Hirdetés

ülök a monitor előtt és azon gondolkodok, hogy miért? Miért történt ez az egész, szánalmas mizéria az egyedi medencével, és miért nem sikerült megvalósítani normálisan? Ez van, megbirkóztam a feladattal, aránylag hól jöttem ki a dologból. De. és mindig van DE - micsoda közhely, DE igaz!

Jelen esetben a DE alatt azt értem, hogy szertefoszlott az elképzelés, és közben az idő sürget. Ugyanis a 12 literes medencében nem voltak jó helyen a rákok.

Tehát, jöhet egy szükségmegoldás. A zsebemben a visszaszerzett pénzzel portyára indultam. Ismét autós városnézés, ismét kalkulációk. De most biztosra megyek! - ismételgetem magamban és betérek az első akvarisztikába. Ismerős arc köszönt a pult mögül, nem tökölök, gyorsan rátérek a lényegre - medence kell.

Ezen a kijelentésemen némi vigyorgás - kifejti, neki is jó lenne egy a nappali mellett üvegtetővel. Jelzem az nekem is kell, csak nekem kisebbe.

Tehát félre az idióta humorra, de még ott a helyszínen le is hervadt a mosoly az arcomról, ugyanis egy 40 literes akvárium úgy a'la nature 5 ropi volt.

A szarkazmusom megkérdeztette velem, hogy vajon ez hegyikristály, vagy valami ólomkristály, hogy ennyibe kerül. Ennyi az ára - hangzott a válasz. Ezzel egy időben, nyomtam egy csőt és már téptem is ki a bejárati ajtón.

Ismét a kocsiban ülök. Előkapom egy gyors mozdulattal a telót és felhívok egy vidéki akvarisztikát - hátha...

Felveszik, kérdezek, válaszolnak, leteszem. Nem jön be. Azaz, az ár kedvező, csak a méret nem. Négy ropi egy 48 literes. Csakhogy, kicsit amorfnak tűnik a dolog, ugyanis 55 cm hosszú, és 38 cm magas, 23 cm mély. Ez nekem sehogy sem jó, főként annak tükrében amit terveztem, és a dekoranyagok miatt sem.

Tehát a teló süllyed a táskába én pedig rálépek a gázra. Befutok a másik akvarisztikába. Itt tömeg, valahogy mindenki most toppant be.

Ledobom a tömegundorom és befurakszom a technikai sarokba, ahol a számomra hasznos dolgok vannak. Böngészek, előkapom a véletlenül nálam lévő mérőszalagot és nekilátok válogatni. Elszomorító, de itt is egy keskeny, de hosszú darabot találok. Gondolkodásként megnézem a halakat, lenyugszom, a kétségbeesést elhessegetem.

Megpillantok néhány érdekes csigát. Szép csúcsos tornyok, csodás sárga-fekete sávokkal! Túrják a talajt, és különleges lövegük van. Arra téved a hulla fáradt eladó néhány értetlenkedő vevővel. Halakat bányászik, gondoltam nem várok a soromra, arcátlanul rákérdezek mik ezek. A hölgy kedvesen válaszol, hogy fogalma sincs, annyit tud gyilkos csigák, és megöli a többi csigát. Kétkedés ül ki az arcomra. Elő a telót, irány a net. Bingó! Csigaevő csiga - anentome helen http://diszhal.info/Anentome_helena.php . Kell!

Még visszatérek az üvegdzsungelbe és ekkor megpillantok egy eddig fel nem fedezett szegmenst! Wonder!

Széles, inkább négyzet alapú medencék. Elő a szalagot és mérek. Megvan! 40 liter 46x36x24!

Miután bejött és elviharzott egy nézelődő óvodáscsoport a pénztárhoz jutottam és fizettem. Két csiga már az akváriumban, igaz zacskózva. Hazaértem és indult a munka. A két napja ázó homok már kristálytiszta, a magróve kiázott, a kövek csillognak.

Aljzatrendezés, dekor és technikai felszerelés, próbaüzem.

Nekem tetszik az eredmény. Bár a műgyanta fatörzs helyett egy természetes jobb lenne, de most csak egyet tudtam venni, mert nem volt több mangróve.

Lehet, hogy szentségtörés, de négy óra elteltével megnyitottam a szállodát. Az első vendégeket betessékeltem. Vad száguldásba kezdtek a csíkos gyilkosok és frankó mintákat szántanak a fövenybe.

Lassan a rákok is megérkeztek és egyből a mangróve körül sertepertéltek. Gyors bejárás, majd elvesztek a fatörzs odujában. Az este még figyeltem őket, vad tombolás a csúcshelyért - lökdösték le egymást a mangróve csúcsáról. Vicces volt!

Szinte az egész estét itt töltötték.

Még, jó hogy az egyik szaki http://www.hircity.hu/cgi-bin/hircity/index.cgi?view=ck&tID=615&nID=48758&nyelv=hu azt állítja, nem kell nekik száraz hely.

Most azon gondolkodok, hogyn fogom megvalósítani a száraz részt, hogy ne kelljen ekkora medencébe 1 köbméter homokot vennem.

Like-old a Facebook-on, +1-eld a Google-n, twitteld vagy osszd meg egyéb helyeken!


Written by
GCS

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 3343 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top