Hirdetés

Azért, hogy nagy sikere legyen a blogodnak, ne kövezzenek meg az oldal felhasználói, pláne hogy ne mi töröljük a művedet, akkor mindenképpen olvasd el.

 

Ebből az 5 perc alatt elolvasható anyagból meg fogod tudni, hogy mi vezethet a blogod sikeréhez, vagy bukásához.

 

 

Milyen blogbejegyzéseknek nem fognak örülni az oldal felhasználói?

 

Javaslom, hogy olvasd át az alábbi pontokat és ha úgy érzed nem megfelelő bejegyzést hoztál létre, akkor töröld, vagy szerkeszd át a lentebb tárgyalt szempontok alapján.

 

1. Ne reklámozz! Egy blog nem erre való, ha olvasóid azt látják, hogy nyílt, vagy burkolt anyagi érdek szülte az írásodat, akkor nem fognak a további bejegyzéseidre kattintani és nemtetszésüknek hangot is fognak adni hozzászólások formájában.

 

Kivétel: Ha vannak anyagi érdekektől mentes, népszerű és tartalmas blogbejegyzéseid, akkor senki nem fog megsértődni, ha felhívod saját, vagy egy általad értékesnek tartott weboldalra a figyelmet.

 

2. Nem blogtéma a pársoros segítségkérés, apróhirdetés, hirtelen jött egysoros közlendő és minden olyan tartalom, melynek a fórumon, üzenőfalon, vagy a cikkek hozzászólásai között lenne a helye.

 

3. Hangulatkeltés: Nincs helye ezen az oldalon, felhasználók, cégek, vagy weboldalak lejáratásának. Ezeket azonnal töröljük.

 

4. Ízelítők más blogokhoz: Lehetőleg ne arra használd az oldal blogját, hogy a saját weboldaladon, vagy más helyen lévő blogod tartalmának az ízelítőit itt helyezd el.

 

Javaslom, hogy tedd fel a teljes tartalmat és az írás végére rakj egy hivatkozást, mert akik további információkra is kíváncsiak lesznek, azok trükközés nélkül is meg fogják látogatni a weboldaladat. Ám a kölcsönösség elvében elvárjuk, a hivatkozott oldalon az akvarista.hu bannerjének a szerepeltetését.

 

Ha csak ízelítőt helyezel el, akkor könnyen meglehet, hogy pontosan azokat a lényeges információkat nem fogják megtalálni a rövid szövegben, amelyeknek köszönhetően átkattintanának az oldaladra.

 

5. Helyesírás: Nyilván nem nyelvtan órán vagyunk, de legalább az egetverő hibákat próbáld meg mellőzni. Tipp: Word helyesírás ellenőrzés. (gy.k.: aláhúzza zöld és piros színnel a hibákat, jobb egérgombbal a hibás szóra kattintva felajánlja a helyes változatot. :)

 

 

A sikeres blogok titka...

 

1. Boncolgass gyakran feltett kérdéseket, gyakori problémákat. Rengetegen fognak az írásaidra kattintani, ha a főcímben, olyan gyakori problémákra kínálsz megoldást, amely sokakat érint az oldal látogatói közül.

 

Így nem csak sokan fogják olvasni az írásaidat, hanem sokan hálásak is lesznek a segítségedért.

 

2. Tippek, trükkök, praktikák. Az ilyen tartalmakat szívesen olvassák az oldal látogatói és mondanom sem kell, hogy hálálkodni is fognak.

 

Maradhatsz elméleti síkon is, de még jobb, ha egy témához kapcsolódó tapasztalataidat írod le, főleg, ha még fotókkal is illusztrálod.

 

3. Sikergyanús téma a... Hogyan kezdtem? Hogyan valósítottam meg? Ezzel rengeteget kínlódtam... jellegű írás.

 

Rengeteg embert érdekelnek a gyakorlati megvalósításról szóló bejegyzések, amelyekben leírod valamiről a saját tapasztalataidat, nehézségeidet és sikereidet, ráadásul sokat segíthetsz ezzel az oldal olvasóinak is.

 

4. Elgondolkodtató dolgok... Sok hozzászólást eredményeznek azok az írások, amelyek elgondolkodtatnak, vagy más megvilágításba helyeznek témákat. Próbáld ki.

 

5. Légy humoros és stílusos... A tartalom hasznosságától függetlenül is sikeresek olyan blogok, amelyek megnevettetik, vagy sajátos hangulatukkal megfogják az oldal látogatóit, ha jó stílusban írsz, akkor még egy "elsőzős" rajongótábort is kialakíthatsz magadnak. 

 

6. Kőkemény szakma... Sokan fognak örülni a haladó tartalomnak, ráadásul neked is jó, ha szélesebb körben közzéteheted és vitára bocsájthatod szakmai írásaidat.

 

7. Online napló... Sokan használják erre a blogjukat és sokan is szeretnek bekukkantani mások gondolataiba. Ha ilyen blogot írsz, azért próbáld meg valamivel érdekessé, színesebbé tenni, hogy minél többen szóljanak hozzá és értékeljék.

 

 

Néhány jó tanács azért, hogy elolvassák, amit írsz...

 

Ugye Te is azt szeretnéd, hogy mindenki végigolvassa a blogbejegyzéseidet? Ahhoz, hogy olyan írásaid legyenek, amelynek olvasását nem hagyja senki ott a felénél, akkor figyelj oda a következőkre.

 

A legkönnyebben olvasható betűtípus a Verdana, 10pt méretben és fekete színben. Ha kicsi, túl nagy, nehezen olvasható, vagy túl színes betűkkel írsz, akkor ne számíts nagy sikerre.

 

3-5 soronként iktass be egy üres sort, mert a hosszú egybefüggő szöveg első ránézésre soknak tűnik és elmegy a látogató kedve az olvasástól.

 

Ne használj sorkizárt (faltól falig) és középre rendezett szöveget, mert olvasás közben eltéved benne a látogató szeme, így rövid idő alatt fel fogja adni az olvasással járó küzdelmet.

 

A hosszú írásaidat tagold szét alcímekkel, így aki csak átfutja a szöveget, az alcímeknek köszönhetően gyorsabban megtalálja azt a tartalmat, amelyre kíváncsi.

 

Használj képeket is, mert a szöveggel ellentétben a fotókat egy pillantással végigfutják, így több ember kedvét meghozhatod az olvasáshoz. Képeket a szövegszerkesztő tájképpel illusztrált gombjával tudsz beszúrni, ugyanúgy mint a Word-ben.

 

FONTOS !!! :


Szó szerinti idézetek NEM lehetnek több a blogod szövegében 20 %-nál !
A blogod alján mindig fel kell tüntetni, kiktől vannak az idézetek ! 
(Források megjelölése!)


Az akvarista.hu portálon elhelyezett "blogod" tartalmáért, helyességéért, kizárólag a blogot készítő felhasználót terheli a felelősség, így a akvarista.hu üzemeltetői és tulajdonosa semmi nemű felelősséget NEM vállalnak és nem is vonhatók felelősségre sem plágium és egyéb jogi esetekért.

 

Szerezd meg itt a hírneved és a rajongóidat!

Kívánok az oldal tagjai nevében is sok örömteli pillanatot a blogoláshoz.

Like-old a Facebook-on, +1-eld a Google-n, twitteld vagy osszd meg egyéb helyeken!


Written by
Mizsák Norbert

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 120 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top