Hirdetés

Zöldeleség algázóknak

Több
15 éve 4 hónapja #42988 Írta: borbastamas
borbastamas válaszolt a témára: téma
az algázókról adatokat

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 4 hónapja #42987 Írta: borbastamas
borbastamas válaszolt a témára: hello
meg tudnátok mondani hogy kell új témát szerkeszteni?
köszi

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 4 hónapja #37832 Írta: termeszetbuvar
termeszetbuvar válaszolt a témára: szia!
Én is csináltam, de csak csemegének jó, mert pillanatok alatt lepucolják:)
T

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 4 hónapja #42632 Írta: keszeg
keszeg válaszolt a témára:
Jó megoldás. De ezenkívül sokféle alternatívát találsz, ha elolvasod a topicot.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 5 hónapja #41304 Írta: Tompi5
Tompi5 válaszolt a témára:
Pffff!Megint az ólom téma....Egyszer már kilettem itt is és cseten is fikázva miatta,de én az ubit ólommal küldöm az aki aljára.A fozött az én ancimnak sem jött be.Semmi probléma nem volt még abból,hogy max 1 napot ázik benn az ólom.Ha marad az ubiból,1 nap után is akkor leszedem az ólmot.Igaz,hogy megint feljön a felszínre a maradék ubi,de van néhány csigu ami onnan is szívesen kajálja.
Salátával,karfiollal és hasonlókkal még nem próbálkoztam.Viszont a nyers zöldborsó is bejött.Félbetöröm,a keményebb külso réteget leszedem és már mehet is a vízbe.Le is sullyed.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 6 hónapja #40478 Írta: brasem
brasem válaszolt a témára:
Belerakhatod az ólmot,nem lesz semmi baja a halaknak!! :mrgreen:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 6 hónapja #40415 Írta: toist
toist válaszolt a témára:
Az ólmot teljes nyugalommal lehet használni, nem oldódik számottevoen, nagyon nagy mennyiséget és hosszan kéne használni ahhoz, hogy bármilyen gondot okozhasson.
Az opálosodás gondolom az uborkából kiszabaduló nedvek hatására elszaporodó baktériumok miatt van - de, ha nem így van majd valaki kijavít :-); normális szuréssel nem igazán okozhat ez sem komolyabb gondot .

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 6 hónapja #40410 Írta: D
D válaszolt a témára:
Én nem raknék olmot a vízbe mert nehézfém és az nem tesz jót a halaknak

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 9 hónapja #35592 Írta: duckling
duckling válaszolt a témára:
Sziasztok egy hozzászólásban olvastam, h' ólmot is lehet a nyers nehezen süllyedos kajára kötni. Én is használom, h' jobban lesülledjen a kaja, de vajon nem mérgezo ez a halaknak? (b. 8-10 órát hagyom benn a kaját). Már az elottem szólóknál is láttam egy másik problémát, de nem érkezett rá konkrét válasz- miért lesz opálos színu a víz a nyers ubitól?
Utána persze 1 nap alatt letisztul, de vajon baj ez?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 hónapja #33837 Írta: wardust
wardust válaszolt a témára:
Üdv!

Van valakinek tapasztalata a karfiollal? Én 8-9 perc mikrozás után betettem, eszik is rendesen, de egy pár óra leforgára alatt kegyetlen büdös lett a víz.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 hónapja #33832 Írta: zolcsimail
zolcsimail válaszolt a témára:
Egyenlore úgy néz ki a dolog hogy a nyers ubit szereti, mangróve gyökér alá teszem a felét, az lent tartja és hozzá is fér rendesen!

jövo héten szerzek be sütotököt is!

köszi a segítséget :wink:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 hónapja #33802 Írta: wardust
wardust válaszolt a témára:

zolcsimail wrote: Az Ancim nem szereti a megfozött ubit, rá se hederít pedig este villanyoltás után dobom be, lemerül, reggel pedig ahogy bedobtam kiveszem.
Azt a tippet is kaptam hogy ne fozzem meg... de akkor viszont nem merül le :rolleyes:

SEGÍTSÉG !!!

más zöldséggel próbálkozzak fozve, v tényleg valami nyers legyen?
milyen módszerrel lehet a nyers zöldséget az aljzaton "marasztalni"?

KÖSZI

Üdv!

Sztem próbáld meg a sütotököt. Nincs gond a lesüllyedésel és olyat még nem hallottam, hogy a sütotökhöz ne nyúlt volna az anci :wink:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 hónapja #33786 Írta: camel
camel válaszolt a témára: Ancikaja !
Sziasztok !

Lehet hogy kicsit szokatlan lessz és nem is biztos hogy jó ötlet ! De én pl. nyúltápot adok az anciknak nagyon kis mennyiségben ,csak amennyit tuti megesznek , mert ha marad benne maradék akkor az aksi nagyon bezavarosodik .
Én kb. 2-3 éve adom nekik , kicsiknek-nagyoknakis !
Persze salátát és sima halkaját is kapnak.
Még ancim nem pusztultel , és nagyon szépen szaporodnak !

Csak ennyit akartam mondani !

Sziasztok !

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 hónapja #33688 Írta: zolcsimail
zolcsimail válaszolt a témára:
Az Ancim nem szereti a megfozött ubit, rá se hederít pedig este villanyoltás után dobom be, lemerül, reggel pedig ahogy bedobtam kiveszem.
Azt a tippet is kaptam hogy ne fozzem meg... de akkor viszont nem merül le :rolleyes:

SEGÍTSÉG !!!

más zöldséggel próbálkozzak fozve, v tényleg valami nyers legyen?
milyen módszerrel lehet a nyers zöldséget az aljzaton "marasztalni"?

KÖSZI

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 hónapja #10673 Írta: cichla
cichla válaszolt a témára: sütotök

wardust wrote: Üdv!
Sütotök meddig áll el mélyhütve, ill. te hogyan tároljátok, hogy szezon után is legyen raktáron?

Én a sütotököt ilyenkor még ameddig lehet beszerzem, megtisztítom, megfozöm, kinyomom a nedvességet belole a lefagyasztom. Mert jópár hosszú hónap alatt sem lesz semmi baja a fagyon. A fagyasztóban semmi baj nem lesz, ott nem tud megromlani!
Én egyébként fagyos mix egyik alapanyagaként használom!
ilyenkor már tényleg érdemes lefagysztani, mert talán még max két -3 hétig lehet kapni.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 hónapja #33526 Írta: keszeg
keszeg válaszolt a témára:

bobeklajos wrote: Adjak nekik vmi zöldet?Kellene, ha élo algához vagy algatablettához nem jutnak. Érdemes visszaolvasnod, mert sok hasznos ötletet találhatsz. Mellesleg nem biztos, hogy az ancik a bunösek.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 hónapja #33359 Írta: bobeklajos
bobeklajos válaszolt a témára:
Hi!
Néhány napja rágásnyomokat fedeztem fel a valisneriák fiatalabb hajtásain. a 2 ancimra gyanakszom, mert már egy ideje nem kapnak algatablettát.
Adjak nekik vmi zöldet?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 hónapja #33508 Írta: wardust
wardust válaszolt a témára:
Üdv!

A kanadai sütotök ill. a sima sütötök között van valami különbség?
Tápérték szempontjából.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 11 hónapja #31788 Írta: ehran
ehran válaszolt a témára:
Én nem tárolom sehogy, amikor nincs szezonja, akkor cukkinit meg sárgarépát adok helyette. De szerintem fagyasztóban el kell állnia 1-2 hónapig.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 11 hónapja #31783 Írta: wardust
wardust válaszolt a témára:
Ti akart lenni

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.687 másodperc
Product Tour

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Menu

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 1566 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top