Hirdetés

Neten talált érdekességek

Több
8 éve 3 hónapja #111550 Írta: ivi
ivi válaszolt a témára:
Szerintem nyissunk egy\Linkek és megbízhatatlanok( esetleg gyökerek)\ topikot!<img alt=\"\" src=\"http://akvarista.hu/fckeditor/editor/images/smiley/msn/35.gif\" />Persze ilyen nem lesz,de néha én is úgy érzem,hogy lenne itt helye!Azt viszont mindenki leírhatja,hogy átverték!Mondjuk az \Átvertek\topikban!<img alt=\"\" src=\"http://akvarista.hu/fckeditor/editor/images/smiley/msn/banghead.gif\" /> >Áthelyezve !>ideiglenesen legyen ez az Átvertek topic is ! RZ

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 3 hónapja #130265 Írta: 95%
95% válaszolt a témára: Sanyi1990
Megértem a döntésedet...ebben az esetben viszont felmerült bennem egy kérdés - és remélem, h MOST EL?SZÖR választ is kapok egy admintól, nem csak törlést.mit tehetünk, ha van 1 (vagy több) olyan fórumos, aki többször, több mindenkit ejtett már át (próbálok nagyon-nagyon finoman fogalmazni) <img src=\"http://www.akvarista.hu/fckeditor/editor/images/smiley/msn/1.gif\" alt=\"\" />hogyan osszuk meg a többiekkel?vagy hagyjuk, h újra és újra másokat is ... ... másokkal is megtegye?(ne értsd félre, nem trollkodásnak szánom, hanem hogy tehessek vmit az oldalért. azért írom, mert azóta TÖBB privát üzenetet is kaptam, melyben megköszönték, vagy épp jelezték, h igen, ez a fórumos ilyen, ?k is így jártak. és nem utolsó sorban azért, mert TUDOM, nem én vagyok az egyetlen ezen az oldalon, aki örülne, és szívesen fogadná az akvarista.hu további tisztaságát, korrektségét!) üdv,Laci>Áthelyezve ! RZ>Itt lehet vitatkozni kulturált formában !

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 7 hónapja #202742 Írta: Cichlasoma
Cichlasoma válaszolt a témára:
Átolvastam, sajnos sok az igazság a szavaitokban. Peti írta a szakirodalom készítését és tényleg kellene emelni a színvonalon. Azonban nagyon rosszak a tapasztalataim. Rengeteg munka, hogy jó legyen. Sok tapasztalat, sok utána olvasás és mi az ára? nagy büdös semmi. Jönnek új emberek, csoportok nulla tapasztalattal összefognak és lefikáznak, köszi inkább nem. Olyan emberek ugattak nekem a neten akik 1-2 éve halaznak, egy-két fajt kiprobálva. Szerintetek így van értelme?? Az egymás iránti tisztelet, vagy az egymás munkája iránti tisztelet sehol nincs. Mindegyikötök már lerakott valamit az asztalra. Azt kéne megbecsülni és egymást megvédeni. Olyan halfajokat látok a halpiac forumon hogy halál. Gondoltátok volna anno 5-8 évvel ezelött hogy ez lesz, szinte minden van, nincs faj ami elöbb-utobb ne jelenne meg, ez iszonyat jó de mi is kellett ehez. Az hogy ne CSAK mi tegyünk ezekért a halakért, ne csak mi hozzunk be stb. Ahogy ti is elkezdtétek fanatikus modjára hajtani, rögtön beindult az egész. Az hogy ez menjen ahhoz csapat kell.Anno Petivel ment a harc mert kezdőként nulla tapasztalattal mindenkit küldött aki nem azt mondta mint ő, vagy nem becsülte az ő munkáját, vagy megkritizálta valaki. Mondtam (mondtuk) neki addig nincs miről beszélni, míg szinte semmit sem szaporított és amikell dicsekszik azok szinte mind a Harsi halai voltak. Ez volt anno. Azóta 180 fokot változott ő is. Egyrészt irdatlan pénzt és munkát, időt rászánt erre a hobbira (mintha magunkat látnánk Harsival). Rengeteg halat vett meg (és döglesztett meg mint mi). Most már ő is tudja mi fán terem a jó hal. Milyen harcokat kell vivni egy-egy űj faj beszerzéséért. Milyen csapdák vannak a külföldről vásárolt halaknál, és hogy sokszor az ember nem azt kapja amit rendel stb. MOst már ő is tudja anno miről is beszéltünk de idő kellett. Sajnos én CSAK azt tudom becsülni és partnernek tekinteni aki ilyen fanatikus mint mi, és belerak átlagon felül amit tud. Aki CSAK beszél és a kifogásokat gyártja az mit sem ér. Remélem senkit ne bántottam meg, nem volt célom. B.Ú.É.K.Bocs a helyesírási hibákért, gyorsan és mobilról küldtem.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 7 hónapja #197420 Írta: Morla
Morla válaszolt a témára:
Érdekes gondolatokat írtok.Nekem mint laikusnak a következő a véleményem. Amennyiben kialakul olyan csapat kis hazánkban akikről köztudott, hogy nem cross halakat árulakkor az emberek akik ilyen halat szeretnének tőlük veszik majd meg.Ebben az estben tudjátok vállalni a \garanciát\ illetve azt, hogy megfelelő útmutatással látjátok el a vásárlót. tarrtás, etetés, stb. amit már leírtatok. Ilyen esetben tudnátok írni, hogy nem cross és garanciával ennek az anyagi vonzatait ti ismeritek.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 7 hónapja #195947 Írta: zsozsika
zsozsika válaszolt a témára:
Sziasztok.Van egy rossz hírem.Csak azt tehetsz,tehettek,tehetünk ebben a dologban,hogy mi nem tartunk,vagy nem árulunk hibrideket,cross-okat,keverékeket,stb.Mert ennyit lehet tenni.Nem kényszeríthetsz rá másokat,hogy ne árusítsák,tartsák,netalántán még vágyjanak is keverék halakra,és akár gyártsanak is.Ez nem lehetséges.Mi van akkor,ha én \megőrülök\ , és az lesz a fiksza ideálom,hogy istent játszak és új fajokat teremtsek.Senki sem tud megakadályozni.És abban sem,hogy eladjam őket.Még ,ha én fel is hívom a figyelmet mindenkinek,hogy keverékek.Elég egy ember,aki leszaporítsa,és tovább adja,úgy hogy nem jelzi.A következő emberünk megveszi,és nem elég színes neki.Megunja egy hét alatt.Felmegy a keresőoldalra,megnézi mihez hasonlít,és már árulja is annak.És ez csak egy verze,hogy lásd, hogy terjedhet el egy keverék \faj\.És én még \ismert\ embernek számítok.Mi van,ha ezt egy otthoni titkos \laboratóriumban\ keveri ki egy őrült \tudós\?Kár ezen lovagolni.Amíg az emberek mindig új és újabb dolgokra vágynak,addig nem fog változás lenni.Tehát soha.Ha nem lenne rá igény,akkor a távol-keleten,vagy ámerikában nem kotyvasztanának halakat.Vagy nem lenne injekciózás,tetoválás,kulcstartóba hegesztés,és sorolhatnám a mégőrültebb dolgokat.Ez nem magyar dolog,ez emberi dolog.És mindenki más.Így a motiváció ,indok is más,hogy miért vannak,tenyésztenek,árusítanak,tartanak cross halakat az emberek.És sajnos a synspi a jó példa,hogy jelenleg kishazánkban sok tiszta synspi,sajnos korcs.De nem úgy hogy keverék,hanem torzult ,mert beltenyészet alakult ki.Szerintem az sem jobb,sőt ,rosszabb egy torz hal,mint egy keverék.Maradjunk abban,hogy egyik sem jobb.Feri,Zsolti,Peti.Sok mindenben igazatok van,és igen is törekedni kell a tiszta ,jó vérvonalú halak tartására,terjedésére.Mi ezt tehetjük.Terjeszthetjük az igét.Felhívhatjuk a kevésbé tájékozott emberek figyelmét ,hogy cross halakat árulnak,vesznek.És ennyi.Aztán szívük rajtza,hogy mit tesznek.<img alt=\"\" src=\"http://www.akvarista.hu/fckeditor/editor/images/smiley/msn/1.gif\" />Peace.És mindenkinek nagyon boldog 2014-es esztendőt kívánok !!!!!!!!!!!!!!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 7 hónapja #197135 Írta: BakosP
BakosP válaszolt a témára:
Egyrészt igazad van, mert valóban sokan nem tudják, akik kezdök, gyakórlók, hogy mi a különbség a synspilunm, meg a \synspilum\ között. Főleg, hogy vannak fiatalon megtévesztésig hasonló egyedek is. Aztán igaza van flashnek is, hogy azokon is múlik a dolog, akik eladják a vacak halakat is, akár rendszeresen.A példád elég leáltalánosító, nem keveset lehet szívni egy afrikással is. Ott is sok már a tultenyésztett, a hibrid. Ezek is gyakran megjelennek hírdetésekben, tehát ennyi lendülettel kiszáll majd a delikvens az afrikai sügérekből is. A leírások hiánya lehet magyarázat, joggal mondod is. Ugyanakkor erre megint csak azoknak van lehetősége orvosságot kreálni, akinek tapasztalat is van a háta megett. Flash oldala lehetett volna az első. Ahogy elindult valamikor annak idején, úgy nem történt vele semmi az utobbi években. NEm szemrehányásként mondom. Én is megpróbáltam egy oldalt összehozni, és tudom mennyi idő szerkeszteni, fejleszteni, naprakészen tartani. Sajnos nekem is alig van időm rá, csak az elhatározásig jutok el mostanában. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy mindenkinek van lehetősége valamilyen formában segíteni a többieket. Meg lehet jelentetni leírásokat, vannak köztünk olyanok, akiknek jó mennyiségü tapasztalat áll rendelkezésre egy jó cikk megírásához. Van kinek több, van kinek csak kevesebb. Flash pl olyan halakat tartott, szaporított, nevelt, amiről sok kezdő, gyakorló, még nem is hallott. Azokról Feri írhata is akár, akkor lehetne anyag róluk. Meg is lehet őket jelentetni, akár töb fórumon is, akár nyomtatva.Tanulni kell, a tanulni vágyás pedig nem lehet mmelőzhető dolog. Ebben a kategóriában nem . A másik, meg hogy tényleg ki kell szorítani végre a hibrideket. Ehhez pedig mindenkinek meg kell tenni a tőle telhetőt. Nemrég pl egy srác hirdetett synspilumokat. Kértem róluk képet, majd kiderült hibridek. Persze nem talált nekik gazdát. A napokban kaptam egy levelet, hogy akár ingyen is, csak vigyem mert kell neki a hely. Amire én kapásból azt tanácsoltam, hogy altassa, fagyassza le. Biztos kicsapta a biztosítékot nála, de nekem nincs jobb ötletem. A szar vannál a ne legyen is jobb azt hiszem, főleg ebben a mennyiségben már.Aztán beszélhetünk róla, zenghetünk ódákat, de ha megint nem történik semmi, és megint csak a beszéljünk róla mi négyen öten, de nem lépünk az ügyben, akkor így is marad.A magyar kulturát nem ítélném el. Mostanában sokat szörfözök nemzetközi vizeken. Hát ott sem ritkább az ilyen. Rengeteg a hibrid, a tudatlan, az ismerethiány. Rengeteg a hibrid gyártó, akik direkt teszik ezt, ilyen hibridek olykor drágábbak mint a original verziók. Épp a minap láttam festae dragon tököm tudja mi a neve... Mint egy citrom kb... Rengeteg pénzért. Lépni kell valamit, és ha pl a leírások, cikkek megírása az egyik lépés, hát legyen az. Sok sikert!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 7 hónapja #187279 Írta: Dart wader
Dart wader válaszolt a témára:
Sziasztok,Én azt gondolom a legnagyobb baj a Cross (nem faj halak) szaporitásával,a tudás,illetve annak hiánya, tudniilik a legtöbb kezdő,nem hozzáértő nem is tudja milyennek kell lennie egy Synspilumnak,vagy egy Maculicaudának,illetve mi a künbség a két faj között,akkor meg hogy várhatjuk el tőle hogy csak a fajra jellemző szinű halat szaporítsa.Persze más kérdés hogy kultúránk sincs ehez,mint oly sok mindenhez,de erről majd késöbb.Vegyünk egy kezdőt,vagy egy egy -két éve halazó emberkét vesz egy 500l-es akváriumot,és elkezdi nézni a Youtube-ot,meg lát egy pupos 30+-os Citrinellum párat,vagy egy Synspillum párat puposan piros fejjel és eldönti ilyen kell neki is,felregisztrál az oldalra és talál egy eladó Vieja Synspillum hirdetést és megveszi őket.Azt nem tudja mit kell nézni fiatal korban a halkon (szin,alak,forma,származás) és megveszi abban a tudatba hogy két hónap múlva neki is olyan hala lesz,ő nem tudja hogy nem mindeggyik lesz pupos(Nincs magyar részletes leirás sehol ezekről a fajokról),hogy 3-4 év mire ekkorák lesznek ennek persze feltételei vannak pl.Megfelelő vízcsere,szűrés,etetés.És emberünk nem érti miért nem lett még fél év útán sem olyan a hala mint a videon volt,csak egy nagy lapát lett aki zabál,fröcsköli a vizet etetéskor,és kergeti a többi halat.Ezért mit csinál(amit itt lát elkezdi árulni a halait),de nem írja oda hogy még csak nem is hasonlit a Synspillumra(mivel crossokat vett),jó magyar emberhez méltóan(és itt jön a kultura) elkezdi árulni,és hogy ne bukjon olyan nagyott megkéri az árát mivel nagyok a halai.És ő valószinű többet nem próbálkozik Amerikai fajokkal,mert már az első probálkozásnál elment a kedve,hísz nem olyan lett a hala mint a videon,inkább Afrikázik abból jóval több faj kapaható,jobban társítható,és nem útolsó sorban el lehet őket adni,Persze lehet hogy nincs igazam,de nekem ezek a tapasztalataim.Harsi

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 7 hónapja #178918 Írta: BakosP
BakosP válaszolt a témára:
NEm hargel a dolog. Az utolsó beszélgetéseink emberi nyelven zajlottak, ezt semmi kép nem szeretném ujra őrjöngésbe fullasztani. El se tudod képzelni, hányszor hangzott el a száémból, hogy \azt hiszem Flashnak igaza van, nem szabad senkinek semmit sem adni\ Pont azért mert amit te is mondasz mindíg, hogy hga valami jó azt majd lerontják, elkótyavetyélik, eltüntetik, stb. Ha épp eladok valamit, akkor nem kell senkinek, mert drága, ha meg olcsón adom, nem becsülik meg. Éppen ezért most is ugy alakult, hogy tele vagyok halakkal. Majd nevelgetem őket külföldre. Ami mégis itthon marad sok esetben tényleg eltünik, vagy tönkre megy. Én is elkövettem a magam hibáit, és biztos vagyok benne, hogy emberként lesz is még nem is egy elkövetett, nekem felróható hibám. Igyekszem! Ennyi mindenképpen kitelik tőlem, hogy tanulok, és amit tanulok, azt alkalmazom is lehetőség szerint. Szeretném ha mások is így tennének, ezért ezt a beszélgetést folytatom, amíg van benne téma. Senkit nem fogok senkivel sem összeugrasztani, és nem is fogok megbántani, mégha ugy is tűnhet. Abban Flashnek igaza van, hogy legtöbbet az tehet az amerikás generációkért, akik valamelyest népszerűbbek. Mindegy az oka a népszerűségnek! Éppen ezért biztosan nem fog tőlem mostanában citrom kikerülni. Ha ez évekig így lesz, akkor évekig lesz így. Ez a banda nagyon szépen alakul. Már van amelyik 13-15 centi, és elvárt jeleket mutatnak. Addig azonban tényleg nem mondok rájuk semmit, amíg a legkisebb is 15 centi nem lesz. Aztán, majd ha rendben vannak, akkor meglátjuk mi lesz a sorsuk. Eljössz, megnézed, ha tetszik viszel frissítésnek belőle, és jól kidolgozzunk egy stratégiát személyesen, hogy a viharba verjük ki a rengeteg hibridet az országból. Mert mivel te is borzasztó népszerű vagy a köreinkben, ezért neked is van lehetőséged lépni az ügyben. A citromok értéke! Na ez az ami nálam is kicsapja a biztosítékot.... Értékelhetetlen. Azért mert ha valakinek csak egy sárga hal kell, akkor lesz 600 forintért. Ugyanakkor tudjuk, hogy Tillmann bácsi is megkéri az árát egyetlen darab 20 centis citromnak is. Na azt itthon tuti nem fizeti ki senki. Én a magam részéről csak annyit tehetek, hogy foglalkozok az üggyel tovább. Nálam lesz citrom mindíg, és aki akar belőle venni, az megteheti. Azonban ha csak rongyos 600 forintot áldoz rá valaki, akkor jobb ha meg sem keres. Ha egy dovii kölköt 3000-ért adok, ha egy hoga kölköt is hasonlóan árazok, akkor miért lenne egy tiszta citrinellus olcsóbb? Ha valaki ezt kifizeti, akkor valószínüleg gondos, felelős gazdája lesz a fajnak. Ha meg nem, és neki csak a szín számít akkor irány újpest!Igen. Sokat költöttem rá, sok időt szántam rá. És nem csak én, egyedül erre nem lettem volna képes. canigia sokat segített, helyet biztosított a csapat felének, neveli ős is a társaság másik felét. Az érdem eképpen az övé is! És pont ez az ami miatt azt mondom, hogy megbecsülöm, és senki szép szeméért le nem értékelem. Az eszmei értéke igen, magas. NEkem mindenkép. Talán egyszer eljutunk oda, hogy nem csak nekem fognak sokat érni, és már nem a hibridek a menők. Ehez ha kell stratégia, akkor ki kell találni mi az. Ebben pedig számítok rátok is!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 7 hónapja #203072 Írta: Cichlasoma
Cichlasoma válaszolt a témára:
Nem az a cél, hogy hergeljelek, megbeszéltük múltkor ennyi. Tudod azért akkor le lehetett volna állítani ezt az egészet. Te tudtál volna hatni akkor sok halasra, de a harc hevében <img src=\"http://www.akvarista.hu/fckeditor/editor/images/smiley/msn/1.gif\" alt=\"\" /> inkább fikáztátok a halak vécében lehuzását, pedig sok hibridet eladhattam volna, mint most sokan. Én vágom azt hogy te most már pontosan tudod azt citrivel kapcsolatban amiről akkor beszéltem. És tudod miért?? MERT tettél érte, nem adtad fel, addig mentél költöttél, áldoztál hogy elérd mint anno én. Aki visszafordult és várta hogy a szájába essen az úgy maradt, vagy megmagyarázza hogy neki is az van és hogy mindegyik az BLABALBLA.Sok munka van még abban amit mutattál. Szerintem jó lesz. Azért kiváncsi leszek arra nagyon hogy a nagy munka után ott lesznek a tuti halak az aksidban vajon elpazarolod e? Oda adod tudva azt, hogy a szaporasága, meg a hülyeség miatt, egy idő múlva semmit sem fog érni. Nagy eszmei értéke lesz számodra, tudva a sok munkát, pénzt, időt de másoknak csak egy hal lesz a sok közül amit \LEKELL\ szaporítani.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 7 hónapja #124349 Írta: Cichlasoma
Cichlasoma válaszolt a témára:
Tudod miről beszélek. Ne habokoljunk, legalább egymásnak ne. Aki kezdő az nem tudja mi a különbség, de Te tudod. Ha meg nem olyan hívjuk másnak, ennyi. Sajnos ez már el van cseszve. Értem én hogy el lehetett adni citri néven a fost, de nézzétek meg most hol tartunk. Az lett, amit mondtam. Egy kezdő nem tudja hogy abból nem az lesz. Majd rájön. Sajnos.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 7 hónapja #203223 Írta: zsozsika
zsozsika válaszolt a témára:
Nem tudom minek ez a nagy aggódás.Főleg nyilvánosan .De ha józan ésszel gondolkodunk,akkor minden eltűnik egyszer.A cross halak is.Bár nem könnyű dolog ez,amikor Ázsiából,és nem túl messze Európából is küldik folyamatosan a keverék halakat.Nem csak nekem.Én kivehetem a kereskedésből a keverék halakat,de tudok mondani olyan kereskedőket,akiknek fingjuk sincs a sügerekről,sőt a halakról általában,és heti szinten küldik a listájukat.Onnan a jóhiszemű vásárló megrendeli (én is jártam már így) és nem azt kapja ,mint ami a listán van.Én legalább nem listáról árulok,hanem a beérkezett halakat,amelyek egészségesen túlélték a megpróbáltatásokat,azokat adom el.És mindenkivel tudatom,hogy keverék,csak dísznek jó.Ez lehet hivatalosan elfogadott,mint a flowerhorn,saulosi,firefish,papagáj,stb... ,vagy fújolt is.Szerintem egykutya.A Vieja-król(Para) meg annyit,hogy nálam a bifas,a macu,és most már a synspi is tiszta.A citromok meg olyanok maradnak,amilyenek.Ha lesz tiszta vérvonal,akkor eutanáztatom az összes \cross\-t.A húsuk finom,kárba nem vesznek. >Átelyezve

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 7 hónapja #203219 Írta: BakosP
BakosP válaszolt a témára:
a citrommal nincs mit kezdeni. Egyrészt van ami van, másrészt láttad és megdicsérted a cspatot, tehát dolgozom rajt. Harmadrészt én is fejlődök, tanulok. 2008.ban azt sem tudtam mennyi féle amerikai sügér van. Mikor a neten felcsaptam a googlit, lepetéztem a meglepetéstől. A vieja hibridekért meg mindíg szomorú voltam. De ahogy hittem magamról, hogy fejlődök, és tanulok, ugy mertem hinni, hogy más is így van ezzel. De tévedtem. A citrom dolog meg nem nagyon tisztázott, illetve sok érdekes információ összefutott nálam mostanában, amit összegezve nyílvánossá fogok tenni. Jelenleg 4 A4-es oldal terjedelemben létezik a gondolatvonal leírva, és ez még csak egy töredéke a mondanivalómnak. Az 50-600 ft-os citrom ár viszont tényleg tönkreteszi a fajt. Ha szar, ha tiszta, tökmindegy. Régen sokmindenért nem voltam felháborodva, de régen én is egy felháborító ember voltam. Most sok minden idegesít viszont kezdek én is idegesítő lenni. Jól halad ez :-) >Átelyezve

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 7 hónapja #201587 Írta: zsozsika
zsozsika válaszolt a témára:
Aquamojo-nál is szar citromok vannak.Nemrég kérdeztem rá nála.Szerinte az övéi is mind citrinellumok.Illetve egy német fiú most csinálja a genetikai vizsgálatokat,és lehet,hogy meglepő eredmények lesznek.A Vieja -Para kérdés sem dölt még el,de ez is csak az én véleményem.És ,ha már így kéretlenül is szóba kerültem,akkor,ha nem szeretnéd ,hogy ilyen \cross\ citrinellumok legyenek az országban,akkor adjál a sok pornépnek belőle.Nekem ,kösz nem kell,jó az ami van.És amíg más nem lesz,ez fog forgalomban maradni,mint citrinellum.Mint egész Európában. >Áthelyezve

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 7 hónapja #203207 Írta: Cichlasoma
Cichlasoma válaszolt a témára: Érdekes
anno nem voltál így felháborodva <img alt=\"\" src=\"http://www.akvarista.hu/fckeditor/editor/images/smiley/msn/20.gif\" /> engedtétek a \citrizést\ is Zsozsikánál, és lám itt az eredménye <img alt=\"\" src=\"http://www.akvarista.hu/fckeditor/editor/images/smiley/msn/1.gif\" /> citrinellum crossok és vieja crossok hegyekbe. >Áthelyezve

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 7 hónapja #203118 Írta: BakosP
BakosP válaszolt a témára:
meddig lesz még divatban a hibridek eladogatása? Senki nem akarja kidobni, feletettni őket? Jobb eladogatni, becsapni másokat? Legalább az lenne odaírva, hogy dísznek, mert nem tiszta... Arrol nem is beszélve , hogy emiatt az igénytelenség miatt már olyan halak is keverékek, amire eddig aztán nem volt példa itthon (sem)... >Átelyezve

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 8 hónapja #165031 Írta: ivi
ivi válaszolt a témára:
Szia!Faj:kutyaFajta:Stattfordshire terrier Pittbull terrier stbDe tényleg meddő a vita!Nem érted amit írtam.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 8 hónapja #162049 Írta: cichlidszsolt
cichlidszsolt válaszolt a témára: Re
Először is gondold át még egyszer amit írtál!Két fajt keresztezel,az sem egyik,sem másik,hanem harmadik faj lesz.Vagyis az első állításod cáfolva!Sem egyik sem másik szülőként nem értékesíthető tovább.Minkét szülő örökít át külső belső tulajdonságokat.Pont ezért van az (x),bastard,hibrid,keverék szót meg csúnya szónak tekintem.Nem vagyok genetikus,se biológus,tehát nem is akarok belefolyni.Ilyenkor általában vagy x raknak vagy egy új fantázia nevet kap volt rá pl bőven.Tenyésztők ilyenkor előszeretettel adják pl nevüket!Szerintem pont a véletlenszerű dolgokból születnek a komoly eredmények.Körülbelül 10 éve tartok folyamatosan különböző fajú frontosakat és sikeresen szaporodott több faj is nálam.Kontra fajtiszta és csúnya szóval hibrid is.Nekem jelenleg jobban tetszik a hibrid,mint a fajtiszta!De ezt leírtam párszor a fejem alatt válaszokat elolvasod akkor van bőven anyag róla.Jelenleg is tanulok és figyelek mi történik az akváriumaimon belül,mert ez a jövő.Körülbelül 3 éve születtek az elsők,nem is árultam őket egész addig míg meg nem bizonyosodtam mi is lesz a kifejlett halakból.Szelektálás,rendszeresen szelektálok körülbelül 500 utód született már nálam és nőt is fel.Nem írom le milyen torzulások voltak,de az elenyésző számban van és ez bármely tiszta fajnál is előfordulhat.Itt gondolok deformitás csík torzulás stb.Ezek piacra nem kerültek.Utolsó mondatodra reagálva nem az számít hogy milyen végzettséged van,hanem mihez értesz.Nekem pl egyik szakmám a 7 ből villanyszerelő és pont annyit értek hozzá hogy betudok egy körtét tekerni. :) pedig vállalkozó igazolványt is kiválthatnák rá stb.Mondjuk van amihez értek és abból élek! :) Nem nagyon reagálok tovább,mert nem tudok már mit írni,akinek kérdése van telefonon vagy privátba elér frontosa tartással kapcsolatban.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 8 hónapja #157367 Írta: ivi
ivi válaszolt a témára:
Szia!Ha már kutya:Tegyük fel van egy pittbull kanod meg egy stadforshire szukád és ellenállhatatlan kényszert érzel arra,hogy ettől a pártól kölykök szülessenek!Szived joga.Az alomban nagyon szép kutyusok vannak,örülsz!Eladod MINT KEVERÉKET(erre külön felhívod a leendő gazdik figyelmét)de azok közül akik megvették a kölyköket biztos lesz olyan aki a megváltozott életkörülményei(vagy bármi más)miatt megválik a kutyától!Mivel a pitt és a stefi egy átlag embernek ugyan olyan ezért akinek továbbadják annak el lehet adni pittnek is meg stefinek is!Na itt jön a gond...Elkezdenek keveredni azután csak harcikutya lesz pitt v stefi?nem számít.Vissza a halakhoz:Ebben látom a problémát,nem abban, hogy az itt megvett halakat bárki isTanganyika-tóba dobálná!Nem a személyed éerdekel(Biztos jó arc vagy,minden akvarista az<img src=\"http://akvarista.hu/fckeditor/editor/images/smiley/msn/1.gif\" alt=\"\" />)hanem a tendencia!Ja.és attól,hogy valaki be tud csavarni egy villanykörtét(izzót:))attól még nem lesz villanyszerelő!Az állattenyésztés is egy szakma!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 8 hónapja #167246 Írta: Deeday
Deeday válaszolt a témára:
Sziasztok hozzátenném Én sem értek a sügér ezen fajaihoz,de véleményem szerint midnenki azt árul amit akar. Vetítsük le egy kutyára ezt a dolgot. Valaki tart vagy tenyészt németjuhászokat az szerintem ha vásárol tisztába van vele milyen egy fajtiszta és milyen egy keverék vagy másnéven korcs. Ezek a halak fajtisztán elég drágák és szinte sokan külföldről szerzik be őket. az hogy ő árul valamit és valaki vásárol tőle az az ő dolguk. Ha te veszel belőle és később kiderül nem fajtiszta így jártál miért nem olvastál tanulmányoztál utána ezen a téren. Nem zsákba macsak szintén ezt tudom mondani. Aki meg úgy vesz halat hogy ez tetszik megveszem annak meg tökmind1. Én is amondó vagyok árulja nyugodt szívvel őszintén tájékoztatva a vásárlót ezen fajokról és kész.freeroni: meg értelek téged is ,de ez itt egy fórum és egy piac topic ahol hirdet. Azt ad el amit szeretne. te pedig azt vásárolsz amit szeretnél és ami neked tetszik.Kapampa2: Nálad lesznek a fajtiszták és majd aki fajtisztát szeretne vásárolni megveszi a tiédet X ezer ft -ért. de addig ő árulja csak ahogy neki jólesik.Üdv:deeday

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 8 hónapja #138864 Írta: Morla
Morla válaszolt a témára:
Én egy köztes álláspontot képviselek.Nem adok igazat senkinek.Zsoltinakigaz van, hogy nem árul zsákbamacskát.igaza van sok tenyész változat létezik amelyik afrikai sügérben is.igaza van ha tetszetősebb és jobban viszikpl. xifó,black molly, diszkosz, vitorlás Azt, hogy tudatos vagy véletlenszerű ez medddő vita. Én a jobbat feltételezem, tudja mit miért tesz. Szavaiból ez tűnik ki. TöbbiekIgazatok van a fajt jobb tisztán megőrzni. Az igazság tehát odaát van. Nincs megoldás.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.749 másodperc
Product Tour

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Menu

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 323 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top