Hirdetés

Rémtettek/hostettek

Több
17 éve 1 hónapja #21520 Írta: emuka
emuka válaszolt a témára:
Tom. a teknosömet én is ennek a kedves házaspárnak adtam ajándékba....... Látogatom is szorgalmasan...... Sot még a zebrasügér páromat a csemetékkel együtt is ebbe a kerti tóba helyeztük el :-)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 2 hónapja #20882 Írta: tomnewman
tomnewman válaszolt a témára:
Szeretnék veletek megosztani egy (számomra) örömhírt!

Öt vörösfülu ékszerteknos a múlt héten megmenekült a lavórból és a szuk akváriumból, ahol eddig tartották oket.
A közelünkben lakik egy kedves, állatszereto házaspár (tulajdonképpen több is), akik kerti tavat "létesítettek".
A környékét30-40cm (pontosan nem mértem meg) magas kerítéssel lekerítették, és a tóba teknosöket telepítettek úgy, hogy a "Megunt" teknosök gazdáit keresték meg. Ha jól tudom, a tó egy lekerített részére (vagy másik kis tóba??) halak is kerültek.. Cichlasomák.

Így nem kellett a megnott tekiket kiengedni a hazai fauna kárára, és a régi gazdik is meglátogathatják oket késobb egy természetszeru környezetben..

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 2 hete #7790 Írta: tomnewman
tomnewman létrehozta a témát: Rémtettek/hostettek
A Terrárium Magazin segített a rézsiklónak

2004. július 23-án virradóra egy kis kígyó bebújt egy ózdi ház melléképületébe. A házigazda felesége kora délután találta meg, s természetesen, mint a herpetológiában járatlanok általában, nagyon megijedt. A fia "szakszeruen", egy bot segítségével befogta, és befottesüvegbe zárta az állatot, aminek a tetejét kilyukasztotta, hogy levegot kapjon a sikló, még a gazda hazaér. Gyorsan riasztották a gazdát telefonon, o jött is, de o sem ért a kígyókhoz. Azt már felismerték, hogy nem vízisikló. De akkor mi lehet? Mivel agyonütni nem akarták az állatot, gyorsan felhívták a város kisállattartó egyesületének (IHÖkE) a vezetojét, aki elmondta: o sem herpetológus, de megnézné az állatot, mielott visszaengedik a természetbe.
El is vitték hozzá. Addigra ott már hat lelkes gyerek várta a hüllo érkezését (a pontosság kedvéért: a megtalálástól számítva kábé egy óra telt el), és a Terrárium Magazin régi számaival felfegyverkezve, meg néhány egyéb kiadvány segítségével kezdetét vette az azonosítás.
A rémülten összetekeredo, fejét eldugó állatot a befottesüvegben megnézték mindannyian, majd üveggel együtt egy terráriumba helyezték, amiben fenyokéreg aljzat volt, cement-perlites háttér, meg egy szologyökér "dekoráció". A terráriumot egyébként az egyesület klubja kapta a 2003. decemberi Terrárium Magazinban való bemutatkozása után adományként Biatorbágyról.
A befottesüveget itt a megnyugodó hüllo hamar hátrahagyta, és a terráriumban a szologyökér mögött keresett menedéket. Az újságok, és a könyvek lapozgatása nem volt hiábavaló. Körülbelül 20 perc elegendo volt, hogy a személyleírás alapján a kis állatot képeken felismerjék: A Terrárium Magazin 2004. 2. számában Korsós Zoltán "Osztrák koronácska" címu cikke pontos, részletes leírást tartalmaz, ennek alapján a kis hüllo újabb 30 perc múlva már fényképezogéppel felszerelt lelkes klubtagok körében ért célt egy neki is megfelelo élettérben, az ózdi "Akasztó-hegy"-en. A kis állatot hosszmérés után (27cm), relatíve távol a házaktól (gyerekekkel 8-10 perc séta), egy füves, itt-ott bokrokkal színesített hegyoldalban engedték el a klubtagok, bosz fényképezés közben.
Köszönjük a Magazinnak, hogy értheto nyelven, használható információkat közöl, így segítve a képzetlen, de természetszereto fiatalok tájékozódását. És köszönjük a bemutatkozás lehetoségét is, aminek az adományozás lett az eredménye.
Tisztelettel:
Mészáros Gyula
Ifjú Hobbiállattartók Önképzo Egyesülete
Ózd, 2004. 07. 25.
Elérhetoségeink: 3600Ózd, Mosonyi M. u. 13., tel.:06-20-99-49-107, e-mail: [url=mailto:tomnewman@akvarista.hu">Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.[/url]

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.436 másodperc
Product Tour

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Menu

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 342 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top