Hirdetés

Caridina és Neocaridina garnélák

Több
15 éve 5 hónapja #52449 Írta: Gorcsev
Gorcsev válaszolt a témára:

hanyistok wrote: Ez a ketto vidáman elvan. :D Még serdülo korban vannak és szemlátomást nonek. A nagyobb vegyes garnis akiban, (kékrák-garni, 40 literben) 3 alma van.
Azok rettentoen aktívak :D 7 petecsomó van a fedlapon :mrgreen: + amit leverek idonként, az üvegtolással, mert rossz helyre rakja. :S
Csiga elhalálozás a sügeres akiban történt, de idoben kiugrasztottam onnan, mielott szaga lett volna. :(

Na, oké, most még rendben, de majd figyeld meg késobb az almacsigádat, amikor nagyobb lesz, és elkezdi üldözni a redeket az aksiban! Mint a villám!
:mrgreen:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 5 hónapja #52446 Írta: hanyistok
hanyistok válaszolt a témára:
Ez a ketto vidáman elvan. :D Még serdülo korban vannak és szemlátomást nonek. A nagyobb vegyes garnis akiban, (kékrák-garni, 40 literben) 3 alma van.
Azok rettentoen aktívak :D 7 petecsomó van a fedlapon :mrgreen: + amit leverek idonként, az üvegtolással, mert rossz helyre rakja. :S
Csiga elhalálozás a sügeres akiban történt, de idoben kiugrasztottam onnan, mielott szaga lett volna. :(

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 5 hónapja #52432 Írta: Gorcsev
Gorcsev válaszolt a témára:

hanyistok wrote: Sziasztok.
Nálam a reed -ek mellet van két almacsiga. Takarítónak gondoltam oket, de nem tudom, csinálnak e annyi hasznot, amennyi kárt okoznak? :S
Valami najas szeru növény van benne. :oops: Nagyon jól néz ki a rajta csipegeto vörös kis garnikkal. :P De sajnos könnyen törik. Azok az eszetlen csigák össze mászkálnak mindent, a növény meg csak töredezik. :evil:
Szóval: Elég ha a garnik maguk után takarítanak? Mert abban elég ügyesek. :D Vagy van értelme az almacsigáknak is? Szerintetek? :wink:

Aki szereti a csigákat, annak a véleménye szerint valszeg, lehet értelme.
Egyre azért figyelj! Ha a csiga feldobja a talpát a vízben, az iszonyú büdös.
Én teszek be idonként kisebbek almacsigákat a botiáknak, meg a márványráknak, eleinte nem tudtam, mitol büdösödött a vizük? Azt hittem, a rák pukizott :mrgreen: , és kellett kis ido, mire rájöttem, hogy a csigák szagosítják a vizet. :oops:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 5 hónapja #52431 Írta: hanyistok
hanyistok válaszolt a témára:
Sziasztok.
Nálam a reed -ek mellet van két almacsiga. Takarítónak gondoltam oket, de nem tudom, csinálnak e annyi hasznot, amennyi kárt okoznak? :S
Valami najas szeru növény van benne. :oops: Nagyon jól néz ki a rajta csipegeto vörös kis garnikkal. :P De sajnos könnyen törik. Azok az eszetlen csigák össze mászkálnak mindent, a növény meg csak töredezik. :evil:
Szóval: Elég ha a garnik maguk után takarítanak? Mert abban elég ügyesek. :D Vagy van értelme az almacsigáknak is? Szerintetek? :wink:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 5 hónapja #52426 Írta: Gorcsev
Gorcsev válaszolt a témára:

Pibacsi wrote: Nem biztos, hogy marhaság, csak nekem annak tunik. Persze van példa arra, hogy a kaja színez, a legismertebb talán a flamingóknál. Viszont én sok zöldséget eszem mégsem zöldülök. :-)
Csak mi most találgatunk. Meg kellene tudni, hogy a szúnyoglárva mitol vörös, akkor talán fény derülne több mindenre. Ebben csak azért kételkedem, mert sosem hallottam vagy olvastam olyasmit, hogy halaknál fokozná a piros színt. De attól még lehet, hogy így van. Meg az is lehet, hogy halaknál nem, de Red cherryknél muködik. Fene tudja.
A nemi különbség a színezetben teljesen stimmel. A petések mindik szép pirosak, színtelenen még sosem láttam petét.

Majd próbálok szelektálni a hímekbol.

P.

Mitol vörös a szúnyoglárva??
...hát attól, hogy rengeteg red cherryvel etetik!
:mrgreen:

Ezt már nem tudom, hány helyen olvastam itt a fórumon?
Berakom én is újra!
:wink:

http://www.akvariummagazin.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=55&Itemid=28

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 5 hónapja #52420 Írta: Pibacsi
Pibacsi válaszolt a témára:
Nem biztos, hogy marhaság, csak nekem annak tunik. Persze van példa arra, hogy a kaja színez, a legismertebb talán a flamingóknál. Viszont én sok zöldséget eszem mégsem zöldülök. :-)
Csak mi most találgatunk. Meg kellene tudni, hogy a szúnyoglárva mitol vörös, akkor talán fény derülne több mindenre. Ebben csak azért kételkedem, mert sosem hallottam vagy olvastam olyasmit, hogy halaknál fokozná a piros színt. De attól még lehet, hogy így van. Meg az is lehet, hogy halaknál nem, de Red cherryknél muködik. Fene tudja.
A nemi különbség a színezetben teljesen stimmel. A petések mindik szép pirosak, színtelenen még sosem láttam petét.

Majd próbálok szelektálni a hímekbol.

P.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 5 hónapja #52294 Írta: termeszetbuvar
termeszetbuvar válaszolt a témára: hali
Szerintem a vörös szúnyog nem marhaság egyátalán.
Nem halas példa, de a kanáriknál is bevett trükk a narancs szín mélyítése egy kis paprika hozzáadással a táphoz, másik a kukoricával etetett csirke tojásának sárgája is szép sárga stb. Hozzáteszem nem vagyok biológus, de a kajának sok köze lehet a színhez.
Az is lehet, hogy visszaütnek az eredetire részben és lehet, hogy többsége hím, azok elég színtelenek.
Nálam van olyan festett szeru szín is meg tényleg 1-2 fakóbb. Szerintem tartás (kaja és világítás) és az örökség egyaránt hatással lehet a színre.

üdv T

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 5 hónapja #52285 Írta: Pibacsi
Pibacsi válaszolt a témára:
Az aljzatom apró kavics, tehát inkább világosabb mint sötét.
Azt, hogy alig észrevehetoek az aljzaton példaként mondtam, az üvegfalon is ugyanolyan színuek, csak ott láthatóak.
Szóval a sötétebb talajjal nem csak azt érném el, hogy meglátom oket rajta? Vagy az talán segíthet a piros színük elohozásában is?

Egy próbát megér. Legközelebb kicselélem vagy bazaltra vagy enmrég láttam valahol palazúzalékot, az is szép sötét és dekoratív.
Meglátjuk lesz-e változás.

P.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 5 hónapja #52284 Írta: szentgyo
szentgyo válaszolt a témára:
Az aljazat milyen színu? Mert világos talajon nem nagyon jönnek ki a színek, nekem pl bazalt zúzalékon vannak. Az is sokat segíthet!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 5 hónapja #52274 Írta: Pibacsi
Pibacsi válaszolt a témára:
Aha, igazad van. Valahol tényleg olvastam, hogy ezek "mesterséges" változatok. Akkor másfelé kell keresgélni, mondjuk leginkább a szelekció felé.
Az én fakóim sem teljesen átlátszóak, van rajtuk valami szín meg pontok, de nem túl dekoratívak. Elvesznek a talajon, alig lehet oket észrevenni.

Azért mindenesetre jól tartom oket, hátha gondolnak egyet és kiszínesednek.

P.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 5 hónapja #52275 Írta: szentgyo
szentgyo válaszolt a témára:
Hát sajnos túl sokat nem tudok én sem az élohelyükrol, csak annyit, hogy Dél-Kínából és Tajvanból gyujtötték be oket. Hogy ott milyen volt a víz paramétere azt nem tudom. Bár gondolom elég sok eso esik arrafelé, így nem lehet túl kemény a víz... Viszont a red cherry, amit ott begyujtöttek az nem volt "red". A vörös szín mesterségesen lett kitenyésztve, gondolom elég eroteljes szelekció útján, mint a crystal redeknél. Tehát a természetes közegükben, ahol teljesen jól érzik magukat, ott áttetszoek, vagy inkább kicsit barnásak. Van egy pár "wild" színu red cherry-m, rajtuk pl semmi piros szín nincs, de nem is teljesen áttetszoek.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 5 hónapja #52271 Írta: Pibacsi
Pibacsi válaszolt a témára:
Én általában abból indulok ki, hogy egy élolény az eredeti élohelyén érzi magát a legjobban és ott fejlodik a legszebbre. Egyenlore nem sok információm van a származási helyükrol, és az ottani körülményekrol. Bár gondolom, hogy ott nem sok spenótot meg sütotököt esznek. Tudom, hogy szeretik, de növényi táplálékigényüket valószínuleg algával fedezik.
Úgy érzem, hogy valamit kellene még tudni ezekrol a garnélákról, hogy igazán szépre tudjuk nevelni oket.
Miért is tudunk ilyen keveset az élohelyükrol? Vagy csak én vagyok ilyen muveletlen?

P.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 5 hónapja #52248 Írta: Gorcsev
Gorcsev válaszolt a témára:

Pibacsi wrote: Ilyen legendákat én is hallottam már, hogy pl. a vörös szúnyoglárva segít, de ez eléggé marhaságnak hangzik nekem. Sütotököt én is adok, bár spenótot nem. Meg kapnak diszkosz piros színfokozó tápot, fagyasztott kajákat meg természetes, nem száraz algát. De mégis a legtöbb olyan mint az üveg. Semmi színük. Érdekes, hogy nálam a legnagyobbak, meg néhány a legkisebbek közül szép piros, általában a növendékek átlátszóak. Szaporodnak mint a fene, tehát valószínuleg jól érzik magukat, csak hát nagyon fakóak.
Néhány PR fotón annyira élénk színuek mintha festettek lennének, biztosan nézegettetek ilyen képeket a neten. Na olyan valaki adjon tanácsot, akinek olyan vörösek a Red cherryjei, mint ezeken a képeken.
Azért más is írhat. :-)


P.

:mrgreen:
Ne legyél már telhetetlen, szentgyo itt ragozta alattunk, hogy mitol olyan pirosak a redjei!
Sütotök, zöldborsó, sóska..., egy komplett zöldségesboltot etetünk a garnéláinkkal.
:lol: :lol:

"Azért más is írhat :-) "

Áááá, nem fognak...az a sok *hülye halas*..., különösen az afrikai sügeresek ilyen megszállottak! Csak a hal, és semmi extra!
:mrgreen: :mrgreen:

Ja, Neked biztosan red cherry garnéláid vannak, és nem olyan echte üvegesek???
:lol:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 5 hónapja #52240 Írta: Pibacsi
Pibacsi válaszolt a témára:
Ilyen legendákat én is hallottam már, hogy pl. a vörös szúnyoglárva segít, de ez eléggé marhaságnak hangzik nekem. Sütotököt én is adok, bár spenótot nem. Meg kapnak diszkosz piros színfokozó tápot, fagyasztott kajákat meg természetes, nem száraz algát. De mégis a legtöbb olyan mint az üveg. Semmi színük. Érdekes, hogy nálam a legnagyobbak, meg néhány a legkisebbek közül szép piros, általában a növendékek átlátszóak. Szaporodnak mint a fene, tehát valószínuleg jól érzik magukat, csak hát nagyon fakóak.
Néhány PR fotón annyira élénk színuek mintha festettek lennének, biztosan nézegettetek ilyen képeket a neten. Na olyan valaki adjon tanácsot, akinek olyan vörösek a Red cherryjei, mint ezeken a képeken.

Azért más is írhat. :-)

P.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 5 hónapja #52207 Írta: szentgyo
szentgyo válaszolt a témára:
Ahogy idosödnek úgy lesznek egyre vörösebbek, lehet hogy még fiatalok nagyon... Másik dolog pedig hogy állítólag a sütotök és a spenót szépen kihozza a színüket, bár én jelentos változást nem tapasztaltam, nekem szép pirosak az idosebbek...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 5 hónapja #52203 Írta: Gorcsev
Gorcsev válaszolt a témára:

Pibacsi wrote: Nagyon hátra került a téma, úgyhogy írok.

Az én Red Cherryjeim elég jó fakóak. Van néhány piros, de az is csak amolyan pirosas. Pedig az ablakban vannak, több természetes fényt nem tudok adni nekik. Alga mindig van elottük, amellett változatosan is táplálom oket. Nem igazán tudom, hogy mit tehetnék még, hogy szép élénk pirosak legyenek.
Várom a tanácsokat.

P.

Figyelj, ez csak a saját tapasztalat, gyakorlat:
Egy kb. 12 literes kis aksiban vannak nálam most a redek, rengeteg zöld eleség (algatabletta), idonként forrázott zöldborsószemek láncra fuzve, néha egy kevés fagyasztott halkaja, és másfél hetente részleges állott vízcsere, szívacsszurés mellett.
Ha ilyen vörös lett volna nálunk az elmúlt 50 valahány év, mint amilyenek most az én redjeim..., még mindig a szocializmusban élnénk!
Úgyhogy azért csak óvatosan a vörös szín utáni vágyakozással!
:mrgreen:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 5 hónapja #52191 Írta: Pibacsi
Pibacsi válaszolt a témára:
Nagyon hátra került a téma, úgyhogy írok.

Az én Red Cherryjeim elég jó fakóak. Van néhány piros, de az is csak amolyan pirosas. Pedig az ablakban vannak, több természetes fényt nem tudok adni nekik. Alga mindig van elottük, amellett változatosan is táplálom oket. Nem igazán tudom, hogy mit tehetnék még, hogy szép élénk pirosak legyenek.
Várom a tanácsokat.

P.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 5 hónapja #51626 Írta: termeszetbuvar
termeszetbuvar válaszolt a témára: szia!
Nem elevenszülok, hanem a kifejlodésig hordozza oket:)
üA

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 5 hónapja #51612 Írta: Gorcsev
Gorcsev válaszolt a témára: Re: hali!

Gorcsev wrote:

termeszetbuvar wrote: Én kivenném az ancikat!

Ja és nem petéket szórnak, hanem a mini rákok másznak szanaszét:)

üT

Oké, akkor kiveszem az ancikat! Tényleg két kis süldo példány, szerintem még a tejfogaikat sem hullatták el. :mrgreen:

A red cherryk, meg úgy általában a garnélák eleven szülok lennének?
:oops: :|

"elevenszülok"... egyben!
:wink:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 5 hónapja #51611 Írta: Gorcsev
Gorcsev válaszolt a témára: Re: hali!

termeszetbuvar wrote: Én kivenném az ancikat!

Ja és nem petéket szórnak, hanem a mini rákok másznak szanaszét:)

üT

Oké, akkor kiveszem az ancikat! Tényleg két kis süldo példány, szerintem még a tejfogaikat sem hullatták el. :mrgreen:

A red cherryk, meg úgy általában a garnélák eleven szülok lennének?
:oops: :|

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.666 másodperc
Product Tour

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Menu

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 557 vendég és 1 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top