Hirdetés

Zöldeleség algázóknak

Több
9 éve 1 hónapja #185595 Írta: Laccci
Laccci válaszolt a témára:
Mindig megfeledkezem róla,hogy rajtam kívül az összes akvarista csupa mérgezett dologgal van körülvéve.Én se hajastul adom nekik,bár igaz,hogy én a kertemből szedem,adhatnám úgy is.A mondandóm arra volt \kihegyezve\,hogy az ancik számára nincs olyan,hogy kemény...(saját tapasztalat)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 2 hónapja #185573 Írta: dag
dag válaszolt a témára:
Úgy látom meg is kaptam a választ a kérdésemre! :)
Köszi :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 2 hónapja #185572 Írta: dag
dag válaszolt a témára:
Szia! Az általad említett blogból vettem az alap ötletet a brikett elkészítéséhez, és egyet már csináltam is, de szerettem volna valami fehérje tartalmút is csinálni nekik és olvastam, hogy a csalánt nagyon szeretik, viszont amit mindtál attól én is tartok, de hőkezelés nélkül nem nagyon adnám nekik, főleg a nagyin ismeretlen forrásból származó csalánt! :)Viszont aszkorbinsavam van otthon, és a tengeri hal alapanyag is jónak tűnik.Az is hőkezelitek, megfőzitek kicsit?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 2 hónapja #185571 Írta: szokejanos
szokejanos válaszolt a témára:
A tengeri hal helyett tökéletesen megfelelő bármelyik hazai halfaj, akár nyersen is. Egyedül a törpe húsát nem ngyon szerssék, az mintha kemény lenne számukra, de párolva, főzve az is tökéletes szinte minden halfajnak.Nejem speciál éppen csak ezért hogászik a \snecikre\, (nagyobbat nem szeret fogni, és eddig ezeket mindíg visszadobálta.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 2 hónapja #185568 Írta: Deeday
Deeday válaszolt a témára:
SziaNem dől össze a világ ha nem teszel bele csalánlevelet. Amúgy tehetsz bele akácfalevelet is azt is szoktam és + gyógyszertárban vehetsz aszkorbin savat azaz tiszta C vitamint abból egy fél kv-s kanállal nyomsz bele + édes nemes őrőlt piros paprikát meg némi tengeri hal húst paszírozva. hogy egy kis fehérje tartalma is legyen.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 2 hónapja #185567 Írta: Deeday
Deeday válaszolt a témára:
Igen csak sajnos az a gond ezzel ha véletlen valami permetszert beviszel az akváriumba hőkezelés nélkül akkor a többi halnak is ártassz vele nem csak az ancinak. Elég nehéz úgymond BIO zöldségeket találni.Jobb ha fertőtlenítve van hőkezeléssel még ha veszít a tápanyagból ezzel akkor is érdemes főzni mint ahogy halőrXXL Gábor közös barátunknál is olvashatod a brikettjét :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 2 hónapja #177236 Írta: dag
dag válaszolt a témára:
Rendben, köszi! :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 2 hónapja #185566 Írta: Muad-Dib
Muad-Dib válaszolt a témára:
Próbálj elhagyott elhanyagolt telkeket keresni, vagy ahol elbontották az egyik épületet a házak közt. Falak tövében, bokrok mellett szívesen tanyázik. A Madarász Viktor utcában is vannak ilyen helyek, megnéze, ha látok csalánt, szólok.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 2 hónapja #185551 Írta: Laccci
Laccci válaszolt a témára:
Az anci úgy megy keresztül a legkeményebb nyers zöldségen is,mint kés a vajon, fölösleges főzögetni,párolgatni...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 2 hónapja #185548 Írta: dag
dag válaszolt a témára: Csalán
Sziasztok! Nem tudjátok véletlenül, hogy ékes fővárosunkban hol tudnék csalánt szerezni, amit nyugod szívvel használhatnék az \anci brikettemhez\?Már készítettem nekik egy mixet, azt nagyon szeretik, de ez kimaradt belőle sajnos.Köszi a segítséget!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 4 hónapja #167397 Írta: skulitomi
skulitomi válaszolt a témára:
A párolás sokkal jobb, mert nem bont le annyi hasznos anyagot, mint a főzés. A C-vitamin 60 fokon lebomlik, úgyhogy lőheted.A lényeg, hogy megfelelő sorrendben tedd. A répának több idő kell, míg puha lesz, és a zöldborsó meg secperc.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 5 hónapja #181420 Írta: Deeday
Deeday válaszolt a témára:
Mindenképpen megéri azt az 1 próbát biztos vagyok benne !

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 5 hónapja #181418 Írta: penke
penke válaszolt a témára:
Nagyon köszönöm a válaszokat!Deeday, nagyon jól hangzik a recepted, azt hiszem ki fogom próbálni. ;-) Köszönöm!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 5 hónapja #181255 Írta: szokejanos
szokejanos válaszolt a témára:
Mindössze egy megjegyzét fűznék hozzá ehhez a módosított HalőrXXL féle anci briketthez. Az édes piros paprikát jobb, ha utólag adagolod, azt nem kell összefőznia többi alapanyggal - ugyanúgy mint a \C\ vitamint sem - mivel a hő hatására sok hasznos anyag elvész (átalakull) benne. Pl.: RC esetében a piros szinező anyag nem fejti ki annyira hatásosan a sínfokozó képességét.Nekem legalábbis eddig ez a tapasztalatom., de nem vagyok ebben a témban sem \szaki\.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 5 hónapja #181410 Írta: Deeday
Deeday válaszolt a témára:
Főzz neki eledelt! Roppant egyszerű a dolog. Azt raksz bele ami éppen van otthon Én a következőket használom. Egy tálba összefőzök : Répát pár szem borsót, salátát, spenót levelet, akácfalevelet, csalán levelet, uborkát, cukkinit, 1 csapot piros édes őrölt paprikát, ezt megfőzöm kinyomkodom a vizet belőle, teszek hozzá spirulina tabit, meg egy kis szemcsés haltápot, + gyógyszertári aszkorbin savat (C-vitamin) 1 literhez 1 pici kávés kanállal zselatinnal össze keverem botmixerrel össze keverem lefagyasztom lapos kis edénybe fagyasztóba és 2 naponta 1 kis kockát adok ebből minden hal + garnélák imádják. Teli vitaminnal rost anyaggal mindennel ettől jobb eledel nem létezik nekik :) Ez mellett 2 naponta kapnak fagyasztott szúnyoglárvát vagy artémia rákot. Ennyi. Kb 30 perc és kész van 1-2 havi adag kaja 1000 Ft -ból nekik.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 5 hónapja #181374 Írta: penke
penke válaszolt a témára:
Sziasztok!Úgy gondoltam hogy én is kipróbálom, hogy uborkát adok az ancimnak. Csak annyi kérdésem lenne, hogy mekkora mennyiséget kaphat és milyen időközönként? Eddig spirulinát kapott két naponta egy negyedet. Akkor ezt most hanyagoljam ha helyette zöldséget kap? Köszi

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 6 hónapja #179248 Írta: Atis84
Atis84 válaszolt a témára:
Köszönöm a segítséget, szerintem a blansírozást választom!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 6 hónapja #179244 Írta: Gyufff
Gyufff válaszolt a témára:
A szellemkéshal is eszik nálam is az uborkából cukkiniből. Nem kell félteni okos inteligens hal csak a finom belső részekbe csíp bele. Szívet is adsz neki meg mindent én nem merek csak rákokat meg férgeket. A belsőségektől nagyon féltem minden halam, csak azt probálok nekik adni ill hasonlót mint amit a természetben is kaphatnak persze kiegészítve a száraz tápokkal.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 6 hónapja #179110 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt a témára:
Lehet padlizsánt is adni. A héjját forró víz alatt jól mossad meg, majd két megoldás közül választhatsz:- blansírozod, vagy- legalább egy éjszakán át lefagyasztva tartod. \Simán, nyersen\ nem adunk semmit az algázóknak, mert az nem biztos, hogyjól sül el. és utána máris szervírozhatod kedvenceidnek.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 6 hónapja #179189 Írta: Atis84
Atis84 válaszolt a témára:
Sziasztok!Az lenne a kérdésem, hogy padlizsánt lehet-e adni az anciknak, ha igen forrázva, úgy a hogy a cukkinit vagy csak simán nyersen? A héját le kell szedni, vagy mehet azzal együtt?Válaszotokat előre is köszönöm!!!Üdv.: Atis

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.735 másodperc
Product Tour

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Menu

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 696 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top