Hirdetés

Corydoras tenyésztése

Több
8 éve 3 hónapja #201781 Írta: tiby74
tiby74 válaszolt a témára: aeneus vagy paleatus
Sziasztok, Van egy albínóm, amiről nem bírom megállípítani, hogy aeneus vagy paleatus. Már sok helyen jártam neten és itt-ott, de nem győztek meg :)A neten is azért van sok téves info, főleg , ami a netes képeket illeti. Kb. 5-6cm , 6 éve van nálam. Egész kicsi volt, amikor vettem a Rájában.<img width=\"346\" height=\"259\" alt=\"\" src=\"/images/users/34621/30834/normal/cory_3.jpg\" /><img width=\"346\" height=\"257\" alt=\"\" src=\"/images/users/34621/30834/normal/cory_2.jpg\" /><img width=\"345\" height=\"259\" alt=\"\" src=\"/images/users/34621/30834/normal/cory_5.jpg\" />Ha valaki tud segíteni, akkor azt szívesen fogadom.köszönöm. Tibi.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 3 hónapja #202378 Írta: Dannalyno
Dannalyno válaszolt a témára:
jó Estét, remélem jó helyre írok, kb 1 hónapja kikelt kis corryaim (paleatus) hírtelen hasonfekve fogadtak, de mind. a víz mozgatására kicsit próbálnak úszni a felszinhez közel, majd gyorsan hanyatdobják magukat. <img src=\"/images/users/35360/31138/normal/2014-03-14_20-00-03_500.jpg\" width=\"400\" alt=\"\" />54 literbe vannak, kb 2xilyen idős kis ancikkal, akiknél minden a +szokott.Párat gyorsan átraktam 1 vödörbe a nagy akv.ból vett vízzel eggyüt(hátha csak a víz min. nem jó nekik), ahol pár kör úszkálás után a 2/3 -juk visszatért e- helyzetbe, a többi lent marad. <img src=\"/images/users/35360/31138/normal/2014-03-14_20-01-26_615.jpg\" width=\"400\" alt=\"\" /> (Szüleik nem rokonok és voltak már szaporulat, előző gazdájuknál.)Eddig sórákot, tubit, és morzsolt Tropical Tanganyika lemezes tápot kaptak, 2 hete esetlek a főtt ubit vagy tököt (anciknak szánt). A kérdésem mi lehet az oka, víz, étel?Lehet-e súlyos, az annyuk is csinált néha ilyet, de ő pár percenként megunja :), a kicsik mind 1xre kezdték és csak akkor helyezkednek, ha mozog a víz.Előre is köszönöm.Dani

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 4 hónapja #200458 Írta: RandalGraves
RandalGraves válaszolt a témára: Corydoras aeneus - Kékpajzsos páncélosharcsa
Sziasztok! Én nem tenyészteni szeretném, csupán szaporítani a kedvenc kis harcsáimat, ám remélem, nem gond, hogy ebbe a fóumba írok...Először is kezdő vagyok. Illetve újrakezdő, de nem ez számít. Minden nap olvasom a fórumokat, mióta megint lett akváriumom, rengeteget tanulok belőle, de néha elég értelmezhetetlen visszaolvasni a többéves hozzászólásokat, mivel sokszor eltüntek a kérdések vagy válaszok. Gondolom, törölte magát a hozzászóló, ezért van ez... Nehéz így... Szóval... Van két különösen szép (Corydoras aeneus) Kékpajzsos páncélosharcsám. ?ket szeretném előbb-utóbb párzásra ösztökéni. Szerintem a hím még nem ivarérett, de nemsokára az lesz. Jelenleg egy közös aksiban vannak, de már két hete érik az új, szűz medence a számukra. A közös medence elég túlzsúfolt, úgyhogy ott esélytelen ikra vagy eleven kishal életben maradása, így bővűlt az itthon \tárolt\ víz mennyisége:). Lesz egy bölcsöde-óvoda akvárium is a szerelmi fészek mellett, ahol a csöppségeket gondoznám. Szerintem a jövő hét végén össze is állítom. Tehát az lenne a kérdésem, hogyan tudnám a legjobban szaporodásra késztetnem őket, illetve milyen feltételek szükségesek ahhoz, hogy életben is maradjanak a csöppségek.Ha kéritek, szívesen csinálok fotót a fiúcskáról, akinek a gyönyörű, hosszú, fátyolos uszonyai vannak. Előre is köszönöm a segítséget! Randal

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 5 hónapja #195541 Írta: t1szabcsi
t1szabcsi válaszolt a témára:
Kedves Via_mala, feltehetően igazad lesz. Ugyanis ma 2 darab ujab ikrát találtam, és ezek meg fehéres áttetsző szinűek. Valószinűleg mai ivás eredménye. Sajnos csak most 19 óra után értem haza hogy ránézzek az akira, de feltehetően több ikra vol:(. Illetve van, mert megtalálni is kihivás, az aksi kb 1/3 at be se látom a növényzettől. De ugy tunik van egy kedvenc helyük, mert tegnap is hasolnó helyen találtam az ikrákat:). Köszönöm a tanácsokat.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 5 hónapja #182809 Írta: via_mala
via_mala válaszolt a témára:
Én a C.panda-ra tippelnék, de ezt könnyen tudod ellenőrizni. Ugyanis, ha a C.panda-k elkezdenek ívni (beindulnak), akkor napokon akár heteken keresztül ívnak, nőstényenként csak napi 5-6 ikrát raknak, de ha jól érzik magukat, akkor tényleg folyamatosan minden nap ívnak, főleg ilyenkor télidőben, amikor a légnyomás esés is serkentőleg hat rá.Szóval csak annyit kell tenned, hogy figyeled őket, és ha látod, hogy a hímek kergetik a nőstényeket, T-alakba állnak, ill. a nőstény az összezárt has alatti úszói között ikrát cipel és keresi a helyet, ahova ragaszthatná, akkor tényleg ők azok, és akkor mostantól naponta kell vadásznod az ikrák után.Én annak idején ilyen technikával kb. 1 hét alatt 90+ ikrát gyüjtöttem be a társas akváriumból egy kb. 15 fős C.panda csapattól.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 5 hónapja #178614 Írta: t1szabcsi
t1szabcsi válaszolt a témára: ikra felismerése
Sziasztok!Lenne egy kérdésem:Ma véletlenül nyirás közben kis gömböket vettem észre a microsorium levélen, elösször azt hittem hogy csigák, de mikor láttam hogy tul kerekek, akkor rájottem hogy cory ikra lesz.Körbenéztem és 5 darabot sikerült találnom, ami csoda mert a társasban sok falánk lazac és molly van.Mind az 5 darab ikra szürkés szinű volt, ovatosan levettem a levélről (van ahol levéllel) és kimentettem a társas akváriumból. MIre kivettem az 5. ikrát akkor vettem észre hogy az egyik már ki is kelt és eluszot, kb 5 perc után már mind az 5 kikelt és eluszott.A kérdésem hogy honnan lehet tudni hogy milyen cory ikrázhatott? Ugyanis van panda is meg nanus is az akváriumban mindkettő fajból 3-3 darab. A pandák kb 2-3 évesek a nanusok kb 1-2 évesek. Az ikra elég nagy (szerintem ezért se falták fel a lazacok) kb 2mm nagyságú, szürkés szinűek voltak, mikor kieltek az ikra burkát világos sárgás szinűnek láttam.Félek ez alapján nem lehet tudni hogy melyik faj tette, de gondoltam hátha valaki \profi\ meg tudja különböztetni a két faj ikráit, porontyait?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 7 hónapja #202020 Írta: Takker
Takker válaszolt a témára:
Szia! Sórákon kívül még walter vagy banánférget is adhatsz inditásképp a kis coryknak.Ha pedig már kicsit nőttek,apró szemcséjű süllyedő tápot,aztán vágott tubit...stb.Üdv:takker

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 7 hónapja #201997 Írta: schalby
schalby válaszolt a témára: ikrázás
Kérdésem lenne, ikrázik a corydorasom de már régóta egyedűl van, lehet hím nélkül is kishal vagy nem lesz belőle semmi? Szeretném majd szaporítani van is másik halam mellette de az még fiatal. Szeretnék felkészülni olvastam sórákot kell adni de azon kívűl még mit lehet?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 8 hónapja #186730 Írta: cseresznye
cseresznye válaszolt a témára:
Már nem az első ikrázás volt ezert gondoltam a hímre de igaz most csak egy hímem van ami biztos hím de probálkozok tovább hátha sikerül egyszer!de legalább már tudom hogy a két nőstényem biztos ikráznak redszeresen!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 8 hónapja #195277 Írta: via_mala
via_mala válaszolt a témára:
Lehet a hím is terméketlen a nőstény is.Általában 2 hím 1 nőstény felállásban szokták a Corydoras fajokat ívatni, mert a hímeknek kevés a spermájuk. De az is lehet, hogy a nőstény már régóta nem ikrázott, besültek az ikrák, ilyenkor az első ikrázás mind terméketlen ikrákból áll, de 2 héten belül újra ikráznak, és akkor már az ikrák döntő többsége termékeny lesz.A C.Aeneus ikrázását serkenti a hideg vizes vízcsere, de az ikrázás után szép lassan felkúszik szobahőmérsékletre a víz hőfoka, ami az ő ikráikhoz elég is lehet, esetleg ha kicsit jobban felfűtöd 22-24 fokra, akkor gyorsabban fejlődnek ki az ikrákból a kishalak.Ne add fel, várj türelmesen!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 8 hónapja #183287 Írta: cseresznye
cseresznye válaszolt a témára:
Köszi a segitséget nálam C.aeneus van szó és már mikor lerakták az ikrát fehérek voltak de olvastam olyat is hogy kell egy két nap mire beszürkülnek és kezd látszódni a kishal bennük. a hőfokot csak azert kérdeztem mert mivel hidegebb vizbe kezdtek ikrázni a coryk igy nem tudtam hogy az ikráknak is jó az a hidegebb viz vagy arra már füteni kell. de péntek óta már be is penészedtek az ikrák pedig volt penészgátló is a vizben de ami nem penészes az se kezdett szürke lenni. ilyenkor vajon a hímmel van baj vagy még nem ivarérett? mert nem tudom menyni idős lehet mert most nem rég került hozzám csak.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 8 hónapja #194458 Írta: via_mala
via_mala válaszolt a témára:
Nagy általánosságban az ikráknak 25 C körüli víz megfelel, és onnan lehet tudni, hogy jók, hogy nem kifehérednek, hanem beszürkülnek. A fehérek terméketlenek, érdemes kiszedegetni őket, nehogy átterjedjen a penész róluk a jó ikrákra is. Viszont sok Cory faj ikráinak nem is a víz hőfokával, hanem annak keménységével szemben vannak elvárásai, mert míg az C.aeneus és C.paleatus ikrák csapvízben is kikelnek, addig pl. a C.duplicareus, C.adolfoi, C.sterbai (és még sok egyéb Cory faj) ikráinak elengedhetetlen az 5 nk körüli lágyabb víz.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 8 hónapja #161234 Írta: cseresznye
cseresznye válaszolt a témára:
SziasztokOlyan kérdésem lenne hogy az ikráknak milyen hőmérsékletü viz kell?és honnan lehet tudni hogy jók megtermékenyitet ikrák vagy nem?előre is köszi!Üdv:Tamás

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 2 hónapja #197703 Írta: mark162
mark162 válaszolt a témára: Fontos
Üdv! Egy olyan problémám lenne hogy a páncélos harcsáim elkezdtek szaporodni a közös akiban.Szaporítani akartam őket ezért várható volt ,de sajnos nem voltam otthon és csak azt vettem észre hogy már felvették a pozíciót.Gyorsan beröffentettem egy 18L-es akit fűtővel és szivacs szűrővel és oda beraktam őket. A kérdés az lenne hogy jól tettem e hogy így kivettem őket mert amikor a nőstényt kivettem akkor kb 7-8 db ikra a hálóra ragadt azt óvatosan levettem és az üveg falára rátapasztottam.Nem tudom hogy most csak a nőstény maradjon vagy maradhatnak-e a hímek is (2db)?Vagy egyáltalan így hírtelen mit csin?Hadjam őket a 18L akiba és majd folytatják??? Bocsánatot kérek ha kérdeztek már ilyet,de annyira izgulok hogy nem olvastam túl sokáig vissza.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 3 hónapja #197383 Írta: MarciCFH
MarciCFH válaszolt a témára:
Köszönöm a válaszodat Kapi, de a vízcserém folytonos(az akvárium vize átáramlik a kis tartályon) tehát biztos hogy nem ez a probléma.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 3 hónapja #197381 Írta: kapi
kapi válaszolt a témára:
sziaHa kis hejen neveled az ivadékot és szárazkajával akkor a 2 hét elég ahhoz hogy a viz tönkre menjen a kis halak meg elpusztuljanak.Szerezz élő kaját rendezz be 1 szép nagy akváriumot csak a szülöknek,ikrázás után vedd ki őket és biztos lessz 1 szép kis csapat halad.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 3 hónapja #193124 Írta: MarciCFH
MarciCFH válaszolt a témára:
Sziasztok!Hónapok óta próbálkozok trilineatusok szaporításával. 6 fős csapatom van, rendszeresen ikráznak. Az a legnagyobb gondom, ha külön veszem őket, akkor nem ikráznak, ha pedig a medencéjükben hagyom őket, egy-két ikrát tudok csak elvenni tőlük. Eddig egy picit sem sikerült felnevelnem mert kelés után számított 2 héten belül elpusztultak. Az etetéshez elúszás után mikro szárazeleséget kapnak, később vágott tubit. Jelenleg 1 ivadékot nevelgetek 1 akasztott műanyag dobozban a szülők akváriumában, remélem ő már megmarad. Szerintetek mi lehet a gond?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 4 hónapja #162909 Írta: cseresznye
cseresznye válaszolt a témára:
Köszi a segitséget!nincs más hal csak garnélák ezert is kerültek oda de akkor majd figyelek a szülőkre is!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 4 hónapja #163334 Írta: Atis84
Atis84 válaszolt a témára:
Szia! Nem, a garnéla nem eszi meg az ikrákat. Inkább a szülők azoka akik ívás után erőszeretettel elfogyasztják azokat, illetve a többi hal..., ha van az aksiban. Üdv.: Ati

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 4 hónapja #163984 Írta: cseresznye
cseresznye válaszolt a témára:
Sziasztok!Nem biztos hogy ide kéne írni de azert felteszem a kérdésem!Ha a foltos corik egy garnélás akváriumba ivnak és ikráznak le a garnélák megeszik az ikrákat?Előre is köszönöm a segítséget!Üdv: Tamás

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.837 másodperc
Product Tour

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Menu

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 626 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top