Hirdetés

Végre valahára meglett az akváriumom! Nem az első, mert egy már van, csak azt anno a szülőknél hagytam, ők etetik a halakat én pedig rendbeteszem az aksit mikor otthon vagyok. Most viszont hogy meglett az új, nagyobb teknő, valószínű hogy az otthoni halakat szépen lassan majd átszállítom ide.

Szerdán hozta a futár a csomagot - megszenvedett egy kicsit mire felhozta a másodikra - és úgy bontottam ki mint a karácsonyi ajándékot. 112 literes szettet vettem, a szűrő egy Haliea HL-BT400 belső, mely egyben a zoxigént is adagolja. Remélem elég lesz, ha nem akkor veszek egy nagyobbat. A következő két nap az alapdolgok beszerzésével telt el - aljzat, kövek, ágak-bogak, különböző beindító lötyik, néhány növény. Péntek este 18 óra körül kezdtem az aksi feltöltését. A Manado-t mostam vagy fél óráig, mire tiszta lett, az aljzatot (előre apró bazaltzúzalék, hátra a manado felé aprószemű sóder) szintén átmostam ahogy azt kell, elhelyeztem a tereptárgyakat, majd feltöltöttem az akit. Szűrő-fűtő beüzemel, Sera Aquatan, Filter Starter becsepegtet, növények tövébe golyócskák, és kész is. Szerencsére a víz szép tiszta lett, nem kavargott semmi trutyi a feltöltést követően.

Ez így leírva pár sor, de igazából éjfél körül végeztem a művelettel. :)

Szombaton még vettem néhány növényt, és köveket. Szerencsére találtam egy nagyon jó szaküzletet, ahol segítőkészek voltak, bőséges választék fogadott, szóval azt hiszem megtaláltam a boltom. Valószínű hogy a halakat is majd ott szerzem be. A víz szombat estére beopálosodott, de most - vasárnap du. - már ismét szép tiszta.

Most jön pár nehéz hét, míg költözhetnek a lakók. Addig is figyelem az egyenlőre növényes aksimat, remélem szépen beindul.

Folyt. köv. :)

Like-old a Facebook-on, +1-eld a Google-n, twitteld vagy osszd meg egyéb helyeken!


Written by
turi tomi

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 3180 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top