Hirdetés

Házilag fagyasztott kaja készítés

Több
14 éve 11 hónapja #61043 Írta: Don07
Don07 válaszolt a témára:
Nah, kössél belém még Te is.... NEM EZT MONDTAM HANEM HOGY DRÁGA!!! :S :S :S

Nézdcsak:

Quote: A büdös életben nem veszel pl. tanganyikás halaknak (homoksügér, bojtosúszójú stb.) gyári fagyasztott mixet. Ha igen, akkor az vagy ... vagy 100gr 700Ft!!!!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
14 éve 11 hónapja #61032 Írta: Gorcsev
Gorcsev válaszolt a témára:
Mivel felhívták a figyelmem, hogy ez itt félreértheto, ezért közlöm:

Azért mert a nem megfelelo táplálás miatt ido elott elpusztulnak, de legalábbis nem megfeleloen fejlodnek. (nem megfelelo bélmuködés)[/quote]

Ha jól értem, akkor a bolti fagyasztott mix (vagy minden egyéb ilyen fagyasztott táp?) egyenesen káros a halak számára? :rolleyes:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
14 éve 11 hónapja #61016 Írta: Don07
Don07 válaszolt a témára:

Don07 wrote: ....

A büdös életben nem veszel pl. tanganyikás halaknak (homoksügér, bojtosúszójú stb.) gyári fagyasztott mixet. Ha igen, akkor az vagy ... (nincs benne elegendo rost - anélkül meg a büdös életben nem lesznek szép nagy és egészséges halaid) vagy 100gr 700Ft!!!!

....

Mivel felhívták a figyelmem, hogy ez itt félreértheto, ezért közlöm:

Azért mert a nem megfelelo táplálás miatt ido elott elpusztulnak, de legalábbis nem megfeleloen fejlodnek. (nem megfelelo bélmuködés)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
14 éve 11 hónapja #60334 Írta: Don07
Don07 válaszolt a témára:

Emperor_ wrote:

Don07 wrote: ... némi zselatinnal (ízesítés nélküli) vagy agar-agar porral ...

A zselatin csontvelobol készül, Tropheusoknak és demasoniknak nem ajánlott :wink: .

Hehhh....ez már túl van így lihegve. %-osan a zselatin mennyisége olyan elenyészo egy 1-1,5kg-os adagban, hogy az kizárt, hogy megártson kedvenceink gyomrának...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
14 éve 11 hónapja #60328 Írta: syx
syx válaszolt a témára: mazochizmus?

Don07 wrote: Mikor az adagokat formázom kézzel belole, szó szerint fájnak az ujjaim a hidegtol.

Csak nem egy kis mazochizmus van a háttérben? :lol:

ui: Csak, hogy pörögjön a weboldal, :wink: napok óta alig van reagálás :(

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
14 éve 11 hónapja #60327 Írta: Emperor_
Emperor_ válaszolt a témára:

Don07 wrote: ... némi zselatinnal (ízesítés nélküli) vagy agar-agar porral ...

A zselatin csontvelobol készül, Tropheusoknak és demasoniknak nem ajánlott :wink: .

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
14 éve 11 hónapja #60297 Írta: Gorcsev
Gorcsev válaszolt a témára:
Gyerekek, valami új recept?? :rolleyes:
Itt van a befozés, a spájzolás, a fagyasztás ideje. Terem a borsó, a spenót, a saláta..., hát, soroljam!? :mrgreen:

Na, tényleg csak azért, hogy kicsit pörögjön a topik! :wink:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 9 órája #59986 Írta: Don07
Don07 válaszolt a témára:
Nos, jómagam több mixet si csináltam már.

Szívet nem használok, hisz az én halaim nem komálnák... :-)

Az alap szinte mindíg a tengeri halfilé, ehhez szoktam még keverni rákot/kagylót/tintahalat (lehet kapni multikban ilyen fagyasztott tengeri mixet), spenótot, sütotököt, kis fokhagymát, csalánt...akár spirulinát is.

De nyugodtan bele lehet keverni halkaját, fagyasztottat is akár (cyclops/artémia stb.) csak ilyenkor szem elott kell tartani, hogy minél több ilyen összetevot teszünk bele, annál "laktatóbb" lesz...magyarul, jól kell megválasztani a mennyiséget amit feletetünk a halakkal. Foleg olyan fajoknál amíg addig esznek míg kaját látnak...

Ha valakinek az a gondja, hogy nagyon szennyezi a vizet (jó szurés mellett kit érdekel?? :-) ), akkor némi zselatinnal (ízesítés nélküli) vagy agar-agar porral "összefogathaja", kevésbé fog "ködölni".

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 órája #59984 Írta: Pibacsi
Pibacsi válaszolt a témára:

Don07 wrote: Hogyhogyhogy?? Simán....

A húsdaráló (kézzel hajtott) éppúgy összedarabolja a fagyott halat/rákot mint az a TV-Shop-ból jól ismert mindenntvágó készülék amivel én csinálom. Mégegyszer mondom, fagyottan turmixolom össze.... Mikor az adagokat formázom kézzel belole, szó szerint fájnak az ujjaim a hidegtol.

Talán ajánlom figyelembe ezt a videót:

[url=http://akvarista.hu/modules.php?name" Bazsa Gábor - Algázós videó[/url]

Te is TV shopos mindent vágóval csinálod? Hát ez tök jó, én is. :-) Kb. 3x0,5 másodperc alatt halszáj nagyságúra darabolja a szívet, meg minden mást.

Ha nem titkosak, recepteket kérünk ebbe a topikba.
Én nagyon egyszeruen csinálom. Sok szív (amilyet kapok) és kevés zöldség (amilyen éppen van otthon), általában zöldborsó, kis fokhagyma, saláta, spenót, stb. Nem igazán méregetek, csak úgy teszek bele egy keveset, vagy amennyihez kedvem van.
De már csak szívet is fagyasztottam.
Egyébként ti hogyan és mennyire csapjátok ki belole a vért? Mert én egyszer aprítás után az utolsó cseppet is kifacsartam belole egy rongy segítségével, de azt kevésbé szerették a halak.

P.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 13 órája #59964 Írta: Emperor_
Emperor_ válaszolt a témára:
Don07!

Tehát ne parázzak a felolvadástól? Akkor mixre fel! Köszi!

Gorcsev!

Sosem tudhatod milyen "mélyre fogsz sullyedni" az aquarisztikában :D . Vannak dolgok amikre én is azt mondtam, na ez már túlzás :mrgreen: . Aztán 1-2 év múlva már nyakig benne voltam :D .

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 13 órája #59977 Írta: Don07
Don07 válaszolt a témára:
Hogyhogyhogy?? Simán....

A húsdaráló (kézzel hajtott) éppúgy összedarabolja a fagyott halat/rákot mint az a TV-Shop-ból jól ismert mindenntvágó készülék amivel én csinálom. Mégegyszer mondom, fagyottan turmixolom össze.... Mikor az adagokat formázom kézzel belole, szó szerint fájnak az ujjaim a hidegtol.

Talán ajánlom figyelembe ezt a videót:

[url=http://akvarista.hu/modules.php?name" Bazsa Gábor - Algázós videó[/url]

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 13 órája #59975 Írta: Gorcsev
Gorcsev válaszolt a témára:
Don07 írta:
"...Vagy az a gondolat, hogy nekem pl. van otthon egy 830-as egy 570-es akvárium afrikai sügerekkel...nem 10db hal......esznek......sokat..........és nem mindegy mit és mennyiért. "

Na, én meg pontosan erre írtam a mai legelso hozzászólásom legvégén azt, amit! :wink:

Oké, maximálisan elfogadom a Te nézopontodból, de csak ismétlem: mindenkinek mást jelent az ár-hatékonyság-célszeruség összefüggésben ez a házi mix készítés. Ott, ahol tényleg tömegben van a hal, meg az akvarista még élvezi is a házi halkaja-barkácsolást, biztosan érdemes nekiállni. (Nálam ez idáig valahogy ez nem muködött még, azaz nem volt késztetésem, hogy nekiálljak itthon halkaját mixelni.)
Ez a hobbi lényege, és ezzel nem tudok vitázni, nem is akarok, de azért Don, ugye nem mondod komolyan, hogy a Te, tényleg profi szintu akvarisztikád az általános? Már a haldarabszámot és a különleges halfajtákat (a sügérek azok?? :rolleyes: :evil: ) értem ez alatt.
...de majd biztosan mások is megcáfolnak ebben a kérdésben!
Habár nem szeretem, ha szétoffolják a topikot, és - gondolom - Mur sem szeriti ezt. :wink:
:mrgreen:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 13 órája #59974 Írta: Emperor_
Emperor_ válaszolt a témára:
Nekem egy ködös pont van ebben, az eleve fagyasztott kajával mi kell tenni?
A koktélrák, tengeri hal eleve fagyasztva kapható. Ezek hogyan keverednek bele a mixbe?
A gondom avval van, hogy nem illik felolvasztani és újra lefagyasztani.
Tehát pld frissen szedett zöldborsóval hogyan kell összemixelni mondjuk a fagyasztott koktélrákot :rolleyes: ?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 14 órája #59972 Írta: Don07
Don07 válaszolt a témára:

Gorcsev wrote: ....
Most viszont eszembe jutott megkérdezni, hogy amikor nekiálltok házilag fagyasztani, mondjuk, ebben a melegben - és különösen, ha a belsoségeket nézzük -, a haltáp-fertozést ugye teljes mértékben ki lehet zárni?

Nah haggyá' má'.....az egész procedúra kb. 15perc. És nem kell feltétlenül napközben 35-40fokban csinálni. :P

6-7éve biztosan készítek már mixet...ÉN TELJES MÉRTÉKBEN KIZÁROM. :P :-)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 14 órája #59971 Írta: Don07
Don07 válaszolt a témára:

Gorcsev wrote: Valaki árulja már el nekem, mi a jó/jobb abban, ha házilag kevergetünk, mixelgetünk, ízesítünk majd fagyasztunk le haltápot, és nem vesszük meg készen, normálisan elokészítve, lefagyasztva, csomagolva ugyanazt a kaját? Most már akkora a választék ebben is, hogy nekem eszembe sem jutna ilyenekkel sz.rakodni otthon. Ezt a házi haltáp barkácsolást legfeljebb talán akkor és ott tudnám elképzelni, amikor és ahol valaki több százas darabszámban tart a háznál halakat és akváriumot, de azért nem ez a jellemzo az akvaristák nagyobb hányadára..., szerintem.
:wink:

Nos Gorcsev cimbora, elmesélem miért is jó ez....

A büdös életben nem veszel pl. tanganyikás halaknak (homoksügér, bojtosúszójú stb.) gyári fagyasztott mixet. Ha igen, akkor az vagy szar (nincs benne elegendo rost - anélkül meg a büdös életben nem lesznek szép nagy és egészséges halaid) vagy 100gr 700Ft!!!!

Nomost, kb. 1500Ft-ból 1-1,5kilónyi anyagot csinálok. Olyat, amibe a tapasztalatim és más hozzáértok (tenyésztok akár) által javasolt anyagokat rakok......

Nos, ha más nem akkor gyozzön meg az árkülönbség... :D

Vagy az a gondolat, hogy nekem pl. van otthon egy 830-as egy 570-es akvárium afrikai sügerekkel...nem 10db hal......esznek......sokat..........és nem mindegy mit és mennyiért. :wink:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 14 órája #59970 Írta: Gorcsev
Gorcsev válaszolt a témára:
Na, hogy tényleg komolyan érdekel ez a téma, arra bizonyíték, hogy Horváth Ilona könyve mellol most levettem a Horn-Zsilinszky féle szakácskönyvet is, ebben a szerzok a marhamáj mellett a borjú-, csirke, és nyúlmájat is, mint fehérjében és vitaminokban gazdag, ízletes haltápot említik. Valszeg, ezeket is lehet - megfelelo elokészítés mellett - eltenni télire. Egyébként a könyv még írja a fott sonkát, a tonhalhúst vagdalva és nyesedék formájában. :wink:

Most viszont eszembe jutott megkérdezni, hogy amikor nekiálltok házilag fagyasztani, mondjuk, ebben a melegben - és különösen, ha a belsoségeket nézzük -, a haltáp-fertozést ugye teljes mértékben ki lehet zárni?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 14 órája #59967 Írta: Gorcsev
Gorcsev válaszolt a témára:

mur wrote: Kötekedünk, kötekedünk? :evil:
A topic nem arról szól, hogy miért ne, hanem arról, hogy mit hogyan.

Egyégként Gorcsev a legteljesebb mértékben igazad van, lapozzunk.

Soha nem volt szándékomban kötekedni :lol: , csak leírtam a véleményemet (ehhez is bátorság kellett!), és azért ide, mert nem találtam meg az "Üzletben kapható fagyasztott haltápok" topikját. :wink:
:mrgreen:

Tényleg lapozzunk, de ha találok itt számomra is érdekes haltáp-receptet, ígérem, én is kipróbálom! :o

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 14 órája #59966 Írta: mur
mur válaszolt a témára:
Kötekedünk, kötekedünk? :evil:
A topic nem arról szól, hogy miért ne, hanem arról, hogy mit hogyan.

Egyégként Gorcsev a legteljesebb mértékben igazad van, lapozzunk.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 15 órája #59965 Írta: Gorcsev
Gorcsev válaszolt a témára:

mur wrote: Pl. mert jóval olcsóbb és tudom mi van benne, meg tök ecceru a lusták meg fizessék meg a bolti cuccot!
Marhaszíves mix. nem is nagyon van, csak aranyárban v.milyen csicsamicsa bliszteres kiszerelésben (Diskus mix név alatt).

Gorcsev neked van recepted a vásárláson kívül?

Ez momentán szerintem nem lustaság kérdése, és nálam lazán megeszik a készen vett haltápot - eddig nem vettem észre semmilyen káros mellékhatást a halaimnál -, marhaszíves fagyasztott mixet ugyanakkor már láttam készen, lefagyasztva. Aranyárban lenne a készen kapható fagyasztott halkaja?? :rolleyes:
Mur, ha megtennéd, hogy megírod, hol lehet ennyiért aranyat venni...?, na, az tényleg érdekelne!! :lol: Egy, a "kommerszebbnél" kicsit drágább harcsa áráért már kapsz halkaját (természetesen abban nem tudok vitázni, hogy kinek mi az olcsó vagy drága?), és nem kell marhaszívért piacra járni, otthon "összegányolni" a konyhát, amíg a mixet kikevered, csomagolod porciózod, fagyasztod.
Oké, ez természetesen a saját véleményem errol, és elismerem ugyanakkor, hogy az akvarisztika, mint hobbi mindenkinek mást jelent. ...és ezzel nincs is semmi baj - ezt most tényleg komolyan mondom -, van, akinek a házi haltáp készítés is része ennek, az amúgy frankó kis hobbinak! :o

Mur, igen..., van receptem, ahhoz is kell marha, meg hagyma, fuszerek, pác, stb...., de nálam a végeredményt Eszterházy rostélyosnak hívják. :wink:
:mrgreen:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 15 órája #59963 Írta: mur
mur válaszolt a témára:
Egyetértek Don-nal afrikáknak nem adnám, pl. diszkosznak, zebraharcsának nyugodtan.

Marha helyett még jobb a borjú-, vagy pulykaszív, de az elsó nehezen beszerezheto, a második meg nagyon munkás.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.660 másodperc
Product Tour

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Menu

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 498 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top