Hirdetés

Vízcsere egy tengeriben

Több
10 éve 9 hónapja #161956 Írta: diapostal
diapostal válaszolt a témára: magasröptű
Magasröptű ez a fórum. Hajdúszoboszló mielőtt leírsz valamit próbálj meg legalább az elmúlt évtizedben használt technikákkal is megismerkedni.zozo, millió és egy oka lehet a zavarosságnak, amíg nem írsz részleteket, addig nem tudunk segíteni

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 1 hete #131997 Írta: hajduszoboszló
hajduszoboszló válaszolt a témára:
A tengeri akvarizálást több részre osztanám,én kezdetben tengerről hoztam süniket és egy 100l-es akváriumba tettem.Csapvízzel kevertem be a sót,aqvatan-nal semlegesítettem a nehézfémeket.Egyszerű szivacsszűrőt használtam,szépen porlasztotta a levegőt,salátával etettem őket. Lefedtem az aksit így nem párolgott a víz. Elég volt mikor kezdett besárgulni részleges vízcserével frissíteni kb.2 havonta 10l.Mindig kristálytiszta volt.4 év után kezdték hullatni tüskéiket,majd elpusztultak. Csak tengeri halak tartásánál kell a vizet nagyon jól szűrni,itt megengedett a kénes csepegtetős kénhidrogént előállító nitrát lebontó torony,kiegészítésként.Kőkoralloknak kifejezetten árt a kéntorony.Nagy akváriumban,sok jóminőségű igazi és nem mesterséges élőkővel szűrve,megfelelő élőlények beszerzésével,kialakítható egy majdnem önfentartó kis világ.A kövek lebontják a mérgező anyagokat,nem lesz benne mérhető nitrát,a halürülék és ételmaradék bomlásait a korallok hasznosítják,melyek nélkül csak vegetálnak,a millió apró kis lény kitakarítja a talajt,a dokihal megtisztítja a nemkivánatos friss zöld ,főleg ropogós algáktól,és így tovább.A megfelelő világítás nagyon fontos, e nélkül nem jöhet létre egy stabil aksi,ez nem a túlvilágítást jelenti,hanem a helyes színképet. Kék dominanciájú világítással jobban fenntartható mintsem fehér vakító fénnyel.A vízcsere minnél kisebb mennyiségben történjen rendszeresen,az ásványi anyagok és maga a felfrissítés kedvéért,de nem mert szennyezett.Én kisérleteztem és 1 évig nem cseréltem,csak utána öntöttem vizet,burjánzottak a korallok!A fehérjehabozót pedig nem ismertem,jó vízmozgás,megvilágítás alsó aksis szűrés a szűrő heti kimosása teljesen bevállt.Mindez megfelelő elemek adagolásával!!!Hozzászólás?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 1 hete #132176 Írta: hajduszoboszló
hajduszoboszló válaszolt a témára:
Sokan a szódabikarbóna adagolását tanácsolják a KH emelésre.Én ezt senkinek sem ajánlanám!Mellékhatásként a kőkorallok kifehérednek.A ph-t drasztikusan megemeli,még minimális mennyiségben is.Esetleg mellék anyag is van benne?Ezt fokozza a vörös átok megjelenése,mely további adagolás mellett beborítja az aksit.A vörös átok a nitrát szintet 0-ra redukálja ,igy hírtelen eltünése tovább rontja a helyzetet,felborul a biológiai egyensúly,melyet ammónium csepegtetésével kompenzálnak,melytől egy vörös nyálkás undormányt kapunk!De szerencsére ezt is meg lehet oldani,idővel!!!Ha még marad kőkorallunk.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 1 hete #131306 Írta: hajduszoboszló
hajduszoboszló válaszolt a témára:
Kérlek ne adj meg ilyen paramétert,hogy sűrűség min 1,020,mert ezen csak halakat szoktak tartani,így kevésbé támadják meg őket a kórokozók!Rövid ideig 1,010 re szokás levinni,de tartósan nem viselik el,elpusztulnak.1,022-a halak tartására alkalmasKisérleteim során 1,021-nél a lágy korallok becsukódnak és amig nem emeled fel a sűrűséget nem nyilnak ki,akkor is csak vedléssel!1,023 alatt nem szabad lágykorallokat tartani!kőkorallok tartásánál 1,023,5-1,024 megfelelő,de aki kőkorallra szakosodott 1025-re állítja be a vizet,ez a korallszírteknél mérhető.A tengerekben 1,027 az átlagos sűrűség,persze öblökben ez akár 1,030 kivéve a Fekete tengert,ahol 1,017

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
14 éve 9 hónapja #65789 Írta: Meklod
Meklod válaszolt a témára: Pi víz - ozmo helyett???
Mivel most állítok, össze egy új aksit, ezért túl sokat nem vesztek vele címszóval, és mert könnyen be tudom szerezni(szomszédból) úgy gondolotam megpróbálom az elpárolgott vízet ozmo helyett Pi vízzel pótolni. A csapvíznél mindenképp jobb:)

Próbálkozott már valaki ilyesmivel esetleg? Tapasztalat?

nézzétek át a leírást, szerintem nagyon jó lesz:) legalábbis nagyon remélem:)

Akkor egy kis leírás a készítésérol:

A PI ®-víz eloállításának muködési elve
Az élo víznek olyan tulajdonságai vannak, melyek a sejtek szükségletei szerint, a szervezet muködése szempontjából optimális minoségben állnak rendelkezésre. Ezek a minoségi kiválóságok a tisztaságra, a molekulastruktúrára és az energianívóra vonatkoznak.

A japán I.B.E. Institute of Bio Energy, eredeti PI ®-víz technológiájának segítségével ez a komplex és teljes köru igényszint természetszeruen és magas kvalitással, eddig elérhetetlen minoségben teljesül.

A monoblock-szuro szennyezoanyag-visszatartó képessége:

Paraméter Redukálás Ellenorzést végezte
Esherichia coli >99,9% Bielefeld-i Egyetem
Enterococcus faecalis >99,9%

Klór >99,0% tti Magdeburg Kft.
Magdeburg-i Foiskola
Kloroform >99,9%
Lindan >99,8%
DDT >99,8%
Antrazin >99,8%
Gyógyszermaradványok
Clofibrinsav >99,9% Berlini Tudományos Egyetem
Carbamazepin >99,9%
Diclofenac >99,5%
Ibuprofén >99,9%
Ketoprofén >99,9%
Propiphenazon >99,9%
Poláris rovarirtók
Bentazon >99,9% Berlini Tudományos Egyetem
2,4 D >99,9%
Diklórpropilén >99,9%
MCPA >99,9%
Mekoprop. >99,9%
p.p'-DDA >99,5%

A használati idotartamot valamint a molekulanagyságot kérjük figyelembe venni.

1. Eloaktiválás
A beáramló elotisztított csapvíz ebben az elso fázisban érkezik a készülék alsó részéhez, ahol B.C.S (Bio Control System) SS-16 típusú PI ®-kerámiagolyókba ütközik. Ezeket a golyókat körkörös mozgásba hozzák, és a víz a készülék köpenye mentén spirál formában felfelé áramlik. Az örvényesíto folyamat hatására, a természethez hasonlóan, kitörlodnek a káros anyagok információi és feltöri a vízmolekulák nagy csoportjait (un. "Cluster"-eket) - ez az elso lépés egy finom és rendezett molekulastruktúra képzéséhez.

2. B.C.S. (Bio Control System) PI ®-kerámiák
A B.C.S PI ®-kerámiák (SS-16-os típus) nyomokban vasionokat (Fe 2Fe 3) adnak le a vízbe. Ez az ionkombináció, mely a természetes sejtvízben is megtalálható, befolyásolja az un. "elektronspint" és a víz energetikai struktúráját. Ennek következménye bioenergetikai hullámok keletkezése, melyek közös rezonanciával bírnak a természetes sejtrezgéssel, és különösen a sejtek közötti információátvitelt biztosítják.

3. A korallfázis
A dél-japán Okinawa korallszigetek lakosainak különösen magas a várható életkoruk, átlagosan mintegy 105 év. Ennek a világszerte egyedülálló jelenségnek a magyarázata az un. Sango-korallok hatásában rejlik. Ezek a korallok, melyek az osóceán legprimitívebb mikroorganizmusai közé tartoznak, tudják az ásványion-tartalmat és a pH-t szabályozni.

A legtöbb közkedvelt táplálék-kiegészítovel szemben, a korallok ionizált ásványokat és nyomelemeket nyújtanak nagy bio-elérhetoséggel a szervezetnek. Ez többek között a vér pH-értékének stabilizálásához is hozzájárul az enyhén lúgos tartományban, kb. 7,4 körül - sok embernek ugyanis krónikus vérsavassága van, ami többek között azt eredményezi, hogy a vér kevesebb szabad oxigént tud szállítani (lásd Dr. Otto Warburg kutatásait, melyekért 1932-ben orvosi Nobel-díjat kapott).

4. IMS R PI ®-kerámiagolyók
Ebben a fázisban lépnek életbe a szabadalmaztatott kerámiagolyók, melyek halszálkából nyert, szervesen kötött kalciumot tartalmaz. Ezeknek a kerámiagolyóknak a segítségével, melyek kalcium-ionokat tudnak leadni, megkötodnek a vízben található szabad magnézium-ionok.

Az IMS R-kerámiagolyók által visszanyeri a víz a kiegyensúlyozottságát és természetes kalcium-magnézium egyensúlyát.

5. YMS R PI ®-kerámiák
Ugyancsak szabadalmaztatottak az ötödik átfolyási fázis YMS R PI ®-kerámiái. Kiválasztott japán magashegyi kristályok feltöltik a vizet természetes energiájukkal, és növelik az antioxidációs erot azáltal, hogy megnövelik a víz elektronegativitását.

6. B.C.S. (Bio Control System) PI ®-zeolit
A hatodik fázisban a B.S.C. PI ®-kerámiákat támogatja a zeolitkristályok egyideju hatása: a nagy porozitású biokatalizátorok abszorbeálnak olyan káros mikromolekulákat, mint pl. az ammónium és az arzén, és a B.S.C.-PI ®-kerámiákkal összjátékban optimalizálják az energetizálást.

7. Energiaszint-szabályzó
A PI ®-vizes technológia utolsó fázisában egy állandó mágnes beállítja az átfolyó víz energiaszintjét arra az energetikai koordinációra, amely az emberi sejtvíznek megfelelo érték (az eljárás YAMASHITA és MAKINO után).

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 2 hónapja #57492 Írta: Viasz
Viasz válaszolt a témára:
Olyan nincs hogy szarnak, olyan van hogy Panaszkönyv, meg Fogyvéd.Fofelügyelet, oszt ennyi. A vonatkozó rendeletek nem lehetoségként, hanem kötelezo kiegészítésként írják elo a magyar nyelvu használati utasítást. Amennyiben ezt a gyár vagy az importor nem adja, akkor a kereskedonek kötelessége elkészíttetni. (a mi cégünknél ugyanez van)

Béke és szerelem: Viasz

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 5 hónapja #52997 Írta: jojo
jojo válaszolt a témára: expedient
Szia !
Van néhány db.igaz nem mind.Melyiket kéred?Egyesével vettem de sztem ua
nem?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 5 hónapja #52982 Írta: A_Tom
A_Tom válaszolt a témára:
Ilyenkor el kell mormolni a Fogyasztóvédelmi Fofelügyeloség varázsszavakat. Ettol általában megijednek, és mégiscsak lefordítják neked örömmel. Ha toled nem ijednek meg akkor be kell írni a vásárlók könyvébe, és meg kell látogatni a hivatalt. Ez hatni szokott.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 5 hónapja #52958 Írta: A_Tom
A_Tom válaszolt a témára:
Ha magyarországon vetted akkor a kereskedotol, ha nem akkor keress valakit aki lefordítja.
Angol, német, franciát találtam csak: [url=http://www.sera.de/fileadmin/gbi/aqua_test_box_GBI.pdf" http://www.sera.de/fileadmin/gbi/aqua_test_box_GBI.pdf [/url]

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 4 hónapja #34546 Írta: Andrewboy
Andrewboy válaszolt a témára:
Mellesleg bizonyos összetevok, alkotóelemek, kémiai vegyületek (kloridok, jodidok, bromidok,stb.) aránya nagyban függ attól, hogy milyen mesterséges sót használsz. Nemcsak hogy milyen márkát, hanem pl. korallosat, vagy inkább halas medencébe valót.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 5 hónapja #34066 Írta: KutiP
KutiP válaszolt a témára:
Köszike a beltartalmakat !

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 5 hónapja #34043 Írta: sasa
sasa válaszolt a témára:

KutiP wrote: Sziasztok tudna nekem valaki segíteni hogy a tengeri aki vizének mik a beltartalmai ? Ca Mg stb...Köszike 8O

Ez az, amit pontosan senki nem fog tudni neked megmondani...
De itt vannak a legfontosabb paraméterek, amikkel érdemes foglalkozni:
min. max. ideális természetes
Homérséklet: 22, 30, 26, 26
Suruség: 1020, 1026, 1023, 1023
Ph: 7.8, 8.6, 8.2, 8.2
dKH: 7, 12, 9, 7
Kálcium: 420, 470, 420, 420
Magnézium: 1000, 1400, 1300, 1280
Nitrit: x, 0,01, 0, 0.002
Nitrát: x, 10, 0, 0.003
Foszfát: x, 0.05, 0, 0.006

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 5 hónapja #34042 Írta: KutiP
KutiP válaszolt a témára:
Sziasztok tudna nekem valaki segíteni hogy a tengeri aki vizének mik a beltartalmai ? Ca Mg stb...Köszike 8O

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 11 hónapja #18051 Írta: sandorek
sandorek válaszolt a témára:
<i>tromph</i>!

1. Akár hosszú távon gondolkodsz, akár rövid távon: nem csak az optimális esetre kell gondolni, hogy utánna töltöm a vizet és kész...
"Vész" esetre is!

2. Kannában tárolni a vizet...hmmm... végül is lehet... de a friss víz az friss víz...

Korábban és máshol már kifejtettem ha van elég pénzed rá: vedd meg!

3. Nem vagy "máshoz" és "nyitvatartási idohöz" kötve.

4. 5 évig biztosan jó egy ozmó-készíto... utánna meg filter csere...

<i>Számoljunk: nyáron a nagymelegben egy-két hetente 10L-15L elpárologhat! Télen a "meleg" szobában is legalább 10L...
Azaz "közép árfolyamon" számolva: 1L = 20Ft.
Egy hónapban vegyünk durván 25L "cserét / utántöltést" azaz 500Ft,-
Egy év: 6000,- öt év: 30000,-
+ Utánna járás, kötöttségek, ido és benzin!!!</i>

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 3 hónapja #19570 Írta: Andrewboy
Andrewboy válaszolt a témára:
Szia tromph !

Ahogy sasa mondta, tényleg jobb egy saját ozmo-készülék, ha nem pillanatnyi fellángolás a tengerizés nálad. A kisebb teljesítményuek is tudnak 90-100 litert naponta. Vizet tudsz venni 10 Ft/l-ért Érden a Triókernél, 30-ért a Korallszirtben.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 5 hónapja #16065 Írta: sasa
sasa válaszolt a témára: Re: ozmo

tromph wrote: Sziasztok!

Én még csak most kezdeném el az elso tengeri akimat és egy csomó helyen olvastam az Ozmo vízrol és arról , hogy azzal a legjobb bekeverni a sót az akiba és utántölteni az elpárolgottat. Ezzel csak az a problémám, hogy nem tudom hol szerezzem be. Lenne még kb 1000 kérdésem, de mindent a maga idejében.

Elore is köszi, Tromph!

HA arra gondolsz, hol lehet venni, akkor inkább vegyél egy készüléket, hosszútávon olcsóbb, mint venni. Egy osmose kb. 30.000 (nézz jól körül hol veszed) míg egy kanan osomose víz (20l) talán 700ft. :rolleyes:
és télleg ezzel érdemes feltötleni csapvíz helyett, ha teheted

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 5 hónapja #16059 Írta: tromph
tromph válaszolt a témára: ozmo
Sziasztok!

Én még csak most kezdeném el az elso tengeri akimat és egy csomó helyen olvastam az Ozmo vízrol és arról , hogy azzal a legjobb bekeverni a sót az akiba és utántölteni az elpárolgottat. Ezzel csak az a problémám, hogy nem tudom hol szerezzem be. Lenne még kb 1000 kérdésem, de mindent a maga idejében.

Elore is köszi, Tromph!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 6 hónapja #11754 Írta: Guszti
Guszti válaszolt a témára:
nitrátot mérni nitrát teszttel lehet.Ezt érdemes rendszeresen elvégezni, pláne induláskor.nem kell szinten tartani, azaz az a jó, ha nem mérheto szinten van.Erre többféle vízkezelési módszer van.Nem tudom ,te mit használsz, jó lenne, ha írnál egy-két szót a rendszeredrol, és lehet, hogy tudok néhány jó tanácsot adni, amibol esetleg mások is tanulhatnak.
Én már többféle szurést próbáltam, sokról van tapasztalatom.Kezdetben még normális, ha felmegy a nitrátod, mert az új élokorol ledögölhet még ez-az, és még nem alkul ki megfelelo baktériummennyiség, ami le tudná bontani ezeket eloször nitritté, aztán nitráttá, aztán nitrogén gázzá.Ezeket mind más bacik végzik, ezért némi ido kell hozzá, hogy elszaporodjanak.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 6 hónapja #13995 Írta: Bartec
Bartec válaszolt a témára:
Most én is rendessen kuzdök a barna algával az akiban mondjuk nem régiben üzemeltem be és ez az elso alga benne de egyik napról a másikra megjelent és 2 nap alatt úgy ellepte az élokövet,hogy tiszta barna lett ezt nagynehezen lekapartam és el is távolítottam elég jól és azóta csak 4-5-órát világítom az akit és így ha minden jólmegy úgy látom megált és nem algásodik tovább remélem ez így is fog maradni továbbra is.....
Még kezdo vagyok abszolut a téren és azt a kérdésemet,hogy a nitrátot hogyan tudom telyes mértékben szintentartani feltettem már...
Tehát egy átfogó rövidke kis ismertetot nagyon szivessen fogadnék és nagyon megköszönném.... a méréstol a szintentartásig..
Nagyon érdekel egyrészt az aki egészséges muködéséért másrészt pedig errol nagyon sokan beszélnek és mindig mást hallok...
Tehát ha valaki tud segíteni azt nagyon megköszönném....
mail-ban is szivessen várom... [url=mailto:gyuri111@axelero.hu">Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.[/url]
Elore is köszönöm..

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 6 hónapja #13976 Írta: Andrewboy
Andrewboy válaszolt a témára:
Nekem nincs jó véleményem a desztvízrol. Nem megbízható. Nagy mennyiségben nem lepárlással, hanem különféle vegyi eljárással készítik.
Ahogy Yoda is mondta, maradhat benne káros anyag. Új aki beállításánál jó a csapvíz, mert azért abban is vannak hasznos elemek. Késobb a vízcserét és az utántöltést kizárólag ozmóvízzel érdemes csinálni. Mikor a Tropicariumban dolgoztam, ott is kizárólag ozmoval pótoltunk. Az itthoni akváriumokban régebben 1:1 arányban kevertem a csap-, és az ozmovizet, rá is fáztam rendesen. Hetekig küzdöttem kínkeservesen a barna algával. Mióta 100 %-ban ozmót használok gyönyöru az akvárium.
Ez saját tapasztalat. Lehet, hogy másnál más.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.639 másodperc
Product Tour

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Menu

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 687 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top