyázni. :wink:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 2 hónapja #91554 Írta: Dempsey
Dempsey válaszolt a témára:
Sziasztok

Szerintetek a marhaszívet lehet csirkeszívvel helyetesíteni a mixben?
(gondolom nagyjából hasonló íze lehet)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 6 hónapja #85631 Írta: tomnewman
tomnewman válaszolt a témára:
olvastam, hogy a szív és a garnéla terítéken van egy ideje..
azt is visszaolvastam, hogy valaki nagyon bölcsen felhívta a figyelmet a különbözo izmok különbözo összetételére. (harántcsíkolt és simaizmok).
A szívizom (hadd okoskodjak kicsit ) egy speciális, mindkét izom egyes tulajdonságait (eros, mint a haráncsíkolt, és kitartó, mint a simaizmok) magáénak tudhatja. Ezért is, meg a feldolgozhatósága miatt is, no meg konkrétan ha jól tudom, a fehérjeösszetétele-szerkezete miatt is a legjobb az összes izom közül. Ezt nem én találtam ki, hanem egyetemi professzorok kísérletek és vizsgálatok alapján állítják. Én meg nekik, akik ezzel komoly haltenyészeteket tettek naggyá, szóval, miután beált a gyakorlatban is, elhiszem. :wink:

A visszafagyasztással kapcsolatban: mindenki a saját halainak az életéért feleos (remélhetoleg). én se javaslok semmit, ami már kiolvadt , szóval, nem javasolnám a visszafagyasztást. Ettol függetlenül volt alkalom, mikor sokáig tököltem az etetésel, és jobban kiolvadt a cucc, mint szerettem volna, én meg lustán visszadobtam a fagyóba (gazdasági okokra hivatkozva). És azóta is jól vannak a halak. Tehát attól, hogy egyszer kicsit kiolvadt, még nem kell következetesen várni, hogy hamarosan kipurcannak tole a halak. csak JOBB ELKERÜLNI a FELESLEGES kockázatot, hogy valami baci elszaporodjon a kjaában, aminek nem kéne.
Innentpol mindenki saját belátása szerint olvassza, vagy fagyassza a kajáját :-) :oops:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 6 hónapja #85567 Írta: hansolo
hansolo válaszolt a témára: fagyi garnéla
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni,hogy az hiperekben kapható garnélafarok(vagy koktélrák),ami elofozott az probléma nélkül használható-e mix készítéséhez, vagy az elo-hokezelés miatt nem érdemes,mert kikerült belole a "java".
választ köszi
Üdv
Hs

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 6 hónapja #85122 Írta: LusanszkiT
LusanszkiT válaszolt a témára:

Babszika wrote: Hát megvettem a kaját 3 felé és 5 kor értem haza!Ez már elég sok ido?Kicsit már folyt a leve az egyik részének! Akkor odaadjam vagy ne???

Szerintem ne add nekik oda...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 6 hónapja #85121 Írta: Crayfish
Crayfish válaszolt a témára:

Babszika wrote: Hát megvettem a kaját 3 felé és 5 kor értem haza!Ez már elég sok ido?Kicsit már folyt a leve az egyik részének! Akkor odaadjam vagy ne???

Mivel valószinüleg elég jól felolvadhatott az alatt a két óra alatt, elég necces. Neked kell eldöntened, hogy mennyire. Legközelebb inkább vigyél hüttotáskát.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 6 hónapja #85119 Írta: nermal93
nermal93 válaszolt a témára:
Hali!
Ezt a receptet kifejezetten húsevo sügiknek találtam de lenne hozzá kérdésem:
A 20 perental vitamins-ot ki lehet e pótolni ezek közül valamelyikkel?:
olaj (1 kg. eleséghez 20 csepp), Tetravitet vagy Phylasol Combi vagy fishtamin
És hogy emnnyi zselatin szükséges? (gramm, ml)
valamint én ebbe még raknék pirospaprikát és hagymát.

0.9 kg tisztított marha szív zsírtól mentesítve
0.9 0.5/9 kg halfilé vagy páncél nélküli garnéla
4 db tojás sárgája
20 prenatal vitamins
1 csésze búza csíra
1- 2.75 ounce bottle of Tetra "Color Bits" (from your pet store)
1 csésze FD krill
1/4 teáskanál porrá örölt spirulina tabbletta (spirulina powder)
2 csomag (pack) zselatin (Knox kraft foods típusú)

Legyen kéznél más eleség ha ez nem sikerülne.
1-Tisztítsd meg a marha szívet minden zsírtól, erektol, ínaktól és szeleteld 2,5 cm-es kockákra
2- Daráld meg a marhaszívet és a halfilét/garnélát külön-külön
3- Keverd össze a marha szívet a halat és a tojás sárgákat.
4- Egy turmixgépben daráld a száraz összetevoket porrá
5- Add hozzá az elozo keverékhez, és keverd össze.
6- Egy turmixgépben mixeld a zselatint egy csésze hideg vízzel nagy sebességgel amíg meg nem surusödik, kb. 3-5 percig
7- Természetesen add hozzá az eddigi keverékhez
8- Ha túl folyós lenne adj hozzá száraz eleséget amíg nem lesz eléggé száraz, ha viszont túl száraz lenne adj hozzá vizet
9- Fagyaszd le a Mix-edet kicsi kb. 1 cm-es darabokban hogy a sügéreid meg tudják enn

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 6 hónapja #85117 Írta: Babszika
Babszika válaszolt a témára:
Hát megvettem a kaját 3 felé és 5 kor értem haza!Ez már elég sok ido?Kicsit már folyt a leve az egyik részének! Akkor odaadjam vagy ne???

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 6 hónapja #85107 Írta: KiQsz
KiQsz válaszolt a témára:
Szerintem a halak jól érzik az aromákat, gondoljatok csak a különféle halcsalikra (vanília, eper stb). De nem valószínu hogy emiatt kéne paprika meg hagyma... :D

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 6 hónapja #85106 Írta: LusanszkiT
LusanszkiT válaszolt a témára:

KiQsz wrote: Te megennéd azt a kaját ami már kicsit felolvadt aztán visszafagyott?

Én simán! :mrgreen: :mrgreen: De tényleg attól függ, hogy mennyire volt felolvadva! Ha órákig kint volt akkor szerintem kuka...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 6 hónapja #85105 Írta: KiQsz
KiQsz válaszolt a témára:
Az mit jelent hogy kicsit kiolvadt?
Te megennéd azt a kaját ami már kicsit felolvadt aztán visszafagyott?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 6 hónapja #85089 Írta: Babszika
Babszika válaszolt a témára: fagyasztott kaja
Hello!
Ha a fagyasztott kaja kicsit felolvadt visszafagyasztva odaadhatom a halaknak? Nem lesz tole bajuk??
Elore is köszi a válaszokat!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 6 hónapja #84169 Írta: jucco
jucco válaszolt a témára:
lipo:
a tisztított- gyorsfagyasztott garnélafarkat hol veszed?
pontylazacoknak adhatom?lereselve, vagy egyéb módon feldolozva?

köszi!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 6 hónapja #84168 Írta: jucco
jucco válaszolt a témára:

tomm wrote: Sziasztok!
A fokhagyma és a pirospaprika izesiteni kell, vagy van más funkciója is?
Én is szoktam mixet csinálni, de halfilén és pulykasziven kívül csak zöldségeket szoktam belekeverni.

bocs, kicsit olvasgattam, láttam a bazsa féle videót, ott az a mondta a pasi hogy paprikára a rengeteg vitamintartalma miatt van szükség, ezért kell (egyébként nem hiszem hogy a halaknak lenne ízlelobimbójuk, vagy ilyesmi ami anniyra fejlett hogy kiérzi ezeket az ízeket-de lehet rosszul gondolm)
a fokhagymának meg egészségmegorzo,immunrendszer erosíto hatása van, sztem ez a halakra is igaz

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 7 hónapja #82986 Írta: Dempsey
Dempsey válaszolt a témára:
csababa.
Persze,hogy lehet.Pillanatok alatt kiolvad a vízben(hacsak nem "tömbökrol" van szó).

tomika0923.
Ha jól tudom egyesek szoktak uborkával-és talán cukkinivel is-etetni("algaevoket").........Biztos,hogy nem lesz bajuk tole mivel meg sem ennék ha nem ízlene nekik.Én a helyedben táplálobb zöldet tennék a mixbe,mivel az ubi kb.90%-a víz(mondjuk fagyasztott spenótot).

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 7 hónapja #82942 Írta: csababa
csababa válaszolt a témára: fagyasztott eleség
A fagyasztott kaját lehet fagyosan a vízbe dobni etetéskor?
Eddig olvasztgattam, mostam, de egy videóban(Bazsa) egy tapasztalt akvarista csak úgy fagyottan adta a halaknak.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 8 hónapja #80239 Írta: tomika0923
tomika0923 válaszolt a témára:
az uborkától nem lessz bajuk a halaknak? most dolgozok ki egy receptet, és sztem az is jólenne, de nem vafgyok benne biztos. légyszi segítsetek

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.940 másodperc
Product Tour

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Menu

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 532 vendég és 2 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top